Bezoekers

Volgers

zondag 15 januari 2023

Dat is genieten.

Vandaag is zo'n dag waar ik een vreselijke hekel aan heb.
Wind, grijs en nog net niet nat.

De maanden na de feestdagen vind ik echt de vervelendste maanden van het jaar. Zo kwam het dat we gisteren zijn gaan schuiven met onze meubels 😁 Tja dat is weer echt een tic van mij. Mijn ex vroeger had wel eens het idee dat hij het verkeerde huis in was gelopen 😂 Ik sjouwde werkelijk met alles en niks was me dan teveel.

Waren er meubels bij die me te zwaar waren dan was dat geen probleem. We hadden een plavuizen vloer en dan probeerde ik een kleedje onder het zware meubelstuk te krijgen zodat ik kon duwen en/of trekken om het van de plaats te krijgen.
Had ik een boormachine nodig dan deinsde ik er niet voor terug om dat te gebruiken en moest er een muur een andere kleur krijgen dan haalde ik verf en begon.

In die tijd kocht ik iedere maand het tijdschrift VT-Wonen en alle woon en klus programma's volgde ik op de voet.
Dan zag iets leuks en dan ging dat uitproberen met alle gevolgen van dien en onze huiskamer weer een gedaanteverwisseling onderging.

In die tijd werkte ik niet buiten de deur dus ik had er alle tijd voor en als mijn kamer dan weer helemaal naar wens was dan genoot ik er van om weer eens vanuit een hele andere hoek te zien. Het leek dan wel of ik alles nieuw had.
De zitbanken en kasten en zelfs de tv stonden zo maar weer ergens heel anders. Was het antenne snoer te kort van de tv voor zijn nieuwe plek dan ging naar de winkel en liet me uitleggen hoe ik dat snoer met stekkers in elkaar kreeg en dan was ik super trots als het ook nog werkte. Mijn ex stond er steeds weer verbaasd over hoe ik het fikste. Hij had 2 linkerhanden zoals ze dat zeggen. Gelukkig stonden mijn handen aan de goede kant.

Lief heeft 2 rechterhanden en samen komen we vaak een heel eind.

Gisteren werd dus de woonkamer een ietsie aangepast. Dat hield wel in dat er 1 bank verschoven moest worden en onze nieuwe stoelen plus onze salontafel met kleed eronder iets opgeschoven moesten worden. Dat was echt een zware klus.

Vanmorgen liepen we er dan ook na. Alles deed zeer. Onze ruggen en spieren hadden het even zwaar te verduren gehad 😉
Pot verdikkie nog, we worden oud hoor ......... maar nu zitten we te genieten van ons nieuwe plekje vanwaar de kamer er ineens weer heel anders uitziet.

5 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ooit dingen gekocht om meubels te verplaatsen vierkanten van 10x10 met een gladde onderkant en een stuk schuimplastic of zo aan de andere kant. Op tapijt werkt dat perfect, de vier dingen onder de 4 poten en schuiven maar, de kleinetjes waren handig om stoelen te en kleine tafeltjes te verplaatsen zonder sjouwen.
      In mijn vorige huis heb ik heel wat geschoven, ook het bed heeft alle kanten vd slaapkamer gezien.

      Ik heb ook eens een hele verbaasde kat gezien. Die was boven toen ik beneden alles omgooide. Ze kwam rustig naar beneden, ging op de drempel zitten en heeft zeker 20 minuten zitten rondkijken en zachtjes mauwen voor ze verder durfde

      Verwijderen
    2. Lot, toevallig zag ik laatst die vierkantjes ergens op internet. Helaas hadden we vroeger nog geen internet om dit soort dingen te zoeken. Wat moet ik lachen om de kat van jou, hihihi

      Verwijderen
  2. Ja, het duurt even voordat je geestelijke leeftijd synchroon loopt met die van je lijf. Maar een troost; vroeg of laat komt dat besef wel.
    Heb het de afgelopen week ook gemerkt; was zondag tamelijk grieperig en verwachtte op grond van eerdere ervaringen, dat het woensdag wel weer voorbij zou zijn. Dat stadium begint nu, een week later een beetje te komen en hoop a.s. woensdag eraf te zijn.
    Ach ja, als je ouder wordt gaat alles langzamer, behalve het vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Arme Willem. Lief heeft wel 3 weken last gehad van de verkoudheid en ikzelf een dikke twee weken. Beterschap.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.