Bezoekers

Volgers

dinsdag 14 maart 2023

Shoppen

Wat ga je doen als je weet dat er binnenkort een puppy in je huis komt? Dan ga je op zoek naar puppy informatie.
Het is voor mij ook al weer 20 jaar geleden dat ik mijn laatste 2 honden had en voor Lief is het zelfs nog iets langer geleden.

We gaan eerst eens overal rondsnuffelen. Wat is er allemaal te koop? En dan zien we dat er een heleboel verandert is. 
De slipkettinkjes zijn nu helemaal uit den boze terwijl vroeger op de hondencursus gezworen werd bij slipkettingen. Ik heb het eigenlijk nooit een prettig iets gevonden en de labrador die we hadden heeft hem dan ook nooit gedragen maar kreeg een gewone halsband. 

We kijken rond bij de manden en kussens. Welke gaat het worden? We denken aan een heerlijk zacht kussen met een rand voor een puppy eentje waar ze heerlijk knus in kan liggen nu ze nog zo klein is.

We kijken bij de halsbanden en tuigjes, bij de speeltjes en poepzakjes ๐Ÿ˜ want die poepzakjes horen er ook bij al zal ik daar even aan moeten wennen maar vooruit wat andere mensen kunnen kan ik toch ook ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
We zien ook trainingsmatjes om zindelijk te worden en daar nemen we alvast maar wat van mee want die zullen we vast nodig hebben.


De verkoopster van de dierenwinkel raadde ons aan dat als we Puck thuis hebben we het beste met haar langs kunnen komen zodat we een passend tuigje kunnen kopen.

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… We lijken wel een gek uitgelaten stel dat in een nieuwe wereld terecht is gekomen. Ik moet zeggen dat het wel een hele leuke wereld is en we genieten nu al van al die voorbereidingen.

16 opmerkingen:

  1. Ik zou zeker geen slibketting kopen maar ook geen slipketting. ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oooo Thea ik zie mijn fout. Dank je wel dat slibben ga ik even aanpassen. Wat een mop.

      Verwijderen
  2. Ja joh, het is toch net als een baby krijgen. Dan ga je ook al vanaf de dag dat je weet dat je zwanger bent kijken wat er allemaal nodig is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor Hera hebben we geen "officiele" bedden. Ik kwam bij de kringloop een groot kussen tegen met stevige hoes en die heb ik ban stof ook uit de kringloop nagemaakt als reserve.
    Ze ligt overdag in de kamer ligt en 's-nachts onder tafel in de keuken. Bij de kringloop kwam ik een soort stoel/bed tegen van dik schuimplastic dat uit twee grote stukken bestond en een soort hoofdkussen. Daar heb ik ook hoezen voor gemaakt en het hoofdkussen in tweeen gesneden als rugkussen zodat ze niet tegen de koude muur ligt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als een hond maar lekker ligt Lot dat lijkt mij het beste. Wij moeten eerst iets hebben omdat ze nog klein is en ze zal er ook vast aan gaan knagen. Het wordt dus een mand als begin stadium. Vroeger lag mijn Labrador op een kindermatrasje in de woonkamer met een hoes erom heen en dat ging heel goed.

      Verwijderen
  4. Een bench is ook heel handig voor ‘s nachts of als jullie even weg moeten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar hebben we ook al aan gedacht maar ik ben bang dat die een beetje erg groot is voor in de camper. Daar twijfelen we nog over want we zullen vaak in de camper zijn.

      Verwijderen
  5. Toepes vind een echt schapenvel heerlijk om op te slapen. Maar ook een zacht gebreid vest jat ze graag om op te liggen. Haar fijnste plekje is de stoel voor het raam. Ze is nl. enorm nieuwsgierig en moet alles zien. Maar haar plek voor de nacht is toch haar bench. Daar gaat ze op een gegeven moment zelf in liggen en dan moet de bench dicht gemaakt worden en er een handdoek overheen zodat ze een donker plekje heeft. Doe je dat niet, dan gaat ze piepen en zeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een leuke hondennamen zie ik hier toch langs komen. Hera, Toepes, enig. Zou een bench van stof iets zijn zodat die mee kan in de camper of is dat niets? Het lijkt me wel ideaal.

      Verwijderen
    2. Toepes heeft een reis bench. Deze is van zeer stevige stof en kan opgevouwen worden. Deze neemt mijn broer ook mee naar de camping. Overdag ligt onze tuttebel overal en nergens, maar ‘s avonds prefereert ze de bench.

      Verwijderen
    3. Dank je wel voor de info. Ik was bang dat een reis bench niet stevig genoeg was maar dit lijkt me wel een goede oplossing.

      Verwijderen
  6. Heerlijk genieten van de voorpret en in gedachten zien jullie Puck al heerlijk liggen in haar mandje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lief heeft vanmiddag een halsbandje gekocht met een riempje voor als we haar gaan halen :)

      Verwijderen
  7. Alvast een puppycursus opzoeken in de buurt? Voor een hondje is het erg leuk om met andere pupjes te spelen. Ik weet dat nog goed van onze eerdere schnauzers, die we als pup kregen. (Onze Lola is een herplaatser en was al 4 jaar toen we haar adopteerden, dus daar hebben we geen trainingen mee gedaan, want ze kende alles al.) Wat een lol hadden die kleintjes in een veilige ruimte. Ze kregen te maken met opwaaiend plastic, opgestoken paraplu, een knalletje.... Daarna naar de jonge honden training, ook heel nuttig vooral voor de mensen ;-) Jullie zijn erg zwanger en dat is hartstikke leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wieneke dat klopt. Die puppy cursussen zijn enig. Met de vorige Labrador heb ik dat ook gedaan. Ze vond het heerlijk om bezig te zijn en als ze dan thuis kwam sliep ze als een roosje.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.