Bezoekers

Volgers

donderdag 29 september 2022

Een doe-dag in de camper

Vanmorgen was het wel erg lawaaiig op ons plekje, potverdikkie. Rond 6 uur begon het met de vuilniswagen die met veel lawaai de containers leeg maakte. Toen deze weg was en ik weer bijna sliep begonnen auto's te rijden. De motoren produceerden veel geluid net als de claxons die zich hier en daar lieten horen. Ffffffff ...............

Het was koud en mistig en toen ik rond half 8 door het raam naar buiten keek kon ik de overkant van de Maas bijna niet zien. Vooral boven het water hing een dikke brij van mist dus lekker de kachel aan en nog even onder de wol kruipen om het laatste nieuws te lezen.

Na het ontbijt is het tijd voor Lief om aan het vervelende klusje te beginnen. Het moet toch gebeuren of we moeten weer naar Veendam rijden ......... en dat zijn wel erg veel kilometers voor ons voor een klein "klusje".

In het voorjaar hebben we een Maxxfan op het dak van de camper laten monteren in Veendam. Nog voordat we weer thuis kwamen merkten we dat de Maxxfan (een soort ingebouwde ventilator met temperatuur regelaar en dat werkt dan op 12 volt) op alle afstand bedieningen reageerde.

Zette je de telefoon aan dan hupsakee ging de Maxxfan open staan en bij de volgende handeling met de telefoon ging hij zo maar draaien. Datzelfde gebeurde ook als je de afstandsbediening van de tv gebruikte of de afstandsbediening van het licht.

Niet echt fijn dus gebeld met de firma in Veendam. Wij waren een van de eersten die hierover belde dus zouden we wel iets verkeerds doen 😳. Na ongeveer 1 week kregen we telefoon uit Veendam dat er meer mensen met dit probleem zaten. Het zou aan de printplaat liggen.

Als we dan uit Zweden komen dan komen we even langs zeiden we voor een nieuwe printplaat en dat was goed maar toen wij terug kwamen vanuit Zweden ging de firma net met vakantie.
Geen probleem. Daan, de eigenaar, zou ons de printplaat wel sturen met de post want wie een schroevendraaier kan vast houden kan ook een printplaat vervangen .............. uuhhhhh. 

Vandaag was het grote moment daar en zou Lief de printplaat vervangen.

Boven je hoofd werken is meestal niet zo prettig en al helemaal niet als je niet precies weet wat je allemaal moet doen.

Het boekje erbij dan maar. Daar staat wel in hoe je de Maxxfan aan moet zetten en hoe je de temperatuur moet regelen. Hoe je hem open zet en weer dicht laat klappen maar niet hoe je een printplaat moet vervangen.

Na de nodige zwarte woorden die hier niet voor herhaling vatbaar is het allemaal prima gelukt. De Maxxfan werkt prima en ook als we andere afstandsbedieningen gebruiken blijft hij gewoon doorgaan met datgene waar hij mee bezig is.

Lief dat heb je maar weer goed gefikst 😊


4 opmerkingen:

  1. Het ziet er ook heel professioneel uit op de foto!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lot, ik ben blij dat Lief dit allemaal voor elkaar krijgt. Het zou mij niet lukken.

      Verwijderen
  2. In ieder geval netjes van die firma dat ze jullie terugbelden dat er meer klachten over hetzelfde euvel binnengekomen waren en ze er ook een oplossing voor hadden. Menig bedrijf zegt bij klachten dat je de enige bent, zelfs als je later bij een consumentenprogramma hoort, of in de consumentengids leest dat zij tientallen klachten over dat onderwerp binnengekregen hebben.
    Inderdaad, een printplaat vervangen schijnt het bekende eencentsfluitje te zijn, maar ikzelf denk vaak dat alles wat je goed beheerst gemakkelijk is, maar ook dat het niet automatisch geldt voor iemand anders. Echter, met enig technisch inzicht en een grote dosis geduld en onverstoorbaarheid lukt het je vaak wel. En de woorden die je niet van je moeder geleerd hebt. moet je dan maar even voor lief nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is gelukkig goed gekomen met of zonder "zwarte woorden" Ik ben er maar wat blij mee en als Lief in die fase verkeerd hoor je mij even helemaal niet, hahaha. Dat werkt averechts en daarbij ik denk dat als ik zoiets zou moeten doen er ook een heleboel gezuch en gekreun en weet ik wat al meer te horen zou zijn geweest.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.