Bezoekers

Volgers

woensdag 14 december 2022

Vuurwerkbom in de straat.

Wat was dat schrikken van de week.

Lief en ik lagen heerlijk lui naar de tv te kijken in onze stoelen. Rond 22.30 uur hoorden we een vreselijke knal. De ramen trilden ervan.
Dat moest een ontploffing zijn maar waar?

Eerst onze stoelen in opstaan stand 😂😂. Rolluik omhoog maar we zagen niets. Ach dat zal weer een van die knallen zijn die we vaker horen maar nooit weten waar het vandaan komt. Deze knal was wel veel harder.

Toen Lief later nog eens ging kijken op het balkon zag hij een politiebusje staan bij ons op het hoekje bij de schoenmaker.

Ach nee toch !!!!! Niet weer.

Vorig jaar of is het alweer het jaar daarvoor geweest, is dat ook gebeurd. Nu stond alles op camera. Ik hoop dat ze dader opsporen. Het schijnt een jongeman te zijn geweest van ongeveer 18 jaar met een capuchon op. (daar houd ik al helemaal niet van van die capuchons)

Op facebook werden gisteren deze beelden ferm gedeeld van de dader want hij stond mooi in beeld. Vanmorgen las ik dat de dader is opgepakt. Hopelijk laten ze hem niet weer snel vrij en laten ze hem de schade betalen al moet hij daar zijn hele leven over doen.









Een man is aangehouden nadat maandagavond een vuurwerkbom ontplofte op een deur van een schoenmaker op de Sint Annalaan in Maastricht. De man wordt momenteel verhoord.
Direct na het incident werd een burgernetbericht verstuurd met het signalement van de dader. Daarnaast heeft de politie vandaag onderzoek gedaan naar sporen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de aanhouding van een man uit Maastricht.

Flink gat in deur

De winkel van een Maastrichtse schoenmaker is maandagavond doelwit geweest van vandalisme. Het incident gebeurde even voor 22:30 uur. Iemand liet een vuurwerkbom op de deur ontploffen waardoor er een flink gat in het glas van de deur ontstond.

Camerabeelden

Op bewakingsbeelden van de winkel, die L1 in bezit heeft, is te zien hoe een man op de stoep voor de winkel heen en weer drentelt. Vervolgens haalt hij een pakje uit zijn jas en plakt deze op de winkeldeur. Als er fietsers langskomen, neemt de man een paar passen afstand en draait achteloos in het rond. Vervolgens steekt hij de vuurwerkbom aan en rent weg.

8 opmerkingen:

  1. schandalig zulke mensen. lang opsluiten en alles laten betalen. hier in de buurt kunnen ze er ook wat van, vaak midden in de nacht,asos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel fijn, dat de idioot is opgepakt. Maar meestal zijn dit kale kippen uh hanen waar niks van te plukken valt helaas. Burgernet en Facebook plus allerlei buurt-whatsapp groepjes..... Dáár moeten we het nu wel van hebben. We moeten met zijn allen veel alerter zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal mee eens. De dader zal wel een uitkering hebben. Al moeten ze er iedere een tientje van inhouden.

      Verwijderen
  3. Wat zou daar nou de lol van zijn, gooien en weglopen zou dat stoer voelen?
    Mooi dat hij is opgepikt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is al de tweede keer Lot. Vreselijk dat dat nu steeds bij hem moet gebeuren.

      Verwijderen
  4. Als de dader niet kan betalen krijgt hij (of zij maar nu dus een hij) een taakstraf. Ik zeg: lekker voor ze!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.