Bezoekers

Volgers

donderdag 13 oktober 2022

Spoorloos

Opsporing verzocht .............. ik denk dat de meeste tv kijkende mensen er wel naar keken. Wat een speurwerk heeft er achter gezeten om in een wirwar van papieren familie te zoeken. Soms werd er gereisd van noord naar zuid omdat de betreffende persoon was verhuisd. En dan de personen die hun kinderen niet wilden zien omdat ze een nieuw leven leidde met een nieuwe echtgenoot en kinderen. Triest.

Soms dacht ik wat een moed hebben jullie toch om door te gaan met zoeken. Petje af hoor.

Je kon zien hoe de opgespeurde familie vaak in sloppenwijken woonden. Heel zielig.

Maar als ik dat zag dan dacht ik ook vaak bij zo'n ontmoeting, hoe is het mogelijk dat als er na zo'n zoektocht ineens een vreemde vrouw voor je staat die dan je moeder zou moeten zijn en die zich dan huilend in elkaars armen vallen.
Heb je dat gevoel dan?

Doen ze het niet alleen om het geld? Een familielid uit een ver "rijk" land kan altijd wel handig zijn?

Ik kan het me allemaal niet voorstellen. Misschien ben ik er te nuchter voor. 
Dan denk ik weer, stel je voor dat er in ene keer een man voor me zou staan die zegt dat hij mijn zoon is met de wetenschap dat ik ergens een kind zou hebben rondlopen.
Ik weet het niet of ik dan die moeder gevoelens meteen zou hebben. Zoiets moet groeien denk ik. Je moet elkaar weer leren kennen. 

Maar tja, wie ben ik.

Nu kan ik me ook nog wel voorstellen dat er van de duizenden gevonden families er een paar niet kloppen. Verkeerd gekoppeld ...........

Dat is zeker heel erg maar waar mensen werken kunnen menselijke fouten ontstaan. Het is alleen het punt dat bijvoorbeeld een fout van een arts veel erger kan zijn dan een fout van een 
loodgieter .........

Ik vind dat Derk Bolt wel erg hard werd aangepakt in het tv programma van Khalid en Sophie of zie ik dat verkeerd?


9 opmerkingen:

  1. Wie is volmaakt???Zo hard werken en zoveel wel gelukt,soms met risico voor eigen leven.....en dan zo veroordeelt worden door een stelletje die denken alles beter te weten!! Sneu hoor....Nelly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb de hele ophef niet 'live' gezien, maar allemaal in de krant gelezen . Daarin stond ook hoe moeizaam het is hoe zo'n programma tot stand komt. In ieder land hebben ze vaak een (vaste) contactpersoon die echt thuis is in het land en ook met de autoriteiten weet om te gaan. Nou kun je er best vanuit gaan dat de meeste mensen wel; deugen en betrouwbaar zijn, maar je treft altijd wel iemand die het minder nauw neemt met de mores en resultaat wil behalen ten koste van alles. Kennelijk heeft 'Spoorloos' eentje daarvan getroffen. Bijzonder triest voor de betrokken personen, laat dat duidelijk zijn, maar het gaat wel wat ver om daarom dat hele programma, inclusief presentator en redactie, maar af te doen als onbetrouwbaar.
    Maar dat lijkt ook een beetje de geest van de tijd te zijn; alles moet minimaal 100% zijn en voor een klein deukje is geen ruimte meer. Zonder de ernst van deze zaak te willen bagatelliseren, maar misschien is dat wel een veel structureler probleem in onze maatschappij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem ik ben het weer helemaal met je eens. Het is de geest van de tijd.

      Verwijderen
  3. Einstein zei het eens tegen zijn leerlingen nadat ze hem afbranden op 1 foutje, 'je ziet mij 9 dingen goed doen maar als ik er 1 fout heb slachten jullie mij af. Vergeet je dan de 9 goede dingen die ik heb gedaan of wil je ze niet zien'. (beetje moderne taal) Natuurlijk eeuwig zonde dat er er inderdaad fouten zijn gemaakt en afschuwelijk voor de desbetreffende familie's maar het is alsof de media hierop heeft gewacht, nu kan het, nu 'slachten' wij de gans met de gouden eieren af. Consumindersingle.blogspot.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De uitzending hebben we gezien en vanmorgen ook commentaar op radio een. Hij heeft het niet handig aangepakt en veel te vroeg ergens gaan zitten in een talkshow. Hij had eerst moetebh laten uitzoeken en bezinken was de conclusie en daaar benik het wel mee eens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat gebeurd vaak Lot. Eerst tot 10 tellen is mijn devies altijd en niet meteen reageren al is het wel soms moeilijk om niet meteen uit te halen. Tenminste zo ervaar ik dat ;)

      Verwijderen
  5. Ze halen gemakkelijker de kroon van je hoofd dan dat ze hem er op zetten, zei mijn moeder altijd. Ik weet niet hoeveel jaren het programma Spoorloos al bestaat, maar ik denk wel meer dan 20 jaar. Dan gebeurt er zoiets naars en het hele programma 'is METEEN de geloofwaardigheid kwijt'. Wat een grote onzin, zeg. Hoeveel mensen hebben ze in al die jaren niet geholpen met de zoektochten en meestal wel blij gemaakt? Maar ik vroeg me wel af of ze voor de zekerheid DNA testen hebben gedaan. Kennelijk niet dus.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.