Bezoekers

Volgers

woensdag 8 maart 2023

Wat is er op tv vanavond?

Hebben jullie dat nu ook?

Vroeger zette ik de tv aan en dat was er altijd wel iets te zien wat mijn aandacht trok. Je had programma's op vaste dagen die je volgde en waar je je al de hele dag op zat te verheugen. Mooie series waren er te zien maar ook andere programma's die ik niet wilde missen en wat een prachtige shows waren er niet op de zaterdagavond 💕

Meestal tegen het weekend viel de tv gids in de brievenbus en dan kon ik bijna niet wachten om de gids door te bladeren met een dikke stift of pen in mijn hand om de programma's die ik echt niet wilde missen aan te strepen. 
Zo kon ik zien wat ik in de komende week allemaal moest opnemen want stel je voor dat ik iets zou missen 😊

Nu zijn de tijden natuurlijk verandert en niemand zit meer te wachten op de Weekendquiz of Ron's Honeymoonquiz. Als zoiets nu zouden uitzenden zouden we er niet meer naar willen kijken.
De kijkers zijn verwend en willen zelf iets uitzoeken waar ze naar willen kijken. Naar een sport zender of Netflix, Videoland of wat dan ook.

Programma gemist bestond vroeger niet en ik denk dat de meeste huishoudens wel in het bezit van een video recorder waren die apparaten waar die grote videobanden in moesten als je iets wilde opnemen 😊

Het was toch een hele uitvinding. Zo hoefde je nooit meer je favoriete programma te missen of je visite te verzetten om toch die voetbaluitslagen nog even te zien 😁
Haha, nu kijken de mannen even op hun telefoon om niets te missen wat de voetbaluitslagen betreft.

Tegenwoordig hebben we een vast schijf waar we naar hartenlust onze programma's kunnen opnemen zonder banden en het opnemen is ons wel heel gemakkelijk gemaakt alleen .............. ik hoef bijna niks meer op te nemen om de dood eenvoudige reden dat ik niet meer zo veel programma's heb die ik niet wil missen.
In de avonduurtjes ga ik lekker zitten lezen of haken of ik kijk een film die ik zelf uitzoek op Netflix. De tv staat wel meestal aan maar meer voor het achtergrond geluid en dat als dat niet bevalt zetten we Spotify aan met een heerlijk muziekje op de achtergrond.

En dat bevalt ook goed 👌

12 opmerkingen:

  1. Ron's Honeymoonquiz, Eén van de acht, Ja zuster nee zuster, ... wat heb ik genoten van deze programma's. Ik weet ook niet of ik niet meer zou kijken nu. Dit soort programma's mooie wordt niet meer gemaakt. Niet spectaculair genoeg denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer hè maar wat was het een mooie tijd. Ik weet nog dat Swiebertje eens werd herhaald en toen ik er keek viel het me tegen terwijl vroeger bleef ik ervoor thuis. De tijden veranderen. Zo een soort programma zouden ze moeten maken in de tijd van nu. Neem Oogappels eens, die vind ik ook weer mooi. Het kan dus wel.

      Verwijderen
    2. Zo zenden ze op de Vlaamse TV weer Keeping up appearances (Schone schijn) uit. Vond ik vroeger geweldig. Heb nu één keer gekeken en ik vind het helemaal niks. Oogappels ken ik niet. Jammer, want het lijkt een leuke serie als ik het zo lees.

      Verwijderen
    3. O ja Schone schijn, geweldige serie maar inderdaad niet meer van deze tijd. Oogappels kun je zo invallen denk ik als het weer begint. De serie is helemaal van deze tijd. In het begin moest ik er even aan wennen maar dat duurde maar heel even. Je ziet er het wel en wee van gezinnen. Misschien kun je ergens iets terug lezen over hoe ehet allemaal zit met de families.

      Verwijderen
    4. Seizoen 4 kan ik online bekijken (5 afleveringen). Dank voor de tip. Ik ga kijken!

      Verwijderen
  2. We kijken nog steeds veel en nemen op. Ook regelmatig op Belgie 1 en Canvas britse en scandinavische series.
    Nieuws en achtergrondprogramma's en sommige talkshows. Arjen's avondshow is meestal ook leuk en actueel.
    Netflix hebben we niet en met nog zoveel op de harde schijf ook geen behoefte aan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoor het vaker Lot dat mensen naar de Belgische zenders kijken. Moet ik ook eens gaan doen. Dank je voor de tip.

      Verwijderen
  3. Wij nemen nog wel een en ander op om terug te kijken: de reisdocu's op zondag van de VPRO, Arjen Lubach, Twee voor Twaalf. Daarnaast heb ik de npo extra app voor 2,95 en mijn man wat andere streamingdiensten. We kijken een aantal dingen samen en T. kijkt nog veel dingen daarnaast, ik kijk op de sportschool op mijn telefoon series en verder lees ik nog graag een boek, terwijl T tv kijkt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Reisprogramma's zien wij ook graag. Afgelopen zondag was de eerste aflevering van "Langs de nieuwe Zijderoute" met Ruben Terlouw. Zeker de moeite waard. Lubach kijken we ook iedere avond. NPO extra hebben we bij ons KPN abonnement en Netflix kijk ik graag. De avonden zoals vroeger dat je voor een programma thuis bleef die mis ik. Wij hebben soms de tv helemaal niet aan staan en luisteren dan muziek. Dat was vroeger ondenkbaar tenminste bij ons. Maar vervelend vind ik het niet, hihi.

      Verwijderen
  4. Programma's die ik vroeger wel leuk vond zoals Falwty Towers spreken mij nu niet meer aan (en zouden nu ook echt niet meer kunnen). Ik vind dat de VPRO vaak nog wel iets aardigs heeft zoals met Onze man bij de Taliban en nu weer met Ruben Terlou en Jell Brandt Corstius over Rusland en China. Vaker kijk ik naar Netflix (Bir Baskadar, prachtige Turkse serie), Franse films of Putin and the West. Die talkshows met al die 'prominenten' kijk ik niet meer. De 'commerciëlen' vaak ook niet omdat ik mij erger aan de gigantische hoeveelheid reclame én om het uitventen van menselijk leed. Keek gisteravond een stukje Je huis op orde maar vond het tenenkrommend (mijn mening). Anderen kunnen hier natuurlijk wel plezier aan beleven. Via een VPN verbinding ook vaak naar de BBC.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De programma's die op noemt Ilona spreken mij ook wel aan en inderdaad de talkshows vind ik steeds minder worden. Je ziet steeds dezelfde mensen die aan het woord zijn en dan hun mening geven. Dat hoeft mij niet.
      De programma's zoals "Mijn man is klusser" enz. enz. kijk ik nooit naar en zijn ook niet echt mijn ding.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.