Bezoekers

Volgers

zondag 2 oktober 2022

Lek prikken?

Gisteren mocht ik mijn afspraak maken bij planjeprik.nl  
Op de pagina van de Rijksoverheid zag ik dat de mensen vanaf 1953 een afspraak mochten maken en ik ben van 1953 dus ...........

Bellen ging ik maar niet doen want we hebben voor Lief 3 dagen gebeld en steeds weer kregen we te horen dat het zo druk was en dat we de volgende dag moesten proberen opnieuw te bellen. Met dat bellen zijn we na 3 dagen dus maar opgehouden. Ik kwam toen op het idee om de pagina van de Rijksoverheid maar in de gaten te houden.

Toen het jaar 1950 in zicht kwam, het geboortejaar van Lief hebben we direct online een afspraak gemaakt voor 8 oktober om 8.15 uur. Dat is wel erg vroeg op de dag maar vooruit je kunt het maar gehad hebben. 7 Oktober is de bedoeling dat we thuis komen dus de 8ste is een uitstekende keuze.

Zelf was ik gisteren aan de beurt en meteen weer online ingecheckt en ik mag ook op 8 oktober om 8.30 uur. Hoe gemakkelijk kun je het hebben dat we alle twee deze keer tegelijk kunnen gaan. Dat geluk hebben we nog nooit gehad.

Nu zie ik via mijn app van post.nl dat er een brief in de brievenbus ligt en het lijkt erop dat het de uitnodiging van de griepprik is.
Hopelijk is die niet ook zaterdag 8 oktober. Morgen weet ik meer want mams heeft dezelfde brief gekregen van hetzelfde formaat en van dezelfde huisarts. 
Als de buurman haar post maandag boven komt brengen dan kan mams me doorgeven of het een uitnodiging is en zo ja wanneer we mogen aantreden.

Volgens mij krijg ik ook nog de pneumokokken prik en of dat nu allemaal tegelijk kan is de vraag.

Ik wacht de uitnodiging maar even af. Alles op 1 dag lijkt me wat veel maar met een 1 week er tussen in moet het toch wel kunnen. Anders moet ik maar even contact opnemen met de huisarts.


Wat een voorruitzicht 😆 Ze gaan me nog lek prikken.
Sadisten zijn het voor me dit jaar 😂😂

12 opmerkingen:

  1. Hier hebben we de uitnodiging voor de grieppik nog niet gehad. Die zal eerstdaags wel komen, denk ik. De coronaprik heb ik inmiddels wel gekregen, omdat ik zorgmedewerker ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb vorig jaar in de ene arm de griepprik en in de andere de pneumokokken gehad. Nergens last van gehad

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben van 1950 en partner van 4t5 toen ik donderdag op ging kijken op de site kon ik ook een afspraak maken en meteen gebeld, na 5 min aan de beurt en over 2 weken een afspraak kunnen maken op 6 km op prettige tijd,. Mijn brief kreeg ik zagterdag

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lot dan heb je geboft. Wij kregen steeds een bandje met de mededing om om de dag erna terug te bellen. Maar 8 oktober krijgen we hem.

      Verwijderen
  4. Ik kreeg de prik donderdag na een telefonische afspraak. De brief kwam vrijdag en die gooide ik ongelezen bij het oud papier. Nu vraag ik me af of dat d griepprikuitnodiging was. Nog maar eens even op zoek dus.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De brief van Lief moet in de brievenbus liggen en de mijne zal nog onderweg zijn. De griepprik krijgen we 5 november.

      Verwijderen
  5. @Bertiebo, bij mijn weten komt de uitnodiging voor de griepprik en de pneumokokken van de huisarts en de herhaalprik voor corona van het RIVM. Op de envelop van het RIVM staat het rijkslogo er altijd prominent op, in tegenstelling tot de huisartsenbrief. Die heeft hooguit het eigen logo op de envelop.

    Wij hebben na veel moeite een afspraak kunnen maken voor aanstaande dinsdag voor de herhaalprik. Telefonisch kwamen we er helemaal niet door en via de site werden we er tot viermaal toe uitgeknikkerd op het moment dat dat we alles doorlopen hadden en op het punt kwamen om de afspraak te bekrachtigen.
    Op die momenten zijn we blij met een zoon die net iets beter snapt dan wij beiden hoe een computer werkt en die van ons ook op afstand kan bedienen. ER was een of ander knopje , waarschijnlijk ongewild en onbedoeld, ingedrukt dat ervoor zorgde dat juist dat laatste stapje niet genomen kon worden.


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt helemaal met de logo's van de enveloppen. Onze huisarts heeft dus een blanco envelop gestuurd. De griepprik krijgen we 5 november.

      Verwijderen
  6. Wij kregen de uitnodiging voor de grieppik en pneumokokken ook, maar pas vanaf begin november gaat onze huisarts prikken. Eerder is het vaccin er niet. Wij gaan deze niet halen, eindelijk kunnen we weg om te overwinteren. De herhaalprik is afgelopen donderdag gehaald. Goede terugreis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem, je kunt ook de griepprik halen op je overwinteradres las ik. De spuit kun je dan halen bij de apotheek. Een arts moet de prik zetten en dat moet je dan betalen.
      Jullie gaan overwinteren ............... heerlijk!!!!!!! Goede reis en geniet ervan.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.