Bezoekers

Volgers

woensdag 24 augustus 2022

Wachtwoorden

We hebben onze nieuwe mobiele telefoons. Mooi natuurlijk dat het kan dat je zo'n ding kunt kopen want het lijkt tegenwoordig wel of die dingen van goud zijn aan de prijzen te zien maar we moeten ook niet vergeten dat het eigenlijk een zakcomputer is waar je ook nog toevallig mee kan bellen.

Vroeger had ik een mobiel waarvan je de antenne moest uittrekken als je ging bellen 😅 Een sms bericht kon je ook versturen. Dat was me toch een uitvinding. Mijn moeder is ook altijd mee gegaan in de tijd en op een gegeven moment wilden we alle twee een modern toestelletje. "Doe mij maar hetzelfde als jij," zei ze dan, "want ik heb er geen verstand van en ik wil niet zo'n oude mensen ding." De Swing van KPN vond ik enig.


Mijn moeder had een zwarte en ik een blauwe en ik voelde me helemaal hip.


Later kwam er een Nokia want die was toch wel het einde. Een degelijk toestel die helemaal in was. Mark Rutte heeft er nog altijd eentje zegt hij 😂 al zal hij er wel een andere naast hebben voor zijn privé zaken 😉

Vanaf de Nokia zijn we overgestapt op het merk Samsung en er ook altijd bij gebleven. De keuze nu is dan toch weer op de Samsung gevallen. De doorslag gaf het fototoestel in de telefoon.

Lief wilde naar de winkel om een telefoon te kopen. Alles werd hem uitvoerig uitgelegd. 
Daarna zei Lief "pak er maar eentje voor me in" maar dat ging niet want die toestellen liggen niet meer op voorraad in de winkel i.v.m diefstal. 
"We kunnen er een online voor u bestellen mijnheer en dan heeft u hem morgen in huis." "Nee," zei Lief,"laat maar want mijn vrouw wil ook een nieuwe telefoon en dat online bestellen kunnen we zelf ook wel."
En zo gebeurde het.

De post bracht de telefoons thuis en toen begon ons karwei. Samsung heeft hier een goede app voor. Je legt je oude en nieuwe telefoon naast elkaar en drukt op de knop en Samsung doet al het werk voor je (denk je).

Wil je naar de Albert Heijn dan merk je dat je weer opnieuw moet inloggen met emailadres en wachtwoord fffffffffff want wat is dat ook alweer?
En dat gebeurt niet alleen bij Albert Heijn maar ook bij de 120 andere apps 😰

Dat wordt een middag hard werken. Vroeger gebruikte ik overal hetzelfde wachtwoord voor maar dat mag niet meer en ......... je moet ze ook nog regelmatig vernieuwen 😕

Nu heb ik ooit in mijn google drive een spreadsheet bestand gemaakt waar al mijn wachtwoorden in staan op alfabet. Ik heb er allemaal tabbladen op alfabet in gemaakt en dat werkt perfect. Overal kan ik in mijn google drive en snel mijn wachtwoord opzoeken.

Toen ik na de nodige uurtjes alles weer geactiveerd had ging Lief aan de slag en geloof het of niet maar steeds riep hij mij, "wat is het wachtwoord ook alweer van .........."  Ik werd er doodmoe van en heb hem uiteindelijk mijn laptop gegeven met de wachtwoorden van mij zodat hij het zelf kon opzoeken. "Gossie," zei hij " jij kunt het me toch even zeggen."  Ik schoot bijna vuur op dat moment.


10 opmerkingen:

  1. Mannen worden steeds makkelijker 🤣 maar als er ook tekens in ww voorkomen kan je hem beter zelf even lezen anders krijg je weer de vraag: wat zei je?
    Mijn ouders zijn bij een simpele mobiel blijven hangen. Mijn vader overleed met 90 jaar en mijn moeder was eiegenlijk wel nieuwsgierig. Met eer tablet en ongeloofelijk veel geduld van mijn dochter heeft ze veel geleerd, o,a. Facebook en een bank app want ze wilde zelf af en toe geld overmaken aan ons en soms kregen we 5 euro omdat ze wilde oefenen 🤣

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O Lot, ik moet met je lachen want zo gaat het ook. "wat zeg je?"

      Verwijderen
    2. welke telefoon hebben jullie gekocht? de mijne is er gisteren mee gestopt. Heel raar al de tweede van dit merk Poco. Camera deed het niet en toelstel zei dat ik opnieuw moest opstarten maar alles blijft zwart. Heb wel een oude reserve maar kijk toch naar een nieuwe.

