Bezoekers

Volgers

zondag 23 oktober 2022

De nieuwe relaxstoelen

Vandaag is dan de dag aangebroken dat Lief vanmiddag wordt opgenomen in het Belgische ziekenhuis in Genk. Zijn koffertje staat klaar en ook alle papieren. Oplaadsnoertje voor de telefoon en tablet zijn ook niet vergeten net als nog iets lekkers te snoepen en te drinken als hij dat vanavond nog mag en anders morgen.

Lach niet maar ook de tank van de auto hebben we van de week helemaal volgegooid zodat ik daar geen omkijken naar heb als ik op en neer rijd.
Alles is geregeld denken we 😐

Hopelijk hoort Lief morgenochtend bij een van de eerste patiënten die geholpen gaan worden want wachten is nooit zo leuk. Ik ga maar hard voor hem duimen.

Toen we gisteren alles zover in orde hadden voor de opname kwam ik op het lumineuze idee om stoelen te gaan kijken. We waren al bij een paar zaken eens binnen gelopen om ons te oriënteren over wat we graag willen en wat er allemaal te koop is. 

Nu had ik laatst een folder aangevraagd van Meubelzorg.nl jullie kennen vast de reclame wel op tv. Het is ongeveer 24 km rijden voor ons naar het bedrijf. "Gaan we doen," zei Lief, "maar we kopen nog niets hoor." 
Nee daar zouden we even mee wachten tot we alles achter de rug hebben.

Aangekomen bij het bedrijf zagen we allemaal relaxstoelen eigenlijk alleen maar relaxstoelen. Hier zou zeker wel iets tussen te vinden zijn voor ons.
Er kwam meteen een juffrouw naar ons toe en vertelde van alles over de stoelen. Waar ze van gemaakt zijn, welk leer er wordt gebruikt, wat er onder het leer zit enz. enz. Iedere stoel wordt helemaal op maat gemaakt vertelde ze want je hebt grote en kleine mensen, dik en dun dus wij stoelen proberen.

Mmmmmm en die zaten heerlijk, de een nog lekkerder dan de de ander. "Lief kom me strakjes maar weer ophalen," zei ik. "Ik blijf hier nog even zitten." 😅

"Wat kost zo'n stoel nu eigenlijk," vroeg Lief na een tijdje. "We gaan eens kijken, geheel vrijblijvend 😃 welke stoel u zou willen en dan gaan we eens kijken wat hij kost." antwoordde de juffrouw en dat was natuurlijk een hele slimme zet van haar. Eerst de stoel uitzoeken die je mooi vind met alles erop en eraan en dan nog weigeren? Dat wordt natuurlijk extra moeilijk 😉 
Poeh, als dat maar goed gaat maar wij gingen vrolijk verder en zochten een mooi maïs geel kleurtje uit. Daarna werd de prijs opgemaakt.

Het was goed dat we zaten want dat was wel erg veel geld.
"We gaan er een nachtje over slapen," zeiden we "want we kwamen eigenlijk ons alleen maar oriënteren en nog niets kopen." en kunnen we nog even bijkomen van de prijs maar dat zeiden maar niet 😅
Na veel onderhandelen en kopjes koffie kregen we zo een mooie korting op papier te zien en ook nog de belofte dat we geen 16 weken hoefden te wachten maar dat waarschijnlijk de stoelen al de komende kerst bij ons in de kamer zullen staan. Ongelooflijk toch. We zijn benieuwd.

Zelf ging ik al iets eerder overstag maar na die laatste mooie aanbieding ging zelfs Lief overstag en hebben we de stoelen alsnog gekocht.

Wordt vervolgd met zeker een foto van de nieuwe stoelen bij ons in de kamer.

8 opmerkingen:

  1. Echt belachelijk dat er niet gewoon een prijskaartje aan hangt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is natuurlijk wel een beetje moeilijk omdat iedere stoel samen gesteld wordt op jouw lichaam. Je zou een basisprijs kunnen geven maar dan komt er nog een heleboel bij. Tja, je hoeft de stoel natuurlijk niet te nemen als je hem niet wil.

      Verwijderen
  2. Veel sterkte voor jouw man en ook voor jou morgen! En fijn dat jullie de stoelen voor een mooie prijs konden kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel mevrouw Niekje. Ik hoorde dat hij morgenvroeg als eerste aan de beurt is om 8 uur.

      Verwijderen
  3. Ik wens je toe dat de ingreep voor jouw Lief voorspoedig verlopen is en hij snel weer in goede gezondheid terugkomen mag komen in zijn vertrouwde omgeving.

    Wat ik met enige verbazing gelezen heb is jullie wederwaardigheden met de nieuwe stoelen. Het meest verbaasd was ik over het feit dat ze geen basisprijs konden geven, maar er voetstoots van uitgingen dat er extra's en aanpassingen gewenst of nodig zijn. Die aanpassingen lijken hun verdienmodel te zijn, en de stoel lijkt me niet meer dan een tussenstation erheen. Temeer omdat je kort ervoor al in een stoel zat waar je uitzonderlijk lekker in zat.
    De firma die je beschrijft ken ik niet, maar dat komt ook omdat ik weliswaar een fervent kijker ben van het 8-uurjournaal, maar wat ervoor en erna komt kan me als regel weinig boeien. Vrouwlief daarentegen kijkt heel erg veel naar die pratende schemerlamp, waardoor ik zonet nog een staartje zag van de herhaling van een programma waarin 5 mensen aan een stuk door kletsten over voetbal. De enige persoon die ik (her)kende was Pierre van Hooydonk, de rest waren volstrekt onbekenden voor me, maar volgens vrouw Helena bestond dat programma al jaren. Kon me niet voorstellen dat ik er veel aan gemist had.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem, mijn Lief is net weer thuis. Hiep, hiep hoera. Wat de stoelen betreft hebben we dan ook wel heel veel korting gekregen want we wilden niet toe happen, hoe dan ook. Ik had het idee dat ik mee deed aan een toneelstuk waar ik me wel vermaakt heb. We weten wat zo'n stoel ongeveer moet kosten en hun prijs was ons veel te hoog. Ze vroegen het dubbele. Voor ons was de keuze snel gemaakt. We gaan wel bij die ander shoppen. We waren dus geen makkelijke klanten. Wat we nu betalen is volgens ons de stoel ook waard zelfs meer dan waard. Toen konden we het mooie voorstel niet meer laten lopen. Ze wisten, en dat zeiden ze ook, dat we geïnteresseerde kopers waren maar als we naar buiten zouden gaan ook niet meer terug zouden komen ook niet later.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.