Bezoekers

Volgers

vrijdag 17 maart 2023

Actie :)

Wat een heerlijk weer was het gisteren. Dat mag voor ons wel even zo blijven. We werden er zelfs actief van en kregen weer zin om een wandelingetje te gaan maken.

De wandelschoenen aan en naar de "Hoge Fronten" een mooi natuurgebied bij ons op loop afstand. Er moet ook een hondenlosloop gebied zijn en daar wilden we eens gaan kijken. Wandelschoenen aan daar gingen we.
Wat een mooi stukje is dat, lekker ruim en veel plaats om te rennen. We zagen er zelfs 2 grote poelen in liggen. 
In de eerste poel zat een grote witte hond, welk ras geen idee maar hij stond midden in de poel met zijn mooie witte vacht. Zo nu en dan ging zijn kop helemaal onder water. Hij was aan het jagen want je zag hem steeds naar iets happen en springen.

Zijn baasje was naar hem op zoek. Ons eerste hondenmensen contact ging van start 😀 want ik weet nog goed dat je heel veel nieuwe contacten krijgt door een hond en die hadden we nog niet eens bij ons 😂😂
De bazin van de hond vertelde ons dat het de hond van haar zoon was en ze hem even kwijt was. Ze was vreselijk geschrokken en was blij dat ze hem of haar weer zag  Ze moest uiteindelijk bijna zelf de poel in om hem weer aan de lijn te krijgen.

En toen kwamen we een katjesboom die in bloei stond tegen en al bezoek had van de nodige bijen.

Deze bij was zo druk bezig dat ze niet in de gaten had dat ik een foto aan het maken was.

Wat heb ik dit gemist afgelopen winter.

Onze wandelingetjesin het zonnetje in de natuur.


Volgende week of de week daarna als het weer even wil dan gaan we even weg met de camper en als we dan in de buurt van Puck gaan staan dan kunnen we nog eens even een kijkje bij haar gaan maken.
Hè, ik krijg er zin in en Lief wordt ook al enthousiast. 
Als we dan toch moeten wachten dan wachten we maar zo aangenaam mogelijk.


10 opmerkingen:

  1. Heerlijk dat zonnetje daar krijg je vanzelf een beter humeur van en goed dat jullie er misschien even uit kunnen en Puck nog een keer 'live' kunnen zien. Hier de balkondeur nu helaas dicht ze zagen 20 prachtige bomen om in onze woonplaats om daar 20 villa's te bouwen en het project heet DeBoskamer wonen in het bos....Je zou erom lachen als het niet zo triest was. De politiek (een deel) schreeuwt moord en brand over de natuur maar als het maar veel geld oplevert maakt het ineens niets meer uit. Fijn weekend en geniet van de zon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach Ilona dat hou je toch niet voor mogelijk. Zoveel bomen omzagen om een villa te gaan bouwen. Dat is inderdaad heel jammer en al helemaal als je aan het milieu denkt. Dan ook de naam "Boskamer" bedenken. Ach ja we zullen het wel niet snappen fffffff. Maar jij woont wel lekker in de natuur als ik het goed begrijp ik of moet ik zeggen woonde.

      Verwijderen
    2. Ik woon in Nieuwegein in de wijk Rijnhuizen, een voormalige kantorenwijk. In Nieuwegein zijn heel veel 'oude' kantoorpanden omgebouwd tot woningen en nu veel betreffen wegtrekken wordt er veel gesloopt én nieuw gebouwd. Boskamer is een ander verhaal. De eigenaren van kasteel Rijnhuizen (praktisch om de hoek) hebben een deel van de grond verkocht (hallo miljoenen) aan een projectontwikkelaar die er dus 20 villa's bouwt en de kopers voorspiegeld dat ze in het bos komen wonen...Maar die zogenaamde artist impressions van de meeste nieuwbouwprojecten zien er ook prachtig uit maar bezijden de waarheid. https://deboskamer.nl/ Wij hebben een kleine vijver voor de deur en toen we dit in 2021 wilden kopen heeft Ed (man) gevraagd wat de plannen waren. Niks meneer het blijft zoals het is. 21 maanden later wordt de vijver voor een deel gedempt (weg naar de Boskamer) en halen ze een hoop bomen langs de oever weg. Als we dat geweten hadden hadden we dit niet gekocht.

      Verwijderen
    3. Ooo wat erg Ilona. Zo gaan ze om met mensen en met natuur. Alles draait om het geld uiteindelijk dat zie je maar weer. Diep treurig!!

      Verwijderen
  2. Wat een goed idee om toch lekker even met de camper op pad te gaan. Niet naar het buitenland, maar toch even weg!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk even wandelen en wat was het vandaag lekker weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was zalig. Morgen zou het ook weer heerlijk worden. We worden verwend :)

      Verwijderen
  4. De lente zit in de lucht. Je voelt en ziet het aan alles. Nu nog even een weekje wat regenbuitjes trotseren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben al een paar daagjes zon. Het gaat nu toch echt wel steeds iets beter worden.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.