Bezoekers

Volgers

maandag 27 maart 2023

Avignon

Afgelopen nacht heeft het weer goed geregend maar toen we vanmorgen opstonden was de heftige regen omgeslagen in een zachte regen en het was koud. Het dorpje bekijken had dus niet veel zin. "Weet je wat? We rijden die 240 km nog richting Avignon. Het is een mooie stad met een camping op een eilandje midden in de Rôhne. Je hoeft de brug maar over en je staat midden in het centrum en het weer moet er goed zijn. In ieder geval droog!!!!!"

Dus inpakken en gas geven.

Het werd een mooie trip. Nu is de Provence altijd een mooi gebied tenminste ik ben er echt verliefd op.
We zagen al snel de lavendel staan zonder bloemen natuurlijk. We kunnen wel veel willen maar lavendelbloemen laten zich nu eenmaal niet dwingen.
Dan vind ik de huizen er ook altijd zo mooi. Ze hebben een echte Provence kleur, dat zachte oranje en die mooie dakpannen. Het staat voor mij altijd als de kleur van de zomer. Ik word er altijd weer vrolijk van.

Onderweg nog even langs een Lidl en laat ze daar nu net deze week allerlei spulletjes voor de hond hebben .......... 😅😅 Daar moest ik natuurlijk even kijken en voor ons Puckje een speeltje kopen. Zo'n piepding met een dik touw eraan 😊 We lijken wel zwanger van onze eerste 😂😂😂

Na alle boodschappen weer in de kastjes te hebben gedaan weer verder en om de trip een beetje sneller te laten gaan nog een uurtje met schoonzus gebeld 😂😂 Frits vroeg zich al af wat die dames toch allemaal te vertellen hadden maar tja daar zijn het dames voor, toch.

Rond half 2 kwamen we op camping Bagatelle aan. De madame sprak Frans en ook heel goed Engels wat mij gemakkelijker af gaat maar ik probeer het altijd eerst in het Frans wat uiteindelijk toch weer een gebrabbel wordt van niks.

We blijven hier in ieder geval 1 nacht staan.

Maar toen we op ons plekje stonden het aller eerste de stoelen de voorschijn gehaald en in het zonnetje onze boterham opgegeten.

Daar knapt een mens toch van op.


Daarna de brug over en naar Avignon om de stad te bezoeken en dat werd weer genieten.

(Onze reisblog is ook weer helemaal bijgewerkt tot en met vandaag.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.