vrijdag 5 augustus 2022

Alleen maar voordelen.

Vandaag las ik in de nieuwsbrief van "SpanjeVandaag" dat overwinteren in Spanje een heel verstandig idee is. Ik had het dus wel bij het rechte eind, ik wist het 😅.
Het werkt dus heel goed bij mensen die aan een winterdepressie lijden.
Nu lijd ik niet echt aan een winterdepressie maar ik heb er wel een gruwelijke hekel aan als het donker en grijs weer is en als het daarbij ook nog regent dan zou ik na een paar dagen het liefst mijn bed niet meer uitkomen, bah.
Dat heb ik altijd gehad. Ik denk wel bijna mijn hele leven.

Ik zie me nog op mijn Vespaatje naar de opleiding rijden en was dan helemaal verkleumd van de kou en kletsnat. Had ik per toeval ook nog een rok aan dan waren mijn bovenbenen helemaal rood van de kou en al helemaal als ik ook nog over de brug over de Maas moest. Wat was dat koud!!!! Het lag er helemaal aan op welke school ik dat jaar stage moest lopen.

Als ik nu in de winter, in Spanje op mijn e-vouwfiets langs de zee fiets om naar de markt te gaan in het volgende dorp, dan heb ik een vestje aan voor de frisse wind. Ooooo daar kan ik toch zo van genieten.

Nog een voordeel.
Als ik in Nederland ben in de winter dan is het koud en moet ik mijn thermostaat hoger zetten. Ben ik in Spanje dan verbruik ik 0,0 aan gas.
Alleen al van die besparing kun je je diesel betalen om naar het zuiden te rijden.

Boodschappen doen in Spanje is ook voordeliger dan boodschappen doen in Nederland.

We staan wel eens op een camperplaats in Peniscola waar je ook nog 1 keer in de week naar de Spaanse les kan gaan. Mooi meegenomen toch? 

Je bent er gewoon veel actiever dan in Nederland. Heb je behoefte aan contacten dan kun je die heel gemakkelijk opzoeken door mee te doen aan activiteiten zoals, bridgen of gymnastiek, jeu de boules, knutselen enz.
Er is van alles te doen voor de liefhebber. 
Je bent er ook veel meer in beweging door te wandelen en te fietsen en meestal in de buitenlucht, heerlijk.

De kosten van je camper plaatsen of campings moet je natuurlijk wel extra rekenen. Die kunnen variëren van € 100 per maand tot € 500. Dat ligt er helemaal aan hoe duur je het zelf wil maken. Ga  je vrij kamperen dan betaal je niets en heb je vaak de mooiste plekjes. Wij hebben al met een stuk of 5 campers bij een strand gestaan. Prachtig was dat. We hebben er een stel camper vrienden aan overgehouden.

Je maakt het zo duur of goedkoop zoals je zelf wil. 

Camperen is eigenlijk geen vakantie vieren maar een manier van leven. 
Als je 3 maanden van huis bent kun je niet 3 maanden vakantie vieren en iedere keer weer gaan uiteten en op terrasjes gaan zitten zoals je doet als je 1 of 2 weekjes bent bent. Het zou een dure bedoening worden en gezond lijkt het me ook niet.2 opmerkingen:

 1. Voor het goede weer zou ik in de winter ook best wel naar een warm land willen. Ik heb de pest aan kou. Maar ja, we hebben voor dit jaar een korte vakantie naar Polen geboekt. In december... :0

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Polen in de winter moet ook mooi zijn mevrouw W. Wij waren ooit in een ijskoude winter naar Praag gegaan en koud dat het was, bbbrrrrrr maar zo mooi. Ik heb daar nog een nep bontmuts gekocht omdat mijn oren zowat van mijn hoofd vielen van de kou. Die vakantie was prachtig.
   Trouwens Polen staat ook nog op mijn lijstje. Krakau moet het erg mooi zijn.

   Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.