donderdag 22 september 2022

Vervolg van gisteren

Gisteren heb ik geschreven over de geblokkeerde bankpas van mams en zo gebeurde het dat ik gisteren met de bankpas en de opgegeven pincode naar de pinautomaat stapte.

Bij de pinautomaat aangekomen gebeurde niet wat ik ervan verwachte. Ik kreeg meldingen op het scherm te zien in de trant van; wil u het bedrag annuleren / wil u het bedrag wijzigen.

Wat moet ik nu intikken dacht ik. Laat ik maar eens "wijzigen" kiezen terwijl ik niets wil wijzigen en hupsakee was ik uitgelogd.
Wat vreemd. Nog maar eens proberen en weer verscheen dezelfde tekst.

Er hingen 2 geld automaten dan maar eens de ander proberen en toen verscheen de tekst : Uw pas is geblokkeerd na 3 keer een foute pincode.
Het zal toch niet weer gebeuren? Hoe kan dat nu? Een foute pincode?

Dan maar eens bellen met mams. Dat was sneller gezegd dan gedaan. Waar begon ik in godsnaam aan.

Mams nam de telefoon aan maar verstond me niet en verbrak midden in een zin de verbinding. Weer bellen maar weer lukte het niet en als ik ergens echt ongeduldig van wordt dan is het zoiets. 
Dan maar een appje sturen maar in die tijd dat ik stond te typen belde mams mij weer.

Wat een gedoe. Zien jullie het al voor je. Sta je daar midden in het winkelcentrum met een flinke stemverheffing te praten in je telefoon fffffffffff en dan is het resultaat ook nog 0,0

Maar mijn appje had mams gelezen en inderdaad had ik een foute pincode. 😠 Mijn humeur zakte steeds meer naar een nul punt en ik appte dat ik eerst mijn boodschappen ging doen en dan naar mams zou komen.

Zo gezegd zo gedaan.

Bij mams thuis weer via haar mobiel de pas deblokkeren en daarna weer naar het winkelcentrum gelopen. Gelukkig had ik nu de juiste code ffffffffff.Bij mams thuis gekomen kreeg ik ook nog eens een koude douche hoe het mogelijk was dat ik niet oplettend was geweest en een verkeerde pincode had kunnen meenemen. Mams wist alles nog heel goed en zeker haar pincode die ze vaak gebruikte dus aan haar lag het allemaal niet. Punt uit!

Ik heb in deze momenten niet tot 10 moeten tellen maar zeker tot 50 om me in te houden en niet uit te vallen.

Volgende week dinsdag gaan we nog een 10 dagen weg met de camper en dat voorruitzicht hield me op dit moment op de been.

8 opmerkingen:

 1. volgens mij is het tijd ,om je moeder geen geldzaken meer te laten doen. het is een groot risico. geef wat contant in een portemenee, b.v 50 euro voor kleine dingen en bewaar het pasje zelf. er zijn te veel slechterikken die de oudere geld afhandig maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou ik wel willen maar je wil niet weten hoeveel geld ze altijd overal mee naar toe sleept. Ze weet dat nog allemaal prima en laat zich niet met een kluitje in her riet sturen. Ik waarschuuw haar steeds weer maar helaas.

   Verwijderen
 2. Nou, het is je van harte gegund! Mantelzorg voor een dementerende - dat IS me een klus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een hele klus al blijft mijn moeder volhouden dat ze geen mantelzorger nodig heeft .......

   Verwijderen
 3. Al eerder dacht ik: Sterkte! Maar wilde je niet somber maken. Het wordt niet beter...voorstel anoniem maar dan met minder geld. 50 euro is snel zoek. Met vier jaar ervaring in de mantelzorg voor mijn dementerende moeder zeg ik vandaag Sterkte! vrgrt Marle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Jij ook sterkte Marle want dat kun je vast wel ook gebruiken.

   Verwijderen
 4. Ik heb geen ervaring met een dementerende ouder(e) en kan je dus geen advies geven. Wel petje af dat je niet boos bent geworden op je moeder. Ik denk dat de mensen die hier ook reageerden wel een punt hebben om je moeder niet meer het pasje te geven. Maar misschien wil je moeder dat nog niet en levert dat nu nog teveel stress op. Enne...succes morgenochtend met de weegschaal ... ik weet dat je er tegenop ziet! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mevrouw Niekje het verhaal van de weegschaal vandaag zal ik maar even achterwege laten. Vandaag weer streng aan de yoghurt begonnen. Mijn moeder heeft niet één pasje maar een heel regiment. Of ze nog geldig zijn daar praat ik met haar maar niet over. Het idee dat ze pasjes heeft vindt ze prettig en dat laat ik maar zo.

   Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.