Bezoekers

Volgers

vrijdag 23 december 2022

Een mopperdag

Gisterenmiddag ging ik mams bezoeken om te kijken hoe het met haar was en om al die post na te kijken die zo nodig na gekeken moest worden.

Ik nam een mocca gebakje voor haar mee waar ze zo gek op is en voor mezelf iets wat minder op mijn maag zou liggen. 😁
Mijn jas had ik nog niet uit of ik merkte al dat mams weer een "slechte" dag had dus kalm blijven.

Ik moest maar eens al die post na gaan kijken want mams wist niet wat ze er allemaal mee moest. Het waren allemaal lieve kerstkaarten van nichtjes en neefjes. Er zaten ook kerstkaarten tussen van het aidsfonds, de zonnebloem en ik weet niet wat allemaal nog meer.
Ik heb haar post allemaal uitgesorteerd en beantwoord met een appje met een mooie foto van mams met de beste wensen. Mams was vergeten dat ze al jaren geen kerstkaarten meer stuurt vandaar de lichtelijke paniek van al die "brieven" en het gemopper. 

Probleem weer opgelost!!

Daarna ben ik koffie gaan maken en hebben we samen gesnoept van de lekkernijen maar mams had nu eenmaal een mopperdag en dan kan ik het beste maar niet reageren want ieder woord dat ik zeg valt dan verkeerd.

Ik weet dat ze er niets aan kan doen maar ik ben soms ook maar een mens en probeer dan zo goed mogelijk zonder kleerscheuren te overleven.

Zo zijn we de middag toch nog redelijk doorgekomen.

Als ik dan weer thuis kom vraagt Lief altijd hoe mams was en deze keer was dat dus niet zo leuk. Lief weet dan dat hij mij maar even met rust moet laten en de boel moet laten bezinken. Gelukkig kan ik wel goed mijn verhaal kwijt want Lief kent mams natuurlijk al jaren.

Overmorgen is het kerst en gaan we samen, ook met mams, genieten van ons kerstdiner. Hopelijk heeft mams dan een goede dag en zo niet dan zijn we met meerdere personen en dat is een stuk gemakkelijker en gezelliger.

Het blijft gewoon een moeilijk iets. Voor mij maar zeker ook voor mams want zij zal zich op die momenten ook niet lekker in haar vel voelen.

10 opmerkingen:

  1. Je zult er toch aan moeten wennen dat mams hoe langer hoe meer de weg kwijtraakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Uit ervaring kan ik zeggen dat zoiets niet went. Je moet een weg zien te vinden om ermee om te gaan. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Het doet ook verdriet om je moeder zo te zien veranderen. Ik heb het als een soort rouwproces ervaren. Leren accepteren dat diegene niet meer dezelfde persoon is zoals je die je je hele leven hebt gekend.

      Verwijderen
    2. Dit wennen is natuurlijk bedoeld als accepteren.

      Verwijderen
    3. Dat klopt. Ik moet er zelf mee leren omgaan en het gaan accepteren.

      Verwijderen
  2. Zeker moeilijk. Je weet dat ze er niks aan kan doen maar zoals je zelf al zegt.. Je bent ook maar een mens en er zijn dagen dat ook jouw emmertje vol zit en je het even niet trekt. Voel je niet schuldig als dat gebeurt. Uit je verhalen lees ik enorm veel toewijding en liefde voor je moeder. Fijn dat je bij lief je hart kunt luchten. Een klankbord is heel fijn in dit soort situaties. Ik wens jullie fijne feestdagen!
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Inge voor je lieve woorden. Ook voor jou hele fijne feestdagen.

      Verwijderen
  3. Niet leuk en ook niet gezellig. Mag ik je iets aanraden? Zorg dat je als je haar bezoekt (donker)blauwe kleding draagt en een labradoriet als hanger of in je broek/rokzak. Het beste is op de huid. Deze steen beschermt erg tegen negatieve invloeden.
    Verder kun je bij haar gaan zitten met je armen over elkaar. Doe je benen ook over elkaar als dat kan. Je sluit je dan af voor negativiteit en je beschermt jezelf. Niemand heeft dat door. Zo ging ik altijd naar mijn moeder, die op hoge leeftijd weliswaar zeker niet dementeerde maar wel heel erg lastig en negatief werd. Ik had daar in het begin erg veel moeite mee, maar ik kreeg toen deze raad van een wijs mens. Ik heb het gedaan en mij hielp dit enorm om niet afgepeigerd thuis te komen na afloop. Ik kon dan vriendelijk blijven en soms zelfs wat positiviteit overbrengen. Ik geef het je maar door, hoor. Als je het niet ziet zitten, dan is dat prima uiteraard.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hee dat is een goed idee. Ga ik zeker doen. Dank je wel.

      Verwijderen
  4. Eens met de reactie van anoniem, je moet er mee leren omgaan en zo te lezen lukt dat steeds beter. Ik vind dat je het vandaag heel goed hebt gedaan! Het etentje zal ook leuk zijn want voldoende anderen om mee te praten. En fijn dat Lief rekening met jou houdt omdat hij Mams kent. Ik geef je nogmaals mijn complimenten want je doet het heel goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel mevrouw Niekje. Het gaat zeker goed komen.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.