Bezoekers

Volgers

woensdag 2 november 2022

Wie o wie heeft de oplossing

Gisteren had Lief geen kind aan me. Voormiddag zat ik met mijn website te rommelen. Eerder hadden we onze website www.fritsellen.com via Strato.

Strato is een aanbieder van webhosting, servers, cloudopslag en domeinnamen. Je betaalt hier dan maandelijks een bedrag. Onze domeinnaam hebben we al jaren via Strato maar sinds een jaar of 2/3 ook onze website. Voor de website betaalden wij € 5 per maand maar ik was er niet tevreden over.

In het kader van de bezuiniging heb ik de website geschrapt. Nu moest ik een andere webhosting  zoeken en zo kwam ik bij "jouwweb" Deze zag er goed uit. 

Ik ging voor de gratis versie want koos ik voor de betaalde versie dan kwam ik op € 7,50 per maand. Dat ging hem dus niet worden want dan was ik nog meer kwijt. 

Al die poespas hoefde ik er niet bij zoals een domeinnaam want die heb ik al en dus maakte ik de website zo dat hij gratis de lucht in kon. Helaas lukte dat niet. Nadat ik de hele site klaar had en hem wilde publiceren kon dat alleen met een abonnement dus een boel werk gedaan voor noppes.

Dan via de blogspot want hier heb ik hele goede ervaringen mee. Gratis is ook gratis alleen zijn de mogelijkheden beperkt voor wat ik wil. 
Zo krijg ik bijvoorbeeld niet mijn naam in de adressenbalk www.fritsellen.com. 
Misschien weet iemand van de lezers hoe ik dat zou moeten doen?

Tik ik bij google,  fritsellen.com  in dan kom ik wel op mijn site maar in de balk blijft;

https://frits-ellen.blogspot.com/  verschijnen.

7 opmerkingen:

  1. Ik denk dat je dan bij instellingen, blogadres, domeinomleidingen je sitenaam neer moet zetten, opslaan en kijken of het gelukt is.
    gr. Renske
    www.prutzooi.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het geprobeerd maar helaas .......

      Verwijderen
    2. Renske de site staat gepubliceerd. De naam in de balk is ‘ https://frits-ellen.blogspot.com/’ en die naam moet veranderen in mijn domeinnaam 'fritsellen.com' zonder blogspot erbij. Dat krijg ik dus niet voor elkaar. Als je bij google fritsellen.com in tikt dan kom je ook op de blogspot uit alleen het adres in de adresbalk maakt er weer een blogspot van.

      Verwijderen
  2. Hoewel er aL vanaf midden jaren '80 een pc in huis staat en ik ooit voor een opleiding heb moeten leren programmeren, -het vak heette toen nog elektronisch rekenen-, heb ik me nooit echt verdiept in de grillen en kuren van de automatisering. Temeer omdat ik een toentertijd nog 10-jarige zoon had die het bere-interessant vond en er een haast natuurlijke aanleg voor had. Hij is nu bijna 50, maar met computerproblemen raadplegen zowel mijn vrouw als ik, hem nog altijd. Hij kan ook vanuit zijn eigen woning 'inbreken' in onze pc's en zodoende vaak het probleem achter zijn eigen scherm oplossen.
    En voor het geval je mocht denken dat hij in dat vak zijn boterham verdient; hij heeft biomedische chemie gedaan en is microbioloog. De belangrijkste overeenkomst met computerkunde is dat het beide niet echt tastbare vakken zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem, onze kinderen zijn er mee opgegroeid en velen kunnen met de pc lezen en schrijven ;) Mijn Lief heeft het ook al geprobeerd maar het lukt ons niet terwijl het wel moet kunnen. Wie weet vinden we ooit een oplossing.

      Verwijderen
  3. Ik kan het heel kort en bondig maken: wat jij wilt, kan niet!
    Blogpost is weliswaar gratis en prima mee te werken, maar je hebt niet het recht om je eigen domeinnaam te gebruiken bij een gratis account.
    Alle gratis aanbieders van websites hanteren dezelfde stelregel: alleen met een betaald account mag een eigen domeinnaam gebruikt worden.
    Op een of andere manier zullen er toch wel inkomsten gegenereerd worden voor de aanbieders, maar dan wel met de restrictie, dat een eigen domeinnaam niet toegestaan is.

    Groet Lily

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Lily voor je reactie. Dan hoef ik verder ook niet meer te zoeken en te proberen.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.