Bezoekers

Volgers

maandag 30 januari 2023

De gouden tip!

De laatste tijd was ik eens aan het uitkijken naar digitale fotolijstjes maar wat zijn die dingen duur. Je moet toch al snel rond de € 100 neer leggen voor zo'n ding.

Ik wilde zo'n lijstje voor mams hebben en er dan oude foto's in zetten. Foto's die ze kent van vroeger toen iedereen die ze lief had nog leefde.

Tot ik op internet de gouden tip tegenkwam 💥

De titel luidde; 
Een oude Android-tablet omzetten in een digitale fotolijst die automatisch wordt bijgewerkt.

Ik heb nog een oude tablet in de kast liggen die niet meer gebruikt wordt omdat hij zo vreselijk traag is geworden dus daar moest ik wat meer over te weten komen. 
Op de site werd stapje voor stapje uitgelegd hoe je dit moet doen. Ik dook de kast in waar de tablet nog netjes lag zonder veel zoekwerk 😁 en begon stap voor stap van mijn oude tablet een digitale fotolijst te maken en raad eens ??????????? Het lukte me ook nog 😆 

Nu ben ik de tablet aan het uitproberen. Hij staat nu aan en de diashow laat alle foto's de revue passeren. Vanaf mijn laptop plaats ik er foto's bij en ook dat lukt me 💪

Als we nu strakjes weer met de camper op pad kunnen gaan dan kan ik mams zo foto's in haar lijstje plaatsen en ook weer er af halen als het moet.

Enne is het niet te lastig voor mams? Vergeet ze niet hoe ze de lijst aan moet zetten?
Nee dat denk ik niet.

Als de tablet aan gaat door op het knopje te drukken moet ze een code intikken die ik haar op een papier schrijf. Dat gaat net als op haar telefoon. Misschien een idee om dezelfde te gebruiken. Dan staat er een app op het beginscherm die "fotooke" heet en als ze daar op drukt dan begint de diashow.
De tablet moet ze maar gewoon aan de stroom laten staan zodat hij ook niet kan uitvallen.

Voor de liefhebbers die hun oude tablet ook deze metamorfose willen laten ondergaan zal ik de link hier plaatsen.


7 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee, Ellen. Schoonmama- licht dementerend- zit sinds even in het verpleeghuis. Met een bescheiden hoeveelheid spulletjes.
    Ik heb zelfs nog een digitaal fotolijstje liggen. Vroeger deed ik daar de vakantiefoto' s in die ik dan zo kon bekijken. Ik zelf maak tegenwoordig foto's met de telefoon en die kunnen we zo op tv bekijken als we willen. Ik denk dat ik haar met een digitale fotolijst heel blij mee ga maken. Ze voelt zich erg depri- moet misschien nog wennen- ik denk dat oude foto's haar kunnen helpen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat foto's van vroeger je schoonmama heel blij zullen maken. Ik heb oude foto's (van papier) digitaal gemaakt met mijn telefoon met Googlefotoscan. Dat gaat heel goed. Vooral oude foto's zal haar aanspreken. Veel succes!!

      Verwijderen
  2. Wat een goed idee zeg daar zal je moeder heel blij mee zijn. Ik heb geen verstand van Android hier is alles van het appeltje. Daar kun je de code uitzetten om de tablet op te starten. Dit hebben wij voor mijn moeder gedaan. Lijkt mij dat dat bij jouw tablet ook zou moeten kunnen. Dan hoeft ze geen code in te tikken maar kan ze rechtstreeks naar de foto app.
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  3. TopTip! consumindersingle

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.