Bezoekers

Volgers

dinsdag 2 augustus 2022

Kamperen

Vandaag alweer 2 augustus. Het loopt onderhand naar de laatste week van onze mooie tijd in Zweden. Op 10 augustus zal de boot ons weer naar Duitsland brengen. Op 9 augustus zullen we in de haven gaan staan op de camperplaats waar we ook kunnen blijven slapen want om half 7 moeten we ons al melden. 😐

Hoe onze rit gaat verlopen naar het zuiden van Nederland weten we nog niet.
Het was eerder de bedoeling dat we nog langs Veendam zouden rijden naar Camper Profi waar een nieuwe printplaat in de Maxfann zou worden geplaatst maar ik zag pas op facebook dat Camper Profi vakantie heeft tot 22 augustus dus dat gaat het niet worden.

Na 22 augustus zullen we hun bellen en dan sturen ze de printplaat maar op. Nu hoeven we dus niet eerst naar Veendam en zijn we weer helemaal vrij in onze tocht richting het zuiden.
Een route plannen doen we maar niet want het kan de ochtend van vertrek nog veranderen. Daar heb je ook een camper voor, toch?

Vrijheid, blijheid!!!!!

Al wordt de vrijheid steeds minder vrijheid. Er zijn sinds de corona veel nieuwe camperaars bij gekomen en veel van de nieuwe camperaars willen niet dat hun douche nat wordt of hun toilet gebruikt wordt in de camper. Daardoor krijg je dat veel camperplaatsen er tegenwoordig douche ruimtes en toilet gelegenheden bij plaatsen. Daardoor worden de prijzen weer opgeschroefd enz. enz.

Ik vind dat mensen die hun camper niet willen gebruiken waarvoor hij eigenlijk bedoeld is dan beter een plekje op een camping kunnen zoeken of op een camper-camping kunnen gaan staan. Of liever nog geen camper moeten kopen maar een caravan.
Waarom een dure camper kopen als je hem niet gebruikt waarvoor hij dient? Om rond te trekken en te genieten van de vrijheid? En niks niet reserveren. Is er plaats dan ga je er staan en is er geen plaats dan rijd je door. Maar ook dat wordt steeds moeilijker in camperland. Nog even en je kunt niet meer weg zonder eerst te reserveren.
Stroom is ook zo'n punt. We willen aan de stroom want anders doet mijn Airfryer het niet en wat moet ik zonder mijn Nespresso? Ik moet er vaak om lachen als ik dat hoor. Je bent aan het kamperen zou ik dan het liefste roepen.

Er zouden weer echte camperplaatsen moeten komen waar je kunt lozen, water tanken en je toilet schoonmaken. Meestal stond je dan op zo'n plekje voor rond de € 5.
Nu sta je op een camperplaats al snel € 25 terwijl je alleen maar een klein stukje grond wil huren voor een nachtje. De woning heb je bij je.

Jammer is dat. Gelukkig is dat niet in alle landen zo. Zweden is zo'n land en Noorwegen ook. In Frankrijk (niet aan de kusten) is dat ook zo. Het zijn heerlijke camper landen. Trouwens in Duitsland kun je ook wel goed terecht.
Nederland is een moeilijk camper land. Daar zul je ons dan ook niet zo heel vaak vinden of we gaan op familiebezoek en soms een rondje Nederland voor hooguit een of twee weekjes. 

Gelukkig wonen we dicht bij de grens van België, Duitsland, Luxemburg en ook naar Frankrijk is voor ons maar 1 uurtje rijden.

Maar eerst nog maar even genieten van onze Zweedse vrijheid.

6 opmerkingen:

  1. We hebben ons ook een tijdje georienteerd op een camper. Wat ons tegenhield was de situatie op heel veel camperplaatsen, zo kleine plekken allemaal. Je kon vaak alleen aan de kopse kant voor je camper zitten zo krap staat het op elkaar.
    Er zullen vast wel ruimere plekke zijn maar op een forum waar ik een tijdje lid van was werd wel bevestigd dat dat normaal was.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou normaal is dat niet Lot. Wij hebben het ook al wel gehad in Bretagne, vreselijk!! Daarom staan wij het liefste vrij. We zijn helemaal zelfvoorzienend dus stroom hebben we niet nodig. Deze reis hebben we 1 keer aan de stroom gestaan en die stroom namen we omdat hij bij de prijs inbegrepen was. Nodig hadden we hem niet.
      Op een camping zul je meer plaats hebben denk ik. Tenminste toen we onze caravan nog hadden en aangewezen waren op campings hadden wij altijd ruimte genoeg. In Zweden valt het mij op dat de campers overal ruime afstanden van elkaar houden zoals het hoort. Dat is hier namelijk ook verplicht.
      Stel je voor dat er brand zou uitbreken bij een camper dan zou binnen afzienbare tijd de hele boel de lucht in ploffen. Vreselijk.

      Verwijderen
  2. Het is inderdaad een merkwaardige tegenstrijdigheid van deze tijd: de moderne mens lijkt steeds meer luxe nodig te hebben om op een een 'eenvoudige' manier (3 weken) vakantie te kunnen houden. "Het is de moderne tijd, net wat u zegt, ...." Was dat niet Wim Sonneveld die dat lang geleden eens zong.
    Je zou dus ook kunnen zeggen dat luxe aan inflatie onderhevig is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem, ik meen ook dat Wim Sonneveld was hahaha. Mensen die niet zonder hun luxe kunnen moeten beter niet gaan kamperen. Er zijn genoeg hotels en B&B's en in Zweden ook nog Stuga's.
      Ik zie wel eens op tv dat programma, Bed & Breakfast, dat programma waar 3 B&B's waar ze bij elkaar op bezoek komen. Heel vaak hoor ik dan bij de tips die ze elkaar geven "ik mis een Nespresso apparaatje." Dan denk ik "blijf dan thuis" Fffffffffffffff.

      Verwijderen
  3. Precies wat Willem zegt, luxe is aan inflatie onderhevig. Ik had geen idee dat ook in de wereld van de campers er nu zoveel veranderingen zijn. Jammer inderdaad voor de meer vrije vogels onder jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mevrouw Niekje, ik denk dat wij onze tijd wel uitkomen. Wij mogen nog fladderen al moeten we vaak wel wat meer moeite doen met zoeken. Tot nu toe lukt dat nog aardig.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.