      Verwijderen
  2. Omdat ik al vanaf midden jaren '80 door het hele land zwierf voor mijn werk was bereikbaarheid wel vaak een dingetje. Een pieper was al een verbetering, maar de wet tot behoud van chagrijn was wel dusdanig sterk dat, als je een oproep beantwoord had, er een nieuwe kwam als je net weer op je werkplek was en en het hele circus van een telefoon(cel) opzoeken weer opnieuw begon. Dus na verloop van tijd beantwoordde je de meeste pieperoproepen ook niet meer of je deed het pas op het eind van de dag. De komst van de mobiele telefoon begin jaren '90 was daarom wel een hele verbetering die veel geld uitspaarde, ondanks dat een gesprek ermee 1 gulden per minuut kostte.
    Sinds begin jaren '90 heb ik dus met een mobieltje, al is dat woord van latere datum, we noemden het een autotelefoon, maar met mijn pensionering in 2009 heb ik het mobieltje bij mijn werkgever ingeleverd, en heb het allereenvoudigste toestelletje voor mezelf gekocht. Ik had er geen zin meer in om 's avonds nog over een vergadering de volgende dag gebeld te worden, van alles en nog wat toegestuurd te krijgen etc. Wat me vooral was gaan tegenstaan was dat er een geest ontstaan was in de maatschappij dat je altijd en overal bereikbaar moest zijn en ook van je verwacht werd direct te antwoorden/reageren.
    De enige concessie die ik sinds mijn pensionering gedaan heb is dat ik ook WhatsApp geïnstalleerd heb, maar ook met tegenzin, maar al mijn broers en zussen communiceerden via die app, of via FB en ook dat had ik in 2015 aan de kant geschoven. Maar ik ga nog geregeld op pad zonder mijn telefoon bij me te hebben. In Nederland ben je zelden op plaatsen waar urenlang geen mens komt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem, klopt. Men denkt dat je á la minuut bereikbaar bent. Als mams mij een appje stuurt en ik antwoordt niet te snel dan krijg ik al snel een volgend appje en nog een en nog een. Uiteindelijk weet ze nu dat ik niet altijd meteen bereikbaar ben en ook niet als ik mijn telefoon bij me heb. Zonder mijn telefoon ga ik niet de deur uit want stel dat er echt iets alarmerend is met mams. Ik gebruik mijn wandelroutes en vooral mijn google maps want wegen zoeken is een ram voor mij. Ik mis volgens mij net dat ene gen :)

      Verwijderen
  3. Nu maar hopen dat je computer niet gehackt wordt en je wachtwoorden worden gestolen! Ik heb een wachtwoord manager app. Dat is nog veiliger dan zelf een bestandje maken. Mocht je meer willen weten dan hoor ik het van je! Je weet me te vinden....xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wil ik ook graag weten. Maar wat als je telefoon het niet meer doet? Kan je dan ook nog op laptop kijken?

      Verwijderen
    2. Een wachtwoorden manager heb ik ook al geprobeerd maar voor mij was dat niet ideaal. De google drive is op al je toestellen te lezen. Telefoon, laptop, tablet, Iveral waar je je google op geïnstalleerd hebt. Wordt mijn telefoon gestolen (is al eens gebeurd) Dan wordt hij meteen geblokkeerd door te bellen met de telefoon van Lief. Mijn telefoon openmaken moet gebeuren met mijn vingerafdruk of mijn 5 cijferige code dus eer ze zover zijn dan is het toestel al geblokkeerd.

      Verwijderen
  4. In 1999 kocht ik mijn eerste mobiele telefoon, een Ericsson en sindsdien ben ik altijd meegegaan in de vernieuwingen op dit gebied. Toen de smartphones kwamen, schafte ik er ook een aan. Meestal deed ik twee jaar met een smartphone, want daarna waren ze 'op'. Met mijn huidige Motorola doe ik nu al vier jaar en dat vind ik dus echt geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mevrouw een Ericsson heb ik ook nog gehad en die werd gestolen. Ik had het snel in de gaten en het toestel werd geblokkeerd. Er is nooit mee gebeld door de dieven want dat kon KPN voor me nakijken. Mijn telefoon gebruik ik eigenlijk voor alles. Wij zijn er ook altijd in meegegaan. We wilden bij blijven. Omdat wij veel onderweg zijn en graag fotograferen en video's maken hebben wij gekozen voor een toestel dat het vlaggenschip op dit gebied is en 5 jaar updates kan blijven ontvangen. Voorlopig zijn we dus onder de pannen.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.