Bezoekers

Volgers

vrijdag 10 maart 2023

Het blijft kriebelen

Het blijft kriebelen bij ons. Oooooo ik kom er nooit meer vanaf geloof ik en Lief ook niet. Ik ben nu al 22 jaar zonder en nog kriebelt het.

Sinds gisteren is Lief weer op hondenjacht en hij heeft mij ook weer aangestoken. Mijn verstand zegt steeds, enig, lief, geweldig maar hoe gaat dat in ons appartement en wat als we weer op gesprek moeten in het ziekenhuis en waar laat ik hem dan even en hoe dit en hoe dat ............ zo maal ik dan maar door. Maar ik zou zo een hondje willen hebben.

Vroeger toen ik honden had woonde ik in een vrijstaand huis en niemand had last van onze honden maar dat is nu een ander verhaal. 
Misschien zie ik spoken maar toch.

Gisteren had ik bij mensen gereageerd op een advertentie en als ik dan antwoord krijg dan schrik weer een beetje. Het wordt dan zo echt. 
Ik wil rekening houden met een hondje dat op een appartement kan wonen en eentje die niet iedere dag 10 km moet lopen maar Lief ziet alleen maar een HOND voor zich en niet zo'n klein "schoothondje" zoals hij de kleinere rassen noemt.

Mijn gevoel en verstand zitten nog niet op één lijn denk ik.
Ik wil zo graag maar .............

Zelf ben ik gestopt met actief zoeken en laat het aan Lief over. Als hij er eentje vindt dan ben ik toch zo verkocht 😅 Nu wil ik rust hebben in mijn hoofd tot zover dat nu gaat.



Hier is Lief naar op zoek 😉
Dan smelt ik alweer 😍 Het blijft nu eenmaal kriebelen en dat zal altijd zo blijven.

Laten we ons verstand maar goed gebruiken 😞 en het bij kriebelen laten.

21 opmerkingen:

  1. Als je twijfelt: niet doen!! Een hond verdient het om deel uit te maken van jullie roedel, en als je allerlei bomen op de weg ziet, is het niet de juiste beslissing om een hond te nemen. Ik mis het elke dag, we hebben 2 poezen, maar dat is toch echt niet hetzelfde. Als ik stop met werken, komt er weer een hond. Tot die tijd zijn we teveel van huis om een hond te nemen. Als er niets verandert, zal het nog zo'n 10 jaar duren voordat er weer een hond komt. Het moet maar. Kijk eens hoeveel honden er in de asiels zitten, allemaal als pup aangeschaft in coronatijd "want we zijn nu toch veel thuis", maar niet vooruit gekeken naar de toekomst. Dat verdienen die honden niet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anja, wij zijn alle twee honden gewend en we weten wat het inhoudt. We hebben er ook heel veel voor over en ons dingen ontzeggen is geen probleem. We weten dat het net is of je weer een kind in huis hebt. We zijn ook al in asiel gaan kijken. Het blijft een wens van ons maar ik denk dat het niet meer haalbaar is bij ons. Ikzelf heb vroeger ook twee poezen gehad. De ene is 18 jaar geworden en de ander 11 jaar. Maar een poes meenemen in een camper is niet te doen. We zien het vaker. Ze zitten de hele dag aan een lange lijn vast. Niet leuk voor de beestjes.

      Verwijderen
    2. Kijk, jullie weten waar je het over hebt! En inmiddels hebben jullie Puck gevonden. Geweldig, ik kijk al uit naar de berichten met Puck op reis met jullie in de camper...

      Verwijderen
  2. Bij mijn ouders thuis hadden we ook bijna altijd een hond. Toen ik ging samenwonen was dat met nu ex en zijn ouders hadden een trimsalon en crisisopvang voor honden. We hebben er regelmatig ook een opgevangen en paar oudere laten blijven. Na scheiding even niet te onhandig.
    Huidige partner had dus 24 jaar geleden gelukkig een hond, daarna kwamen er nog opvolgend 3 bij en nu hebben we een hele oude waarvan we al blij waren dat je het nieuwe jaar haalde. Het gaat nog goed, ze is haar vrolijke lieve zelf maar lopen gaat steeds moeilijker. Wat we erna doen? eerst vakantie waarschijnlijk en daarna misschien weer een oude hond een paar mooie laatste jaren geven

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lot ik begrijp je helemaal. Wij hebben ook al aan een oudere hond gedacht. Het blijft kriebelen .........Geniet van jullie trouwe beestje.

