Bezoekers

Volgers

dinsdag 27 december 2022

Ziek?

De kerstdagen zijn weer voorbij. Ze waren heel mooi en gezellig. We kunnen er weer met een gevoel naar terug kijken.
Het kerstdiner was mooi en gezellig en tussen de gangen door was er een groepje van 5 dames die kerstliederen zongen. Heel stemmig.

Mams genoot ervan maar we merkten wel dat uit eten in de avonduren voor haar te laat is geworden. Haar verjaardag over 2 weekjes vieren we met een etentje in de middaguurtjes als ze nog redelijk fit is.

Gisteren was de verjaardag van schoonzus en daar was het ook heel gezellig. Lief was thuis gebleven want hij voelde zich niet lekker. Zo kon hij lekker in bed of op de bank liggen en heerlijk niks doen dan alleen ziek zijn.
Dat heeft hem wel goed gedaan want vandaag gaat het ietsie beter met hem.

Mijn Labradoriet zal vandaag de brievenbus vallen volgens de DHL.

Bij mij beginnen zich nu de eerste verschijnselen van een flinke verkoudheid te vertonen, fffffff. Ook niet vreemd natuurlijk. Het zit in huis.

Vanmorgen maar even een hoestdrankje gaan halen bij de apotheek en de boodschappen besteld bij de Picnic. Die komen morgen vroeg.

Deze week gaat het verder een rustige week worden.
We gaan nu richting de oliebollen.

Vanmiddag ga ik lekker op de bank met mijn breiwerkje of leesboek of helemaal niks en mag ik ziek zijn.

13 opmerkingen:

  1. En ook even beiden een coronatest doen natuurlijk.
    Testen bij klachten staat nog steeds in het rijtje nu geldende maatregelen.
    Het verzorgingshuis van mijn moeder gaat ook weer dicht want er is een coronageval geconstateerd.
    Personeel heeft weer mondkapjes op en de bewoners blijven weer op hun kamers.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hebben we natuurlijk als eerste gedaan Willemien en die was negatief.

      Verwijderen
  2. De (zelf)test is in zeer korte tijd een vaste waarde geworden in onze samenleving merkte ik onlangs terwijl ik bij de fysiotherape wachtte tot ik aan de beurt was. Iemand nieste en tot voor 3 jaar was de normale reactie "Gezondheid" en tweemaal achtereen niezen was goed voor iets als 'dat is dan twee dagen mooi weer', of een variant erop.
    Nu kreeg de niezende dame de vraag "moet jij je niet even testen?". Het lijkt wel alsof je niet even een kriebel in de neus kunt hebben; iets wat het niezen erg stimuleert.
    Ik heb haar toch maar even 'gezondheid' gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt helemaal Willem. Als er iemand in je buurt verkouden klinkt of niest dan denk je als eerste aan corona. Ik heb een allergie en dan moet ik wel eens een paar keer niezen achter elkaar en merk nu dat als me dat overkomt ik het liefste in de grond zou zakken. Dan roep ik maar meteen "polletjes!"

      Verwijderen
  3. Soms heb ik een enorme niesbui zomaar en mijn rechterneusgat zit heel vaak even verstopt. Ben eraan gewend dus daarvoor test ik niet. Tot nu toe slechts 3x gedaan, tweemaal omdat ik me net iets anders voelde en eenmaal omdat ik een lunch had met oud collega's. Ik was trouwens de enige die dat had gedaan merkte ik.

    Deze week geen afspraken en doe achterstallige klusjes zoals de tas met naaispullen uitzoenen en de lade en 2 bakken met garen sorteren. Kan vast wel wat naar de kringloop. En de koelkast schoonmaken. Verder lees ik eerst achterstallige tijdschriften en daarna een boek dat er al lang ligt. Van James A Mitchener, De Bron, ik heb veel boeken van hem die allemaal gaan over een plaats en dan over eeuwen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mensen worden vaak nonchalant wat het testen betreft terwijl het een kleine moeite is. De schrijver James Mitchener ken ik niet. Ik ga eens googelen.

      Verwijderen
  4. Heerlijk even niets moeten, gewoon lekker lezen, handwerken of slapen en beter worden. Beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het afgelopen jaar ben ik met zoonlief een aantal weken wezen 'zwerven' door Polen en Tsjechiƫ en in de eerste week kreeg ik 's avonds keelpijn en was 's morgens koortsig en hondsberoerd. Zoonlief naar een apotheek en met de vertaalapp uitgelegd waarvoor hij kwam en kreeg een flesje met een of ander mierzoet en uitermate smerig smakend drankje mee waarvan driemaal daags een dosis genomen moest worden; Herbapect (heb het even opgezocht in het vakantiedagboek) . Er zat o.a. tijmextract, tinctuur van primula (sleutelbloem) en nog iets waarbij zoonlief, noch ik niks konden bedenken.
    Maar wat de werkzame stoffen ook waren; het werkte als het bekende dubbeltje in een automaat; 's avonds was ik weer helemaal het heertje en zoonlief kreeg twee dagen later soortgelijke klachten en was ook na twee doses van dat spul weer helemaal fris.
    We hebben verder van een ongestoorde vakantie kunnen genieten, dankzij het onbekende en misschien in NL wel streng verboden drankje.
    Maar het hielp enorm en dat was op dat moment voor ons van belang.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien eens googlen naar het "verboden" drankje want het lijkt me wel een ideaal middeltje. Verboden of niet.

      Verwijderen
    2. zeer waarschijnlijk zal er efedrine in gezeten hebben. Werkt als een tierelier maar is verslavend en daarom mag het niet meer in hoestdrank zitten. Het zat voorheen ook in Natterman bijvoorbeeld.

      Verwijderen
    3. Geen efedrine maar aromatisch sulfonzuur. Dit is slijmoplossend en niet verboden in nederland.

      Verwijderen
    4. @Janna, ik heb ook even gegoogeld op dat drankje en vond het terug op een Poolse site. Het bevat inderdaad sulfogaiacolum, een slijmoplossend middel bleek bij verder zoeken. Ik neem aan dat dat jouw sulfonzuur is. En je kon dat spul gewoon bestellen.
      Mijn aanname dat het spul in NL misschien wel verboden was, lijkt dus niet te kloppen.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.