Bezoekers

Volgers

maandag 27 februari 2023

Het is maar een idee

Bij Post.nl gaan weer honderden banen weg en dat terwijl er zoveel online gekocht wordt. Ik hoorde op het journaal dat de ontslagen niet bij de pakketbezorgers gaan vallen want daar hebben ze nog altijd een te kort aan maar op de kantoren.



Welke kantoren vraag ik me dan af want postkantoren zijn gesloten. De post wordt gesorteerd in garage boxen. Ik zie het iedere dag aan de overkant gebeuren.

Vreemd toch.

De prijzen van de postzegels gaan ook ieder jaar omhoog en ook de bezorgkosten van de pakketten en toch draaien ze verlies. 😕
Nu hebben ze in de corona tijd het wel heel druk gehad maar ze moeten toch geweten hebben dat dit van tijdelijke aard was en het logisch is dat ze nu minder winst hebben.

Misschien kan het kabinet nog wat missen want die hadden een miljarden meevaller dankzij winstbelasting en dit jaar verwachten ze nog meer winst. Of nog beter misschien kunnen ze de btw verlagen op al die dure boodschappen en brandstoffen.

Het zal vast wel allemaal te moeilijk zijn om daar voor te zorgen. Er moeten natuurlijk eerst de nodige maanden of jaren overheen gaan eer je zo'n belangrijke beslissingen kunt maken.
Ik ben blij dat ik me daar het hoofd niet over hoef te breken en zulke beslissingen moet nemen. 

Ach, het is maar een idee wat zo spontaan bij me op kwam.


2 opmerkingen:

  1. Hoi Ellen, soms lijken oplossingen heel erg eenvoudig dat ben ik met je eens. Het zal vast zo zijn dat er dingen bij komen kijken die wij, gewone burgers, dan over het hoofd zien. Ik ben ook blij dat de verantwoordelijkheid niet op mijn schouders rust!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat denk ik ook. Vergaderen, vergaderen, goedkeuren en weer aanpassen. Weer vergaderen enz. enz. en dan nog de rest fffffff.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.