Bezoekers

Volgers

maandag 2 januari 2023

Een nacht met eieren en gitaren.

Tjeetje, wat een nacht .......... er gebeurde niks spannends hoor 😇 

Hoe dan ook maare ik geloof dat ik hele slimme longen heb want zodra ik in bed lig en wil gaan slapen denken zij er anders over. "We gaan haar eens goed plagen," zeggen ze vast tegen elkaar 😠

Voor het slapen gaan lees ik altijd graag eventjes en deze keer bevond ik mij in Ystad en zocht samen met inspecteur Kurt Wallander naar een oplossing wie nu wel achter die mysterieuze moorden zat. Ik hoorde een geluid in het echt dan en hield mijn adem in om goed te luisteren maar niks. Adem uit en daar hoorde ik het schurende geluid weer. Hè, wat is dat?

En toen begon het gekriebel in mijn keel en dat geluid? Dat maakte mijn longen bij het uitademen. 
Ondanks mijn codeïne tabletje kreeg ik toch zo nu en dan flink de kriebels wat resulteerde tot een flinke hoestbui waarbij je de tranen over de wangen lopen.

Mijn boek maar eens uit gezet en proberen om te slapen. Lief was al druk bezig met het zagen van een paar bomen. 
Ergens ben ik toch weg gedoezeld toen ik wakker werd door .......... tja een hoestbui. Hij kon er weer goed mee door. Half 1 gaf mijn horloge aan. Nog een hele nacht voor me. 😟

Weer wegdoezelen om 2 uur later weer wakker te worden door een hoestbui. Deze keer moest ik er zelfs bij kokhalzen, bah. 

Daarna viel ik in een diepe slaap en begon te dromen. 
Waar haal ik toch de onzin vandaan. In mijn droom speelde een oma de hoofdrol (ik had naar "Stamhouder" gekeken dus vandaar denk ik
Die oma moest eieren bestellen, heel veel eieren. Het moesten geen biologische eieren zijn want die kon je niet bakken maar gewone eieren. (waar die eieren vandaan komen is mij een raadsel want ik heb niks met eieren)
Oma zocht via internet door heel Europa naar eieren maar kon ze niet vinden en bestelde de verkeerde, de biologische en die konden niet gebakken worden. Wat een idee want waarom konden die niet gebakken worden? (Europa kwam vast voor in mijn droom doordat ik met onze reis bezig ben
Ik werd wakker en kwam van heel ver en net toen ik zo ongeveer 2 minuten aan het bijkomen was ging er een hels kabaal door de slaapkamer. Gitaren, elektrische gitaren 😲 gevolgd door de stem van de assistente van Lief. "Goede morgen Lief. Het is vandaag 14 graden en het regent in Maastricht. Fijne dag vandaag."

Nou ja. Die stem kan er mee door, de regen 😜 hoor ik eigenlijk liever niet maar die gitaren!!!
Zelf heb ik een slaapliedje op mijn wekker van de telefoon en word ik heel lief gewekt en 
de stem ..... die heb ik maar uitgezet.

4 opmerkingen:

  1. Vannacht ook heel slecht geweest. Ik werd om 12 uur wakker er was misselijk, kwam van het 2x eten van spaghetti met rode saus, was even vergeten dat ik daar niet tegen kan. Heel vervelend misselijk zonder dat er eventueel wat uit gaat komen dat zou opluchten maar dat lukt noooit. Ik bleef maar wel in de keuken bij de bak voor de zekerheid en zag dat er in het putje iets zat. Met satestokje gaan peuteren, viel het stokje erin! Schroevendraaier opgezocht, kon ik er niet bij en ondertussen valt ook een deel vd schroevendraaier erin. Dus de zwanenhals eraf geschroefd en natuurlijk is het daar alijtd viezig, Gelijk alles schoongemaakt. Toen was misselijkheid ook verdwenen maar wel klaarwakker. Na uurtje lezen toch maar naar bed gegaan.
    Leuke nachten zijn dat al was dit gedoe geen droom

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O Lot dat was zeker geen heerlijke nacht. Bah. Hopelijk is afgelopen nacht beter voor je afgelopen.

      Verwijderen
  2. Als ik wakker wordt door een, wat je noemt onlogische droom, weet ik ook meteen dat er eens kritisch gekeken moet worden naar de hoeveelheid bedekking op het bed. Mijn ervaring is dat te warm slapen, bij mij in ieder geval, hele vreemde dromen tot gevolg heeft. Van het type dat je ergens in de Sahara rondloopt met een of ander exotisch dier dat ook nog eens praat en allerlei onzin uitkraamt en je uiteindelijk nog te lijf wil gaan, maar vlak ervoor wordt je wakker met het klamme zweet op je voorhoofd. In ieder geval een droom met evenveel logica als jouw gillende gitaren en eieren die je niet bakken kunt. Misschien wel compensatie voor het gezapige leven dat je als gepensioneerde hebt.
    Wat het ook zij; ik wens je nog veel droomloze nachten toe zonder hoesten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb ik nog nooit bij stilgestaan Willem dat het aan de warmte kan liggen. Nu heb ik het nog altijd op sommige momenten vreselijk warm. Ik denk dat meer vrouwen herkennen? Dekbed op, dekbed af, dekbed weer op en weer af. Ik verveel me nooit 's nachts.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.