Bezoekers

Volgers

donderdag 16 maart 2023

Weer een stapje verder


We hebben het gisteren allemaal overleefd. Lief heeft het nog niet helemaal geaccepteerd. Het blijft moeilijk voor hem. Het heeft tijd nodig.

Daar zit je dan in het ziekenhuis nadat je bent aangemeld op de afdeling. 
Eerst een gesprek met de doktersassistente die formulieren moet invullen en heel veel vragen heeft.

Dan breekt de tijd aan dat er gedronken moet worden. Koffie, water want er moest een plastest gedaan worden dus drinken tot dat je bijna ploft. Altijd gaat dat goed maar nu kan Lief liters drinken en niet hoeven. 
Hè wat vervelend. Te veel stress denk ik, er te gefixeerd op zijn dus probeerde ik Lief wat af te leiden door hem betrekken bij de verhalen die ik in het tijdschrift zag dat op tafel lag. 

Echter zonder resultaat. "Ga eens wat lopen," raadde ik hem aan "misschien helpt het." Maar nu hielp niks. 
En toen begon al dat vocht eindelijk te zakken en aan te geven dat het weg wilde. eLief was niet de enigste die hier last van kreeg.  Er waren meer kandidaten die last kregen van zakkend vocht en zo ontstond er een rijtje met wachtenden 😆 die allemaal getest moesten worden.

Op naar de volgende ronde, een gesprek met de radioloog en als je dan zit te wachten verschijnt er in ene keer een foto op je telefoon. 

Puck met haar mama Bella 🐾🐾

Daar knapt een mens toch van op 💕

Uiteindelijk kon Lief na onderzoek nog altijd kiezen uit 4 verschillende behandelingen. We hebben alles goed door gesproken. Wat de bijwerkingen zijn enz. enz. en uiteindelijk gekozen voor de inwendige bestraling.

Nu staat Lief op de lijst en is het wachten totdat er een plaatsje is en dat kan wel april/mei worden. Eerder mei dan april denk ikzelf en daar heeft Lief het weer moeilijk mee. Weer wachten eer er iets gebeurd. De uroloog had ons gezegd dat er geen wachtlijst wacht en nu is die er dan toch.

19 opmerkingen:

  1. Ja, dat wachen is moordend. Alles wat je als patiënt wil, is dat het vooruit gaat, dat je geholpen wordt. Hou de moed erin!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas blijft de wachtstand nog even fffffffff. Is ook echt balen. Maar we houden de moed erin hoor!!!!!

      Verwijderen
  2. Wat ontzettend naar allemaal. Zie je als een huis op tegen zo'n dag is er weer een wachtlijst. Als het er maar niet toe leidt dat er nog meer
    gezondheidsschade ontstaat. Is het niet mogelijk om er 'druk' op te zetten via de zorgverzekeraar? Intussen wel fijn om updates over Puck te krijgen hopelijk is dan een klein beetje afleiding voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De radioloog zei ons dat de anesthesist er 1 keer per week is. Ze hebben al vaker gevraagd voor 2 keer maar dat is schijnbaar te duur en daar kun je het dan mee doen. Dat is de gezondheidszorg in Nederland.

      Verwijderen
    2. Nee toch. Wat doe je nu met een anesthesist 1 keer per week?! Ik werd geopereerd een week na mijn diagnose. Alles ging zó vlug ... een beetje te vlug voor mijn gevoel.

      Verwijderen
    3. De zorg wordt al langer uitgekleed Myriam. Een kennis van ons moet een knobbeltje zo snel mogelijk laten weghalen. Over 3 maanden is ze aan de beurt. Zo gaan ze nu met mensen om in Nederland.

      Verwijderen
  3. IK ben blij dat er knopen doorgehakt zijn. Ik vind het best moeilijk dat jullie nog zo lang moeten wachten. Je wilt de behandeling toch zo snel mogelijk. Heel veel sterkte.
    Is een klein reisje tussendoor niet mogelijk?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat willen we wel gaan doen. Een paar daagjes erop uit. We dachten in de buurt waar Puck woont. Kunnen we haar eens bezoeken :)

      Verwijderen
  4. Dat wachten is nog het ergste, 1 stap verder en weer wachten Sterkte! Consumindersingle.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vreselijk balen dat er toch een wachtlijst blijkt te zijn. Daar stel je je niet op in als er eerst gezegd wordt dat er geen wachtlijst is. Ik kan mij voorstellen dat dat moeilijk accepteren is. Je wil toch zo snel mogelijk behandeld worden. Wat een goede timing voor het versturen van de foto van Puck. Dat zorgt toch mooi voor een leuke afleiding. Ik duim voor jullie dat de wachtlijst toch kleiner blijkt te zijn dan nu verwacht.
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Altijd spannend probeer positief te blijven dat scheelt enorm. En straks is puck een goede afleiding. Heel veel sterkte denk aan jullie❤️

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Positief blijven gaat bij mij wel lukken en Lief een beetje opvrolijken lukt me ook wel vaak :)

      Verwijderen
  7. Oh dat is naar , wij moesten indertijd ook lang wachten, dus ik weet hoe naar. Verstandig om even afleiding te zoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jullie hebben dit traject ook achter de rug begrijp ik. We moeten de tijd maar zo aangenaam mogelijk door komen.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.