      Verwijderen
  3. Het kán natuurlijk wel, ook op een appartement. Maar het is net of je hebt (weer) een kind in huis waarmee je altijd en overal rekening moet houden. Nee, wij geen huisdieren meer. Lang leve het vrije leven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het kan ook wel een hond op een appartement maar Lief wil een hond met pit, waaks enz. Dat zie ik echt niet zitten. Het zal blijven kriebelen, hahaha.

      Verwijderen
  4. Dank voor je reactie op mijn blog . Ik ga je volgen Over een hond wat is dit herkenbaar na 1,5 jaar zonder hond kriebelt het nog.
    Maar ik probeer nog even vol te houden naar een pup doet je smelten weet ik uit ervaring.
    Ha ha ik ben benieuwd naar het vervolg. En nu ga ik je blog even uitpluizen :))))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons kriebelt het al 22 jaar, hahaha. Je hebt nog even te gaan.

      Verwijderen
  5. Ach wat herken ik dit maar dan i.p.v. een hond een kat. Onze kat overleed in 2018 net voordat we zouden verhuizen (ze kwam onder een bus). Ik wilde dat verdriet nooit meer en nu konden we gemakkelijk eens een weekendje of een paar dagen weg zonder opvang te zoeken. In 2019 verhuisden we weer en ik besteedde inmiddels uren aan het kijken bij asiels en op 'verhuisdieren'. Na 1 1/2 jaar kwam er toch weer een poes (Amy) via verhuisdieren. Heerlijk en ik weet nu dat ik/wij zo lang het mogelijk is een kat willen als huisdier. Luister naar je hart (en natuurlijk moet je het beiden eens zijn én moet het mogelijk zijn). Wij wonen in een appartement en hier zijn diverse mensen die een hond hebben. Er is altijd wel een argument om het niet te doen maar misschien is verhuisdieren iets voor jullie. Hier kun je er wat meer over lezen.
    https://verhuisdieren.nl/hond-adopteren/
    Sterkte met het dilemma.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ilona op verhuisdieren zijn we ook al aan het kijken. Een kat is moeilijk mee te nemen op onze reizen maar een hond kan heel goed mee in de camper. We kriebelen nog even door denk ik ;)

      Verwijderen
  6. Ha, die op de foto is een dwergschnauzer zwart/zilver. Als eigenaar van de derde schnauzer kan ik jullie meteen zeggen, dat schnauzers om de dooie dood geen schoothonden zijn. Het zijn grote sportieve honden in een klein lijf en ze hebben ook veel beweging nodig. Het maakt een hond natuurlijk niks uit of hij nu op pakweg de zesde verdieping of op de begane grond woont als hij maar langdurig wordt uitgelaten en met de baas/bazin mee mag. Waarom zoeken jullie niet eens eerst naar een oppashond. Er zijn veel mensen, die dolgelukkig zijn met een goeie oppas, omdat ze veel werken of anders afwezig zijn. Bij www.herplaatsdieren zie je heel veel vraag naar oppassers. Bij www.Oopoeh ook. Je kunt selecteren op soort en leeftijd e.d. Onze Lola gaat ook regelmatig logeren bij onze vaste oppas. Ze vindt het hartstikke leuk. Rent daar meteen naar de voordeur als ze de auto uitkomt. Ik heb voor alle honden altijd vertrouwde particuliere oppassers gehad. Veel leuker voor ze dan in een dierenpension.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wieneke dat dacht ik ook al en dat is voor ons geen verstandige keuze denk ik. Oopoeh kende ik nog niet. Dadelijk eens kijken. Een oppashond is voor ons geen optie omdat we zelf vaak maanden op pad zijn met onze camper. Ach wie weet komen we ooit nog eens een lieverd ergens tegen die ons op onze reizen gaat vergezellen.

      Verwijderen
  7. Oei. Gevoelig onderwerp voor mij. Neem geen puppy. Denk eraan dat hij ook mee moet op jullie reizen en alleen kan zijn in jullie appartement.
    Neem geen ras die veel beweging nodig heeft of te veel ruimte inneemt in de camper . Er zijn genoeg leuke, stoere, aanhankelijke kleinere rassen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben al naar Jack Russels gekeken, teckels, Maltezer .......... het kriebelt en kriebelt. Lief wil een HOND en ik wil een HONDJE, hahaha. Ach wie weet wat er ooit nog op ons pad komt of niet. We kriebelen nog even door, haha.

