Bezoekers

Volgers

donderdag 25 augustus 2022

Is het geen dotje?


Is het geen dotje?

Lief en ook ikke hebben in ons leven altijd een zwak voor honden gehad en nog. Het gebeurd dan ook regelmatig dat we het over hondjes hebben.

Gisterenavond toen ik zo zat te kijken op internet kwam dit boefje voorbij op mijn scherm en ik was meteen verkocht.

"Lief, wil je nog een Jack Russel?" vroeg ik.
"Heb je er een in de aanbieding?" vroeg hij. Die had ik. Ik liet Lief de vertederende foto zien en hij was meteen verkocht.

Ik ging contact zoeken met de fokster en ja hoor er was nog een teefje. Onze adrenaline steeg met de minuut.
Vanaf 2 september mocht de puppy het nest verlaten. We maakten allerlei plannen. Hoe gaan we de opvoeding aanpakken. Ze moet natuurlijk mee in de camper en zelfs namen werden al bekeken.

Vandaag zou ik weer contact opnemen met de fokster.

Dat heb ik gedaan en na veel wikken en wegen hebben we besloten om het niet te doen hoe jammer we het alle twee ook vinden.
We zijn beiden rond de zeventig. Lief iets meer en ik iets minder maar toch. Een Jackie kan tussen de 10 en 15 jaar oud worden en dan is Lief al in de tweede helft van de tachtig en ik half. 
Kunnen we ons nog bukken om de poepjes op de straat op te ruimen?
Wat doen we als we ziek zijn. We hebben geen tuin en zullen haar toch moeten uitlaten.
We leveren een heel stuk vrijheid in maar we krijgen er ook zoveel voor terug.
"Er zal vast aan de leren bank geknabbeld worden," zei Lief.
Dure dieren artsen, honden belasting, een eventuele sterilisatie.

Fffffffff en dan mag ze nog niet een of andere ziekten krijgen.

We hebben besloten dat deze puppy beter af is in een jong gezin met kinderen. 

Ons hart zegt, we gaan haar meteen ophalen maar ons verstand zegt, beter niet doen. Ook geen oudere hond uit een asiel want wat gebeurd er als wij ziek worden en ook niet meer kunnen. 

Het drukt je wel weer met de neus op de feiten.
Alles wat je graag wil doen moet je NU doen en niet LATER want dan kan het misschien niet meer.

7 opmerkingen:

  1. Verstandig dat je verstand even boven gevoel hebt gesteld. Allicht dat jullie op dit moment; beiden rond de 70, het nog goed aan kunt, maar en ik spreek uit ervaring, als je richting 80 gaat dan kan het zijn dat je nog hartstikke fit bent voor je leeftijd, maar dan is een hondje van rond 10 jaar in de kracht van zijn/haar leven en dat matcht meestal niet, zelfs niet met dat van een nog fitte tachtiger.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat dachten wij ook Willem. Daarbij wonen we in een appartement en een hondje even in de tuin uitlaten als het je even niet lukt is niet mogelijk.

      Verwijderen
  2. Met dat dilemma zitten we ook. Hera is aan haar laatste weken of maanden bezig. Voor haar ras en maat is 12 al oud.
    Wat dan, zonder willen we ook niet en we kunnen grotendeels een hond in de tuin uitlaten.
    Altijd al honden uit asiel gehad of afdankertjes voor familieproblemen. Waarschijnlijk gaan we toch voor een oudere hond die iets kleiner is dan de huidige en haar een fijn laatste paar jaar geven.
    want zonder is niet fijn. We zijn nu aan het bekijken wat kan als wij er niet meer zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lastig is dat Lot. Ik weet een man die vrijgezel was en een hond had. De man is onverwacht overleden en had had laten vast leggen dat de hond dan door de dierenarts een spuitje zou krijgen. Het zijn geen leuke dingen om te regelen maar het is toch goed om er even bij stil te staan.

      Verwijderen
  3. Jullie hebben een slim besluit genomen en ik ben het helemaal met je argumenten eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wel eens gedacht aan opvanggezin worden? Dan wordt een hond bij jullie in huis geplaatst, totdat er een goed, definitief plekje voor is gevonden. Zo heb je nu het plezier van een hond in huis, maar niet de zorgen voor later. En je kunt er dan ook voor kiezen om een tijdje tussendoor geen hond te hebben, bijvoorbeeld als jullie willen reizen met de camper. Wij hebben dat jarenlang gedaan voor een organisatie die honden in Spanje redde uit de dodingsstations (ja, die bestaan daar helaas). Wij hadden zelf honden, en deden het uit liefde voor de opvanghonden. Maar er was bijvoorbeeld ook een opvanger, die 4 maanden per jaar in het buitenland werkte, en in de andere 8 maanden honden opving. Ja, je moet dan weer afscheid nemen van die hond, als er een goed adres voor is gevonden, maar als je weet dat de hond dan een fijn leven tegemoet gaat, is het dat echt waard, is onze ervaring.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.