Bezoekers

Volgers

vrijdag 18 november 2022

Winkels verkopen minder ..........

 "Winkels verkopen minder maar omzet stijgt"

Deze kop las ik vanmorgen in het nieuws en daar wilde ik eens meer van weten. In het derde kwartaal steeg de omzet omdat de prijzen allemaal flink gestegen zijn. De mensen kopen minder. Dat zie ikzelf ook als ik in de supermarkt loop. Op de parkeerplaats staan beduidend minder auto's dan voorheen.
De portemonnees raken leeg bij een heleboel mensen.


Supermarkten boekten zelfs 9% meer omzet terwijl ze minder verkopen
Drogisterijen, kleding- en schoenenwinkels waren de enige die meer verkochten en hun omzet steeg met 9,6%

De bouwmarkten, keuken- en meubelwinkels hebben het vreselijk moeilijk en verkochten 16,5% minder.

Ik denk dat er niet alleen in de corona tijd ontzettend veel geklust is in huis maar nu ook. Een tijdje terug las ik dat er veel mensen zijn die hun huizen aan het isoleren zijn. Bijvoorbeeld met tocht strips, verwarmingsbuizen isoleren en radiatorfolie achter de radiators hangen enz. enz. Het zijn vaak toch die kleine dingen die al voor voordeel zorgen.
Tja en de nieuwe badkamers en keukens, die moeten maar even wachten.

Laatst gingen wij naar de bouwmarkt en waren op zoek naar een elektrisch kacheltje. Geloof het of niet maar ze waren bijna allemaal uitverkocht.
Toch hebben die kleine dingen niet kunnen voorkomen dat de verkoop zo gedaald is.

De meubelwinkel hebben we al gesponsord 😂😂 Aan ons heeft het niet gelegen maare .... alle gekheid op een stokje, waar moet dat heen ............

Zelf merk ik dat mijn koopgedrag ook verandert is. Ik koop meer bewust.
Is dat slecht? Ik vind van niet

4 opmerkingen:

  1. Niks mis met bewustwording in het algemeen. Supermarkten hebben in de coronatijd ook liederlijk verdiend. In een van de onze stond opeens een hele bloemenwinkel :-( terwijl de echte bloemenzaak dicht moest. Ze mogen wel eens een gebaar maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag was ik bij een supermarkt waar ik weinig kom Nettorama maar die ik steeds meer ga waarderen. Alleen moet je er goed je weg vinden en de prijskaartjes lezen. Zag opvallend veel mensen samen met lijstje in de hand de kaartjes bekijken. Ze hebben veel aanbiedingen waarbij er korting is als je er twee koopt daar moet j echt goed op letten. Aangezien mijn lezen dichtbij lastig is en ik de onderste kaartje nauwelijks kan lezen maak ik zelfs wel eens een foto om het goed te bekijken en te berekenen. Maar ik merk dat het echt helpt om minder te besteden en ze hebben echt goed groente, fruit en vlees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lot, ik heb de naam Nettorama vaker gehoord. Je ziet dat er daar ook mensen zijn die bewust inkopen. Jammer genoeg is die winkel niet bij ons in de buurt.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.