Bezoekers

Volgers

zaterdag 3 september 2022

Jaarlijkse barbecue

Vanmorgen ben ik al goed bezig geweest. Niet met lopen maar wel met bewegen 😁 Vandaag hebben wij onze jaarlijkse barbecue in ons appartementen complex. 

Een jaar of 6, 7  geleden hebben we met een paar mensen de schouders eronder gezet en zijn we aan het organiseren gegaan. Al eerder hadden we een nieuwjaarsborrel ingeluid en de bewoners waren hier laaiend enthousiast over en zo ontstond de gedachten of een bbq niet iets zijn om in de zomer te organiseren?

Ook de zomerse barbecue valt reuze in de smaak bij de meesten.

We bestellen het vlees en de vis en dat wordt keurig bezorgd. De drank wordt gehaald door mensen die de aanbiedingen in de gaten houden.
Als eerste gaat er een briefje bij iedereen in de brievenbus met de aankondiging dat de jaarlijkse barbecue weer gaat plaatsvinden.  De mensen kunnen zich dan opgeven en doorgeven of ze liever vlees of vis willen hebben en de kosten. Dit jaar zijn de kosten € 16 p.p. Het geld wordt vooraf overgemaakt.

Het geld wat we wel eens overhouden of een bijdrage van de VVE gebruiken we om party tenten (tweede hands) aan te schaffen, lampjes, glazen en dit jaar hebben we zelfs borden en bestek bij de Action gevonden. We zorgen voor theelichtjes en bloemetjes op de tafels. De tafels bestaan uit een verzameling tuintafels die sommige mensen nog in de garage hebben staan uit de tijd dat ze nog een tuin hadden.

We hebben 1 persoon in ons groepje die de muziek verzorgt dus een disjockey hebben we ook 😊

Vanmorgen hebben we de tenten opgezet, de tafels en stoelen afgewassen en klaar gezet, de bloemetjes en kaarsjes op de tafels gezet. We zijn druk bezig geweest met van alles en nog wat.

Nu maar hopen dat net die ene bui vanmiddag die ze ons beloofd hebben niet gaat vallen in het uiterste zuiden bij ons. Mocht het toch gaan regenen dan zijn we er op voorbereid.


Tussen drie en half vier wordt het eten gebracht en om vier uur gaat het spektakel beginnen.

Lief zijn plaats vanmiddag zal vooral bij de barbeque zijn waar hij de verantwoording voor heeft.

Het feest kan beginnen!!

3 opmerkingen:

  1. En als na afloop iedereen het gezellig gehad heeft en met een voldaan gevoel weer huiswaarts keert is dat een bonus voor de organisatie. Of er in die tijd wel of niet een buitje gevallen is, is dan vaak van de tweede orde, al zit niemand daar op zo'n moment echt op te wachten.
    Vanuit de Liemers wens ik jullie een uiterst plezierige avond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er gezellig uit. Heel veel plezier.
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.