Bezoekers

Volgers

zondag 26 maart 2023

Frankrijk wat ben je weer heerlijk!

Vandaag hebben we een lange rit gereden en zijn nu voorbij Lyon gekomen. Een schoonzus vertelde me ooit dat je voor het betere weer voorbij Lyon moet zijn. Vandaag dus gereden tot net achter Lyon in het pittoreske dorpje Les Côtes-d'Arey.

Het is zo'n echt Frans dorpje die je alleen maar in Frankrijk kunt vinden. We staan hier op de enigste camperplek, speciaal voor campingcars, die het dorp rijk is. Wat een weelde toch. Je mag zo maar gratis in het dorp staan.

Voor vandaag zijn we de buren van een vriendelijke Franse boer. 

We horen hier wel ieder uur de kerkklok maar dat vind ik net zo grappig aan die plekjes. Er is een bakker in de buurt, een cafeetje, een supermarktje en natuurlijk de kerk.

Morgen gaan we een wandeling maken in het dorp en kijken wat we hier nog allemaal kunnen tegenkomen.

Een heel belangrijk iets hebben we in ieder geval gevonden en dat is de zon. We leken wel een stel kinderen zo blij waren we. De warmte van de zon scheen door het voorraam op onze benen en wat voelt dat heerlijk. Dat is toch weer een heel ander gevoel dan de warmte van een kachel. Het werd zelfs zo warm dat we de kachel konden uitzetten en Frits zelfs zijn zijraampje iets liet zakken.


Op het moment regent het weer en morgen zou er ook nog regen kunnen vallen maar daarna zou het droog moeten zijn tenminste voor een paar dagen.

Ik ga duimen dat de weer-app het bij het rechte eind heeft. 

(Mijn reisblog is ook weer bijgewerkt voor de liefhebber)

4 opmerkingen:

  1. Heerlijk als de zon schijnt. Hier thuis schijnt ze nu ook, maar als ik zie wat er weer aan grijs aan de andere kant zit ... het zal niet voor lang zijn. Geniet er lekker van samen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaag hebben we een prachtige dag gehad met veel zon.

      Verwijderen
  2. Snel gedaan ik duim voor jullie ook voor het mooie weer.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.