Bezoekers

Volgers

woensdag 12 oktober 2022

Die Kaiserin

Er is een nieuwe serie op Netflix over Keizerin Sissi; die Kaiserin.

In het begin is het even wennen aan het nieuwe gezicht van Sissi maar het went snel want deze Sissi is niet het lieve meisje dat door Romy Schneider werd gespeeld maar een rebelse dame. Meer een dame van deze tijd.
Ik heb nu 3 afleveringen gezien en de film bevalt me wel.



Het verhaal is in grote lijnen hetzelfde.

In Die Kaiserin ontmoet de rebelse Elisabeth oftewel Sissi de keizer van Oostenrijk, Franz. Het stel wordt zo verliefd dat het Weense hof er helemaal van in de war raakt. Na de bruiloft krijgt Sissi het aan de stok met haar machtsbeluste schoonmoeder Sophie maar ook met Franz' broer Maxi die de troon voor zichzelf wil.

WENEN

Terwijl vijandige troepen zich verzamelen aan de grenzen van het Habsburgse rijk, komen de inwoners van Wenen in opstand tegen de keizer. Elisabeth moet uitzoeken wie ze kan vertrouwen en hoe hoog de prijs is om een keizerin te zijn en een symbool van hoop voor de mensen. 

Die Kaiserin is zes afleveringen lang en die zijn vanaf 29 september te zien op Netflix. 

4 opmerkingen:

  1. Op zich vond ik het een leuke serie, stoorde me wel aan dat er een aantal zaken in voorkomen die geschiedkundig niet kloppen, bv het gebruik van zonnebrillen en sigaretten. De zus van Sissi loopt met kort geknipt haar, dat was echt niet mogelijk in die tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal binnenkort ook eens kijken, meestal loopt ik niet warm voor dit soort series, maar je weet maar nooit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wie weet valt het je mee. Ik zag trouwens dat er ook een serie van het zweedse koningshuis is en die wil ik natuurlijk wel zien na mijn ontmoeting met Carl Gustav haha

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.