Bezoekers

Volgers

zondag 29 januari 2023

We moeten ontbozen

Als ik de nieuws app's open in de vroege ochtend dan word ik niet echt vrolijk. Wat ellende toch allemaal in de wereld. Nu is er weer veel te lezen over de demonstratie van gisteren.

Ik zag beelden op de tv van mensen die zich vast geplakt hadden op de weg en die weer met cola los gemaakt moesten worden.
Dan denk ik, "losgemaakt"?  Ik zou ze laten zitten en niks niet in het nieuws niks geen podium geven. Geen aandacht punt uit.
Bij een demonstratie houd je je aan regels en ga je niet je eigen gang. Ik weet dat vele lezers het niet met me eens zullen zijn maar je mag nooit voor gevaarlijke situaties zorgen. Dit is allemaal veel te ver gegaan en daarom zou er geen aandacht aan besteed moeten worden..

De criminaliteit wordt erger en erger. Al die bedreigingen aan het adres van Grapperhaus, Amalia enz. Dit moet toch niet kunnen.

Poetin en zijn dreigingen die steeds gevaarlijker worden.

In wat voor een wereld leven we toch?

Ik las ergens dat de wereld aan het veranderen is naar een nieuw tijdperk. Hopelijk gaat hij dan veranderen ten goede.

Het voorspellen wordt steeds moeilijker en daardoor kan er ook nog maar weinig gepland worden. Dat geeft onzekerheid en dat zorgt weer op zijn beurt voor veel onrust.

Mensen kunnen niets meer verdragen van elkaar.

We moeten gaan ontbozen en er samen iets moois van maken.

8 opmerkingen:

  1. Ik ben het met je eens dat je met een demonstratie geen gevaar mag opleveren. Echter wat is het verschil tussen de boeren die blijkbaar redelijk hun gang mochten gaan en de klimaatactivisten. Overigens vindt ik beide doelen een goede zaak om voor te demonstreren. Alleen doe dat op een ludieke manier en een die geen gevaar opleveren en iemand bedreigen is al helemaal uit den boze.. Maar aan de andere kant dit gebeurt al jaren en het kabinet luistert niet. Ik begrijp ze wel maar ik ben niet overtuigd van de manier waarop. Consumindersingle.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt helemaal. Voor iedereen moeten dezelfde regels gelden. Onze regering moet eens één lijn trekken.

      Verwijderen
  2. Afgelopen week hadden we het bij onderwerp Podcast over "met je tijd meegaan" Op deze manier wil ik helemaal niet meegaan. Gisteren veel in het NRC gelezen, komt er niet altijd van, en na een tijdje viel het me op dat het alleen ellende was of nare verhalen of over mensen die het zo moeilijk hebben. Werd er helemaal triest van.
    Zelfs de rubrieken eten en drinken konden me niet opvrolijken, ging over marmelade en boerenkool, hou ik toevallig allebei niet van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar dan had je toch mooi de tijd om te bedenken hoe je boerenkool(stamppot) lekkerder kunt maken; een uitje en/of prei erin doet al wonderen.

      Verwijderen
    2. Dank voor de suggestie, maar ik heb het opgegeven dingen die ik niet lust op te leuken om het voor mij eetbaar te maken. Ik hou niet van de Hollandse pot met stamppotten. Van jongs afaan al niet en ben van bouwjaar 1950 dus zowerd er thuis gegeten, ik was ook heel mager toen, pastoen ik ontdekte dat je groente niet hoeft door te koken en er in buitenlanden anders wordt gegeten werd eten lekker.

      Verwijderen
    3. @Lot, was er geen vrolijke Podcast te vinden? Die boerenkool stamppot ben ik gek op en ook Lief en die is ook van 1950. Vandaag staat hutspot op het menu. Maare .......... Lot, je word er wel dik van van die stamppotten dan. Jij eet wel gezonder maar de stamppot mag bij ons wel voor een keer.

      Verwijderen
  3. Had het nieuws gisteren niet gevolgd en las pas vanmorgen dat de A12 in Den Haag toch geblokkeerd was door aanhangers van XR en dat sommigen van hen zich aan de straat vastgeplakt hadden. Vond ik nogal raar dat mensen die zo begaan zijn met deze aardboden de toch bepaald niet klimaat- en milieuvriendelijk secondelijm gebruikten. Lijm waarvoor je een aardige hoeveelheid aceton, ook al niet het leukste spul, nodig hebt om je los te krijgen.
    Eerlijk gezegd; ik had er alle begrip voor gehad als er een waterkanon op de demonstranten gezet was. Al was het voor de tijd van het jaar bijzonder aangenaam weer; niet als je kletsnat bent. Dan is zelfs het kleinste zuchtje wind al bijzonder onaangenaam.
    En ik ben benieuwd hoe de demonstranten het recht willen praten dat ze mishandeld zijn door 'het gezag'. Al ben ik oud genoeg om te weten dat de rechtspraak soms rare bochten neemt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem, ze hebben zich zelf vast geplakt en ze wisten dat het niet mocht wat ze deden. Ze waren bij hun volle verstand. Voor mij mogen ze een boete krijgen waar ze dan ook voor demonstreren en dan ook nog met secondelijm. Als het aan mij had gelegen had ik mooi laten zitten vastgeplakt en wel.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.