      Verwijderen
  8. Ik benader ik het onderwerp misschien te pragmatisch, maar begrijp dat jullie in een appartement op zoveel-hoog wonen en weet dat jullie veel en graag reizen met de camper. Een hond zal best mee kunnen en waarschijnlijk ook wel willen, met de camperreizen, maar hoe zit het in de landen waar je heen gaat met de camper. Naar ik gehoord heb worden er in sommige toeristenlanden idiote eisen gesteld aan huisdieren vwb vaccinaties en isolatie. Dus of een hond echt praktisch is? Het lijkt me niet. Misschien als je op enig moment besluit om de camper van de hand te doen kan de hond weer in beeld komen. Maar gezien het grote plezier dat jullie beiden tentoon spreiden met erop uitgaan met de camper zie ik dat nog niet op korte termijn gebeuren.
    Hoe het ook 'jeukt'; ik zou er in de gegeven omstandigheden niet aan beginnen, maar wachten tot een later geschikt moment. Misschien gemakkelijk praten van mijn kant, want een hond noch een kat staat op mijn wensenlijstje en hebben er ook nooit opgestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij reizen inderdaad graag Willem en wat landen betreft waar je geen huisdieren mag meenemen zijn er niet meer zo heel veel. Vroeger toen ik 2 honden had, die altijd mee gingen op vakantie, werden die moeilijke landen niet bezocht. Dat was ook geen enkel probleem voor ons. Een hond moet je zien als een lid van het gezin. Wij wonen inderdaad op 2 hoog in een appartement en een blaffende hond wordt niet prijs gesteld. Heel begrijpelijk. Dat vind ik al een heel groot punt want je weet niet of jouw pup een blafferd is. Als je voor een ras kiest die waaks is dan weet je ook dat hij vaker zal blaffen. Zo draag ik dan punten aan wat een dwergschnautzer betreft. Het is gewoon geen goede keuze. Ach we kriebelen gewoon nog even door :)

      Verwijderen
  9. Maar heeft hij geen ernstige gezondheidsproblemen dan, die zelfs als ze opgelost worden ook terug kunnen keren? Fijn dat hij een hond met pit wil hebben die waaks is, maar er bestaat een niet ondenkbare kans (helaas!) dat jij uiteindelijk degene bent die ervoor moet zorgen... Plus een pittige hond kan niet mee naar het ziekenhuis. Waar je bovendien oppas voor moet zoeken als je op ziekenbezoek gaat, misschien onrustig is als er thuis bezoek is voor je Lief tijdens een eventueel ziektebed... Ik denk dat hij misschien hiermee voor een beetje afleiding zorgt voor zichzelf en iets wil dat hem een idee van 'toekomst' geeft, maar dit klinkt als een heel slecht idee. Zeker gezien de buren, het kleine appartement, de vele reizen. Het is naar om over na te denken en ik snap hem wel, maar hij moet ook een beetje rekening houden met jou.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Al deze bezwaren heb ik ook aangehaald en daarom vind ik het ook geen goed idee om voor dit soort hond te kiezen. Het zal daardoor blijven kriebelen denk ik want wat niet kan dat kan nu eenmaal niet.

      Verwijderen
    2. Goed dat je dat aangegeven hebt, al zal het een pijnlijke/verdrietige constatering zijn voor hem (en jou ook natuurlijk). Misschien wil hij ook wel een waakse hond om jou een beetje te beschermen als hij dat niet kan? Dat is dan weer erg lief. Alhoewel een waakse hond ook op een camping met eventuele rondlopende kinderen niet heel fijn is.

      Maar, mocht hij echt graag een hond willen, dan zijn kleinere hondjes net zo geschikt (even afgezien van appartement/reizen). Ik heb meerdere mannen gekend die er net zo instonden als hem, maar uiteindelijk helemaal gek waren met hun kleinere formaat hond. Zelfs meer dan hun partner vaak! Heel veel sterkte in ieder geval. Naar dat je iets zo graag wil, en dat je dan met van alles rekening moet houden.
      (Anoniem van 07.22)

      Verwijderen
    3. Het probleem is opgelost ;)

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.