Bezoekers

Volgers

zondag 4 september 2022

Afsluiting

Onze jaarlijkse barbecue was weer helemaal geslaagd gisteren. We hebben uitgerekend dat dit al het zevende jaar is waarvan we twee jaar helaas verstek hebben moeten laten gaan in verband met de corona.

Dan zie je wel na die twee jaar dat de mensen weer wat ouder zijn geworden en minder actief. Werd er voorgaande jaren nog veelal een dansje gemaakt door de liefhebbers dan was dit nu beduidend minder het geval.

Wat wel weer erg mooi was om te zien was dat nieuwe bewoners contact kregen met mensen die ze nog niet kenden. Samen een hapje eten schept toch de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. De meesten zijn toch 60+ en mensen vinden dit onderlinge contact erg fijn en geeft hun het gevoel om niet "alleen " te zijn. 

Er werd even stil gestaan bij de mensen die overleden waren het afgelopen jaar en ook bij een familie die op het moment in een hele zware tijd zit. De heer des huizes (90 jaar) werd afgelopen vrijdag door de ambulance opgehaald om naar het ziekenhuis vervoerd te worden en niet meer thuis te komen. 
Hij is al twee jaren ziek en wilde geen zware behandelingen op zijn leeftijd. Morgen wordt met zijn medicijnen gestopt heb ik begrepen en zullen vooral nog pijnstillers gegeven worden om zo rustig te kunnen inslapen. 
Gisteren en vandaag zijn de dagen waarop hij in alle rust afscheid van zijn gezin, familie en vrienden kan nemen.
Iedereen leeft mee met hun en zijn vrouw zal zeker niet aan haar lot worden overgelaten.

Lief heeft zijn kookkunsten laten zien en het vlees en vis smaakten heerlijk. Tegen tien uur toen de meesten weer naar huis waren hebben wij als organisatoren nog van alles opgeruimd en nog even nagepraat met een drankje.


We kunnen er weer met een goed gevoel en meer ervaring op terug kijken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.