zondag 7 augustus 2022

Mijn vangst van vandaag.

Vandaag zijn Lief en ik gaan wandelen. Het begon net te regenen maar als "echte" 😆 Zweden gingen we met onze Noorse jassen aan op pad. Gossie, nu ik dat zo zie worden we nog internationaal net als met het eten van avond 😂😂.

We hadden Zweedse karbonades met Portugese kruiden en Franse peper. Tja, als er iets van kruiden op is dan koop ik het in het land waar ik het nodig heb en zo worden we onderhand internationaal maar dit terzijde. Wij gingen dus wandelen, in de regen. 

Ik had een vuilniszakje bij me dat ik ergens moest zien kwijt te raken. Ik had van de week grote vuilnisbakken gezien bij de jachthaven dus maar even naar de jachthaven lopen om mijn zakje te lozen. Van daaruit zijn we verder gelopen want de regen werd minder en mijn vuilniszakje was ik kwijt dus geen extra bagage meer en dus ......... stapjes maken.

We liepen nog een stukje verder en kwamen langs een stukje zandstrand. Als ik een zandstrand zie dan moet ik natuurlijk kijken of ik ook schelpen zie. Vreemd, ondanks het witte zand vond ik met moeite maar 1 dubbel schelpje. Maar ik had tenminste iets.

Wij liepen weer verder en onderhand was het opgehouden met regenen. En daar zagen we de beschilderde zwerfsteen liggen.


Achter op de steen stond Fb Kamínky en een nummer.
Daar moest ik natuurlijk meer van weten dus toen we weer in de camper kwamen ben ik meteen op facebook gaan zoeken en inderdaad daar vond ik Kamínky en allerlei berichtjes van mensen die er een foto van hun gevonden steen plaatsten en het nummer dat op de achterkant van de steen staat.

Heb ik dus ook gedaan. Foto gemaakt en geplaatst samen met het nummer en erbij geschreven waar ik hem gevonden heb en dat ik de steen mee naar Nederland neem en daar weer zal neerleggen.

Het lijkt mij een enige bezigheid.
Eerst gaan wandelen om geschikte stenen te zoeken en dan de tekeningen maken op de voorkant.
Op de achterkant met een dikke zwarte stift de naam van je gemaakte facebook pagina en het nummer dat je aan je steen geeft.
De steen zal met een soort vernis afgewerkt worden zodat de verf goed zichtbaar blijft.

En heb je dan je steen klaar dan lekker gaan wandelen en hier en daar een steen neerleggen en dan maar hopen dat je stenen gaan zwerven en kijken waar ze allemaal terecht komen.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Ik heb nog nooit zo'n steen gevonden, had er wel eens over gehoord. Ik zou de steen ook meenemen en in NL neerleggen. Ik heb het ooit wel eens met een boek gedaan. Daar zat achterop een sticker met codes etc.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook een leuk idee om dat met een boek te doen. Dit is onze tweede steen die we vinden en wie weet ga ik het zelf ook nog eens doen :)

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.