Bezoekers

Volgers

zondag 12 maart 2023

Gezondigd

Nu is de dag pas begonnen en ik heb al gezondigd 😜 
Gezondigd met het volle verstand maar omdat het zondag is mag het van mij, punt uit.


Ik heb 2 croissants op gegeten. Een en al calorie, ik weet het. Nu waren ze wel klein maar toch ...... Wat heb ik die al lang niet meer gehad.

Ze hebben in ieder geval heerlijk gesmaakt al moet ik weer gaan opletten want de weegschaal gaat niet meer omlaag. Gelukkig ook niet omhoog. Ik blijf een beetje hangen.

Toch maar weer eens proberen om er weer wat af te krijgen. Niet echt diëten maar opletten wat ik eet.
Stress en dieet gaan niet samen en daar wil ik me nu ook niet aan wagen.

Hopelijk krijgen we snel een beetje duidelijk over Lief zijn behandeling. We moeten nog even geduld hebben. Zeker tot en met woensdag.


19 opmerkingen:

  1. Ja het kan je nooit snel genoeg gaan als er behandelingen gaan komen.

    Ik ben vorig jaar 4.5 kilo afgevallen en zit nu rond de 90 en vind het prima. Maar in de zomer kom ik bijna altijd bij door het lekkere zomerfruit voornamelijk en een extra ijsje etc.
    Wil dus de komende weken me echt aan de basis houden en proberen definitief helemaal onder de 90 te blijven, 88 is het streven

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben steeds 90 of 91. Ik wil er 10 kg vanaf maar ik blijf maar hangen rond dat getal. Die 9 wil ik weg hebben.

      Verwijderen
    2. dat is dan samen een mooie uitdaging, maar ik hoef er echt geen 10 meer af, is wat mij betreft niet realistisch en dan passen al mij kleren ook niet meer.

      Verwijderen
    3. Lot en dan moet je weer nieuwe kleren en dat is ook niks. Probeer op peil te blijven :) Ik doe voorlopig met je mee.

      Verwijderen
  2. PS. Zondigen doe ik niet meer aan. Wat ik als extra eet is doordacht, niet meer zomaar iets wegkauwen bijna zonder ervan te genieten.
    En met kleine hapjes eten en goed kauwen en doorslikken voor de volgende met een kleine pauze ertussen.
    Vanmiddag een stukje appelcake meegenomen uit Belgie bij de koffie met scheutje koffielikeur erover en beetje slagroom, kanme er nu al op verheugen dat vind ik ook belangrijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat doe ik ook Lot. Als ik zondig dan doe ik dat met mijn hoofd erbij en geniet extra van mijn zonde.

      Verwijderen
  3. Wij moesten naar het ziekenhuis voor de controle van de ICD. Één controle, want de rest doet "het kastje" wat in verbinding staat met het ziekenhuis. Konden we mooi de foto zien die na de ingreep gemaakt was. Een draad zag je zo in het hart zitten. En in April naar de cardioloog. Nu ben ik niet gestrest, maar wel wat gespannen voor zo'n bezoek. En dat resulteert bij mij in hop een kilo minder. Dus geef die kilo van jou maar aan mij. Blijven we mooi in evenwicht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik last van stress heb dan eet ik net maar ik geef hem met alle plezier aan jou :)

      Verwijderen
  4. Maar Ellen, heb je dan niet getwijfeld toen je de croissants at? Lang geleden heb ik van Fons Jansen eens gehoord dat het volgens de Rooms-Katholieke moraaltheologie zo was dat "Wie twijfelt, zondigt niet". Het leek mij, als protestants opgevoed jongetje, een fantastisch excuus om dingen te doen die eigenlijk niet mochten.
    Maar hoe het ook zij; ik denk toch dat je dieet/lijn geen obsessie moet worden. Iets dat je leven gaat beheersen gaat ten koste van je geestelijke en daarmee ook met je lichamelijke welzijn. Ik hoop met je mee dat je gauw uitsluitsel krijgt over de behandeling van Frits en dat het allemaal meevalt en behapbaar blijft. Sterkte voor jullie beiden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die is goed Willem, die ga ik onthouden.

      As we al maar eens weten wat er gaat gebeuren. Bestralen? Inwendig? Uitwendig? Hoe lang gaat het nog duren eer ze beginnen? Frits zit vol stress op het moment. Dat wachten breekt hem op.

      Verwijderen
  5. Lieve Ellen en Frits, dat wachten is vreselijk naar en ik hoop dat het behandelplan er snel is! Twee croissanten, mamma mia jij durft! 🤣 Niet doen hoor, dat getob om die ene kilo. Ik weet als geen ander hoe het eten, niet eten, wegen en lijnen je leve kan beheersen. Blijf daar lekker weg! Ik hoop, dat er ooit, in een hele verre toekomst, op mijn steen staat dat ik een mooi lang leven heb gehad, niet een mooi lang leven heb gelijnd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt helemaal gelijk mevrouw Niekje maar als ik niet oplet dan blijf ik bijkomen. Dus diëten doe ik niet meer alleen nog opletten en op zijn tijd een zonde dat mag ;)

      Verwijderen
  6. Tja, dat gewicht hè. Ik zit nu ook tegen de 90 aan. Ben op een maand tijd vier kilo bijgekomen door nieuwe medicatie. Het helpt tegen de neuropatische pijnen. Ik neem de extra kilo's er dus maar bij. Ik ben trouwens geen emo-eter of snoeper. Ben al blij dat ik kan eten zonder te veel pijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het leven moet ook nog wel leuk zijn toch Myriam. Dan zijn we maar wat dikker en niet ENORM, hahahahaha.

      Verwijderen
    2. Ja, wat een STOM woord toch hè. Hoe verzinnen ze het?!

      Verwijderen
  7. Je hebt er in ieder geval van genoten! En een leven met alleen maar dingen eten volgens het spreekwoordelijke boekje daar is ook niks aan. Zenuwslopend moet dat wachten zijn. Gelukkig vandaag al maandag en nog 2 dagen onzekerheid. Nog even over die croissants...mijn moeder (86) wordt ieder jaar gesreend door de huisarts. Ze heeft van ons een airfryer gekregen en sindsdien eet ze zaterdag een kroketje op brood en op zondag een croissant.....hoorde ze van de leefstijlcoach via de huisarts dat ze dat maar weg moet laten evenals de granola 's morgens in haar yoghurt (te veel koolhydraten). Overdrijven is ook een vak! Fijne maandag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat gaan jullie haar toch niet ontnemen hè. Dan maar een jaartje korter leven en op die leeftijd maakt dat niks meer uit. Stom gedoe.

      Verwijderen
  8. Ik heb een simpel dieetje. En ben 4 kilootjes kwijt gaat perfect en ik eet meer als eerder ha ha

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.