Bezoekers

Volgers

zaterdag 27 augustus 2022

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Vanmorgen bij het opstaan riep Lief mij om eens te komen kijken bij het raam van de woonkamer. Oei dat zag er niet te best uit.

We zien dit geregeld gebeuren. De auto's staan geparkeerd op de ventweg. Als er dan een grote bestelwagen van de Albert Heijn of de Jumbo of zoals nu de wagen die het oude papier een keer per maand komt ophalen langs moet dan geeft dat wel eens problemen.

De rode auto is er schijnbaar niet in geslaagd om langs de blauwe Volvo te rijden en heeft zich  vast gereden. Hij kan niet meer voor of achteruit rijden zonder de schade te beperken. 
Vreselijk zuur voor het jonge Belgische stel die er als eigenaar van de Volvo bij stonden.

De mannen van de gemeente (de rode auto) liepen heen en weer net als de handhavers die ook opgeroepen waren.

Uiteindelijk is het natuurlijk gelukt om los te komen van elkaar met de nodige schade aan de Volvo.

Met man en macht hebben ze de Volvo achteruit geduwd. De eigenaar was achter het stuur gaan zitten en draaide op aanwijzingen van de handhavers en de gemeentemannen zijn stuur naar rechts of links.
Foei, dat was even zweten voor hun allemaal. De Volvo kon door het duwen van de mannen net met 1 wiel op de stoep komen. Zette toen zijn motor aan en kon vrij tussen de lantaarnpaal en de rode auto naar achteren rijden.

De mannen van de gemeente gingen na nog een klein praatje weer verder met papier ophalen en de jonge Belg ging samen met zijn partner de schade eens goed bekijken voor ze weer we vertrokken.

Hé, hé wat een vervelend begin van het weekend, denk ik dan. Je kunt nog zo goed verzekerd zijn maar geld kost het je altijd weer.

2 opmerkingen:

  1. Als die ventweg zo smal is dat een personenauto en een vrachtauto elkaar niet kunnen passeren, waarom heeft de gemeente de weg dan zo ingericht met officiële parkeervakken aan de zijkant. Een (vracht)auto mag maximaal 2.55 m breed zijn en en de gemiddelde personenauto haalt de 2 m als regel nog niet, ondanks dat die ook 2.55 m breed mag zijn. Ik werk al te lang niet meer om nog precies te weten hoe breed een weg moet zijn onder gegeven omstandigheden, maar weet wel dat een weg van 4 m breed te smal is dat vierwielige voertuigen elkaar kunnen inhale/passeren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem de auto's zijn groter en breder geworden. Wij wonen hier nu 21 jaar en zo lang kan me kan herrinneren, en dat is nog heel wat jaren meer, zijn die parkeervakken zo gemaakt. Wij zelf zullen er nooit onze auto parkeren. Toen wij hier pas woonden hadden we nog 2 auto's. Een tje stond in de garage en de ander op de ventweg. Wij wilden zo wie zo 1 auto weg doen omdat we geen 2 auto's meer nodig hadden. Mijn auto een Twingo, dus niet zo groot, stond op de ventweg en het gebeurde wel eens dat mijn spiegel eraf lag. Niet leuk en altijd weer extra kosten want degene die het had gedaan liet nooit een briefje achter. Nu staat de auto altijd in de garage en de camper zullen we er nooit parkeren, echt niet.
      Het zal er zeker eens van komen dat er niet meer lang geparkeerd mag worden op de ventweg maar wanneer?????????

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.