Bezoekers

Volgers

donderdag 5 januari 2023

Slimme toiletsensor

Slimme toiletsensor houdt via plas stofwisseling en menstruatie bij .........
Las ik vanmorgen bij RTL nieuws. 
Het moet toch niet gekker gaan worden. Via google maps weten ze precies waar je je bevind. Kijk maar eens op je google maps tijdlijn. Alles kun je terugvinden over waar je geweest bent. Neem de Russische militairen die met hun mobieltjes precies te traceren waren en zo gericht aangevallen konden worden.
De Technologiebeurs CES is elk jaar goed voor opvallende gadgets. De U-Scan van het Franse bedrijf Withings is zo'n gadget. Het schijfje hangt in de wc en meet zo automatisch allerlei lichaamswaarden van de gebruiker.
Het bedrijf maakt al jaren gadgets op het gebied van gezondheid zoals een slimme thermometer en een slaapmonitor.
Met de nieuwe U-scan wil de fabrikant de gezondheid van de gebruiker via zijn/haar urine in kaart brengen door ze over de U-scan heen te laten plassen.
Volwassenen plassen gemiddeld 7 keer per dag. Het plassen is minder ingrijpend dan een bloedtest. De U-scan hangt aan de rand van het toilet en kan 100 keer gebruikt worden. Het apparaatje wordt pas geactiveerd als er urine overheen loopt en geen toiletwater.
Met weer andere sensoren kan de U-scanner zelfs het verschil zien tussen de plas van verschillende mensen.
Met de Cycle Sync-cartridge kan zelfs de menstruatie cyclus nauwkeurig in kaart worden gebracht en zelfs de eisprong.
Ik vind het allemaal heel mooi dat dat kan maar gaan we hierin niet te ver? Strakjes word je bij het afsluiten van nieuwe zorgverzekering nog verplicht om via allerlei manieren aan te tonen dan je gezond bent en gezond leeft.

4 opmerkingen:

  1. Nee hoeft voor mij ook allemaal niet. Veel mensen gaan extra meten (en zich zorgen maken) als er maar iets anders in bij bv bloeddruk ook. Of elke dag paar x op slimme meter kijken en er gestressed van worden omdat er staat dat ze bij moeten betalen terwijl de gegevens die ze zien alleen op die dag slaan en niet over langere periode Lees op een FB voor minima hoe moeilijk sommigen het er mee hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Lot, ik ben het helemaal met je eens. De zorg in Nederland die altijd zo goed aangeschreven stond wordt hoe langer hoe meer uitgekleed. Jammer!!

      Verwijderen
  2. Misschien dat zo'n scanner voor de medische wetenschap nut heeft in een ziekenhuis/polikliniek, maar voor het gros van de particulieren lijkt het me geen enkel nut te hebben. Je krijgt vooral een hoop informatie die je vaak niet op waarde kunt schatten.
    Zoals we op het werk vaak zeiden als een leek een stellige mening verkondigde over ons werk: "je moet het jasje wel aan het stoeltje laten hangen waar het thuishoort"

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.