Bezoekers

Volgers

maandag 5 september 2022

Het recht zal zegevieren.

"Rob B. wordt mogelijk na 22 jaar alsnog vrijgesproken van Rosmalense flatmoord." Las ik op een van de nieuwsberichten.

Wat zit er niet allemaal achter deze ene zin. Een heleboel!

Als eerste het hele verhaal van Rob B.  Is hij werkelijk onschuldig of heeft zijn vriendin echt zelfmoord gepleegd zoals hij zegt. Niemand zal ooit de waarheid horen, niemand! Alleen Rob B. weet wat er echt gebeurd is en misschien zijn advocaat.

Het lijkt me vreselijk dat als je echt onschuldig bent en dan zoveel jaren van je vrije leven wordt beroofd. Ik zou niet graag een rechter willen zijn en de verantwoording hier voor willen dragen.

Hoe zou het voor de familie van de overleden vriendin zijn als hij vrij komt?
En hoe zou het voor de familie van Rob B. zelf zijn? Zijn ouders, broers/zussen, enz.?

Stel je voor dat je zoon of dochter in staat zou zijn om een moord te plegen. Vreselijk lijkt me dat. Waar is het ooit fout gegaan in de opvoeding?
Nu lees je geregeld dat deze mensen vaak een hele vervelende of traumatische jeugd hebben gehad.
 
Als we bij nieuwsberichten lezen of op tv zien over de ene of andere "gek" die met een revolver om zich heen heeft geschoten bij een winkelcentrum waar dan dodelijke slachtoffers bij vallen dan zijn we vrijwel allemaal boos op die ene "gek" die het leven verwoest van onschuldige mensen. Ik kan het dan niet nalaten om te denken wat die persoon heeft bezield om tot deze daad te komen. Vaak maken ze na zo'n verschrikkelijke daad ook nog een einde aan hun eigen leven.

De familie van de dader moet verder met hun leven net als de families van de slachtoffers. Ik zou bijna denken dat de familie van de dader het zwaarder krijgt dan de families van de slachtoffers waar iedereen medelijden mee heeft.

We lezen vlug over dit soort berichten heen en het ene geval houdt ons meer bezig dan het andere maar als je er eens goed bij na denkt wat er allemaal aan vast hangt aan dat ene berichtje ..............

4 opmerkingen:

  1. Beste Ellen, de eerste zin van je derde alinea is een beetje raar: Is hij werkelijk onschuldig of heeft zijn vriendin echt zelfmoord gepleegd zoals hij zegt.
    Ik denk dat je bedoelt, wat de rechtbank ook heeft bevestigd: Is hij werkelijk onschuldig, en heeft zijn vriendin zelfmoord gepleegd.... Het is overigens inderdaad een vreselijk verhaal - hoe pak je dan je leven weer op, samen met je naasten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. mrs H. te B. je hebt het goed verbeterd. Ik zat er ook een beetje mee in mijn maag.

      Verwijderen
  2. Ik heb wel even zitten te kieskauwen op dit probleem en het werd er niet beter op toen ik probeerde me voor te stellen dat het slachtoffer een van mijn kinderen zou zijn. Is er iemand veroordeeld en je leeft dan in een toch wel labiele persoonlijke vrede en dan blijkt dat de veroordeelde onschuldig is. Beleef je alles weer alsof het gisteren gebeurd is. De minimale zekerheid die je had wordt dan even keihard onderuit gehaald.
    Maar ook de veroordeelde zal alles weer opnieuw beleven, ondanks dat hij altijd gezegd en geweten heeft part noch deel aan En nou kun je wel gemakkelijk de schuld geven aan politie en/of rechterlijke macht, wat ik op het 8-uurnieuws hoorde. DE ene partij had een tunnelvisie en de andere partij had maar klakkeloos aangenomen dat het bewijs wat ze voorgeschoteld kregen waterdicht was en er niet kritisch naar gekeken had. Kortom, het grote vingerwijzen was weer aan de gang.

    Al met al, ik ben blij niet in de schoenen te staan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem het blijft een raadsel voor iedereen hoe dan ook. Heel moeilijk!!!!!

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.