Bezoekers

Volgers

maandag 18 juli 2022

Koninklijk bezoek.

Gisteren hadden wij een luie dag schreef ik en die hadden we zeker en niet alleen een "luie" dag maar ook beetje "bijzondere" dag tenminste dat vinden wij.

In de vroege middag uurtjes kwam Lief op het idee om te gaan wandelen. Ik was het helemaal met hem eens want een beetje beweging konden we wel gebruiken.
Zo gebeurde het dat we over het dorre veld liepen.

Lief had op de google-maps gezien dat we ergens rechtsaf moesten want er zou een dorpje zijn. Na een tijdje zagen we een roestig hek waar een slot aan hing maar het slot hing los en zodoende gingen wij erdoor. Op zoek naar het dorpje en de zee.

We liepen door het veld en kwamen langs een tennisveld. Het was niet echt goed onderhouden en er zat een hek omheen. We zouden in de buurt moeten zijn van het zomer paleis van de Koninklijke familie maar alles was afgezet met een groot hekwerk.
Wij wandelden verder en kwamen uiteindelijk bij de zee maar een strand ontbrak er. 


Na een tijdje begonnen we aan de terugtocht. En daar kwamen we mooi bankje tegen. Het stond een klein beetje hoger dan de weg en was ietsje van de weg af in het "dorpje" achter het roestige hek dat nu niet op slot was.

Terwijl we daar zo zaten kwam er een rode Buggy aan rijden. Zo'n leuk rood autootje met 2 mannen erin en 3 kinderen. Ze stopten bij ons aan de overkant en stapten uit want er kwam net een stel met de fietsen aan waar de oudere man met de zwarte cap op mee ging babbelen.
Ze wezen naar ons, zeiden iets in het Zweeds en lachten naar ons. Wij verstaan geen Zweeds vandaar dat we vriendelijk terug lachten. De kinderen sprongen uit de Buggy en renden vast vooruit naar de tennisbaan. 

Terwijl we daar zo op ons bankje zaten zei Lief, "die vent met die zwarte cap op zou zo maar eens de koning kunnen zijn." "Lief je bent weer aan het doordraven," antwoordde ik. "Jawel," zei Lief "kijk maar eens goed naar dat gezicht." Het leek mij een doodgewoon gezicht van een keurige Zweed. Ik sloeg er niet zo'n acht op.

Later ging ik eens googelen en "verhip Lief, je kon wel eens gelijk hebben wat de koning betreft. Maar het kan niet want die man zal niet meer hier zijn. Vorige week was kroonprinses Victoria jarig en was hier maar die zullen al wel weer naar huis zijn." 

Vanavond zaten wij nog even buiten toen Lief opmerkte dat hij een paard hoorde. "Nee Lief. Daar lopen koeien en geen paarden. Ik zie er geen."

Er stond net een Deense camper naast ons en die mevrouw zag iets. Ik merkte het aan haar. Ja hoor, er kwam een koets aanrijden met paarden ervoor en mensen in de koets.
De Deense mevrouw vertelt ons dat dit prins Carl Philip is. Vandaag had de beste inwoner van Öland een of andere onderscheiding gekregen van Koning Carl Gustave. Het was live uitgezonden op de Zweedse tv. Deze ceremonie vindt ieder jaar plaats.

Ze logeren hier in het zomer paleis.......... dus toch. Gisteren hebben we dan toch Carl Gustave gezien met zijn zoon prins Carl Philip want we herkenden hem meteen als de bijrijder in de rode Buggy.

Daar kwamen ze ................



Lief greep meteen zijn fotocamera en deze foto is het resultaat. De dame met de donkere haren is zijn vrouw prinses Sofia en de dame met de lichtere haren is denk ik prinses Madeleine.

De koets is naar de ruïne gereden en kwam terug zonder passagiers.


Het was toch wel even speciaal om dit te mogen meemaken. Wie weet worden ze strakjes nog opgehaald door de koets.



6 opmerkingen:

  1. Wat een leuke ontmoeting en jij niet meer twijfelen aan je man . Ze hebben soms gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk zeg! En toch best wel bijzonder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op een of andere wijze moet die ontspannenheid zich toch genesteld hebben in de aard van het volk. Ik zie tenminste nog niet voor me dat de woonstede van ons koningspaar zomaar te betreden is en je op hun landgoed ongestoord rondzwerven kunt. Voor je het weet heeft een veiligheidsfiguur je al bij de lurven gegrepen en je (discreet) van het terrein verwijderd.
    En toch hebben ook de Scandinavische koningshuizen een louter ceremoniële functie, net als ons eigen koningshuis.
    Nederlanders moeten misschien maar eens in de leer bij de Scandinaviërs.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem wij waren ook zeer verbaasd en ook toen het rijtuig langs de camperplaats reed en er helemaal geen beveiligers bij waren. Dat zou bij ons niet mogelijk zijn.
      Toen wij aan het wandelen waren richting de zee op het grondgebied bij de koning dachten wij dat er wel overal camera's zouden hangen waar ze die twee vreemde snuiters allang geschoten hadden. We hebben er geen gezien en dus geen idee nu of ze er ook wel waren.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.