Bezoekers

Volgers

dinsdag 24 januari 2023

Hoe moet dat verder?

Vanmorgen was ik er op tijd bij. Ik wilde nog even iets halen voor de visite die vanavond komt en iets voor een ernstige zieke die ik vanmiddag ga bezoeken.

Bij het ontbijt kijken we altijd nieuws en daar zag ik dat Erdogan, de Turkse premier, dwars ligt. Tja dat kon je al wel op je sloffen aanvoelen.

Hij moet schipperen tussen Poetin en het westen van Europa. Eerder wilde hij al een keer bemiddelen wat niet lukte. 

Als hij niet met onmogelijke vragen komt dan zou Zweden nog bij de NAVO kunnen komen iets waar Poetin een hekel aan heeft.
De NAVO wordt hem onderhand veel te groot.

Erdogan gaat pas akkoord als Zweden en Finland 130 terroristen vrij laat, hoe is het mogelijk? 

Van de 30 lidstaten moeten alleen Hongarije en Turkije nog hun toestemming geven.

De twee landen tekenden afgelopen juni een overeenkomst met Turkije om de bezwaren van Ankara weg te nemen. Met name Zweden zou eerst duidelijker moeten optreden tegen wat Turkije ziet als terroristen. Het gaat voornamelijk om aanhangers van de Koerdische PKK en sympathisanten van de in de VS wonende geestelijke Fethullah Gülen, die volgens Turkije achter een couppoging in 2016 zou zitten.

Turkije vindt dat de Scandinavische landen de Koerdische beweging PKK en YPG steunen en Ankara beschouwt die bewegingen als terroristische organisaties.

Ik vind de oorlog Rusland/Oekraïne gevaarlijk dichtbij komen.
Hoe moet dat verder?

4 opmerkingen:

  1. Binnenkort zijn er verkiezingen in Turkije. Daarom doet Erdogan nu moeilijk. Straks geen enkel probleem meer over uitbreiding navo. Is voor de bühne
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die oorlog is in Oekraïne en komt niet dichterbij. De snelste manier om deze oorlog te beëindigen is door Oekraïne op alle mogelijke manieren te steunen. Als individu kun je dit bijvoorbeeld doen door aan United24 te doneren. Rusland (lees: Poetin) zal uit zichzelf niet stoppen, het zal gestopt moeten worden.
    Erdogan is een ondemocratische leider met dictatoriale trekjes. Hetzelfde geldt helaas voor Orban van Hongarije. Het is te hopen dat de Turken en Hongaren deze beide heren wegstemmen en zo hun democratie en rechtstaat redden.

    Een hartelijke groet van Jo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf denk ik ook dat dat de enigste manier is om de Oekraïne te helpen. Poetin zal gestopt moeten worden.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.