Bezoekers

Volgers

zaterdag 22 oktober 2022

Onze bovenburen

Een hele poos geleden schreef ik over onze luidruchtige bovenburen van drie hoog. Ik moet zeggen dat na de twee waarschuwingen die ze hebben gehad van hun huiseigenaar nadat de buren van 4 hoog en ik ons beklag hadden ingediend, ze er toch wel iets mee doen.

Het is in ieder geval een stuk rustiger boven ons hoofd. Het enigste wat we nu nog horen is dat we bovenburen hebben 😐 
Stoelen worden verschoven over hun laminaatvloer en dan denk ik, waarom geen viltjes onder de stoelpoten? Ik ga er niet verder over in discussie want dan kom ik alweer zeuren en ze doen hun best dus ik laat het maar zo.

Als de bovenbuurvrouw gaat stofzuigen dan breekt de hel los lijkt het wel. Ze pakt dat heel grondig aan en lijkt het wel of ze aan het verhuizen zijn. Maar voorruit dat is hooguit 1 a 2 keer in de week.

Ruzie en scheldpartijen in vreemde talen hoor ik ook niet meer. Halleluja, ik ben er blij mee want ik houd absoluut niet van ruziënde mensen om me heen en al helemaal van schreeuwende of gillende dames. Wat hun nachtelijke uitstapjes betreft hoor ik ook niet meer zoveel tenminste we worden er niet meer wakker van.

Wat ik wel vaak hoor is hun kat.

Nu heb ik vroeger zelf twee katten gehad en mijn ervaring is dat katten hele zachte pootjes hebben en ze heel bedachtzaam en zachtjes lopen. Een kat is een roofdier en die hoor je niet lopen maar de kat van de bovenburen galoppeert door de kamer. De kat springt van meubels af en vaak loopt dat verkeerd af en valt er iets om. Maar het galopperen blijf ik vreemd vinden. Het geluid doet mij meer aan een grote hond denken.
Nu heb ik de kat nog nooit gezien maar aan het raam van de woonkamer hangt een hangmatje dat de maat heeft voor een normaal postuur kat.



Ik blijf me er steeds weer over verbazen hoe het mogelijk is.
Nu heeft niemand contact met de bovenburen van 3 hoog. Ze worden als een beetje vreemd gezien en zelf heb ik ook geen contact verder met hun dus het verbazen over die luidruchtige kat zal voorlopig blijven totdat ik de kat eens vanaf de straat in haar hangmat zie liggen.

2 opmerkingen:

  1. Ja katten kunnen best stampen. De eerste kat die ik had bij samenwonen was ook zo'n luidruchtige. Als die de trap af sjeesde klonk dat als of hij rollend naar beneden viel maar hij deed het best langzaam.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.