Bezoekers

Volgers

donderdag 6 april 2023

Bezige bijen

(de reisblog is weer helemaal bijgewerkt t/m vandaag 6 april) 

Vandaag hebben we een vruchtbare dag gehad vind ik zelf. Soms krijg ik wel eens een super goed idee 😉. We hadden weer heel wat kilometers gereden vandaag richting het noorden en het weer werd er niet beter op dus in plaats van een wandeling in het dorp waar we blijven staan konden we ook wel even gaan winkelen vond ik.

Met winkelen bedoelde ik niet direct kleding kijken maar we wilden nog een traphekje hebben die we in de camper bij de deur willen zetten. Er zit daar een hordeur en ik zie het al gebeuren dat strakjes Puck in haar enthousiasme door die hordeur springt. Eeuwig zonde dus van zo'n kostbare deur dus een traphekje.

Onderhand waren we bij Neufchâteau aangekomen en ik had bij google maps gezien dat daar ook een Bricomarché was dus daar misschien eens even kijken.

Als eerste belanden we bij de honden spulletjes waar we natuurlijk alles eens goed moesten bekijken. Frits wilde eigenlijk meteen door op zoek naar een traphekje want daar komen we toch voor! Oooooo dat is nu weer echt Frits.

Ik ben meer van het kijken wat er nog meer in de winkel te koop is 😅 Foute boel natuurlijk maar tja ik ben nu eenmaal ik.
Als eerste kwam ik mooie tapijtjes tegen en nog wel een tapijtje waar ik eigenlijk al heel lang naar op zoek ben voor in de camper.


Meestal zijn deze tapijtjes net te breed of te lang maar deze had precies de juiste maat.

Het tapijtje ligt voor het aanrecht dat vind ik handig voor de druppeltjes die vallen als je aan het afdrogen bent.

Dat gaat hem worden en hij kan ook nog in de wasmachine. Dus dubbel goed!!


Verder op zoek naar een traphekje.

Frits had het Franse woord opgezocht via google. Het moest een Porte d'escalier zijn dus ik in mijn beste Frans gevraagd dat ik op zoek was naar een traphekje.

De beste man begreep me niet helemaal maar na nog eens mijn woorden goed uit te spreken zei hij "ah une barrière pour la chien?" Jaaaaaaa die zoek ik. Hij bracht ons feilloos naar het vak waar de traphekjes stonden.


Heeft Frits dat niet netjes gemaakt? 

En terwijl Frits aan het schroeven was zag ik een Zeeman en dan bedoel ik de winkel en niet de persoon. Haak garen!!!!!!!!! 😂

"Frits ik ben even naar de Zeeman hoor. Je ziet me dadelijk weer!" riep ik al. Zit ik die winkel al een paar dagen te zoeken en nu stond ik bijna naast en had het nog niet gezien.

Erg veel garen was er niet. Ik was op zoek naar katoen om nog een zomer bloesje te maken.
Ze hadden nog net 5 bolletjes voor me en die wilde ik allemaal hebben en ook nog een heerlijke prijs. 

Dat was boffen.

Ik vind dit dus alles bij elkaar wel een vruchtbare dag 😍😍

De nodige kilometers gereden, een barrière gevonden en mijn tapijtje.

😇😇😇

Ik kan weer even vooruit.

Morgen gaan we weer thuis komen. Mochten jullie me niet horen of zien dan ben ik even heel druk met opruimen enz. enz.

Tot later!! 😄

8 opmerkingen:

  1. Mooi verhaal hier bij de zeeman kwan een hele doos met katoentjes net binnen zag ik

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In mijn woonplaats is de Zeeman vaak al uitverkocht eer ik er ben. Bij ons net over de grens in België hebben ze altijd een overvloed en zodoende haal ik mijn garen vaak net over de grens. Maar tja nu was ik in Frankrijk en de afdeling garen was maar heel klein. Misschien haken of breien de Franse dames niet zo veel.

      Verwijderen
  2. Sinds ik je 'ken' heb ik je nog nooit betrapt op een slecht idee hoor!! Veilige reis terug en tot snel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O mevrouw Niekje, ik zit vaak boordevol met goede ideeën, hahahaha. We zijn weer thuis :)

      Verwijderen
  3. Dat Frits meteen naar de afdeling wilde waar de hondenhekjes waren, vind ik volkomen logisch. Dat was toch ook het doel van de gang naar de winkel? Maar het gezegde dat vrouwen van Venus komen en mannen van Mars zal ook wel waar zijn.
    Wat ik me dan wel afvraag is of de winkels op Venus anders ingericht zijn dan die op Mars. Ofwel, zitten de winkels op Venus vol met ver- en misleidingen en zijn de winkels op Mars strikt zakelijk gerubriceerd. Of is het precies andersom, als de middenstand van Venus en Mars ervaringen uitwisselen en de mannen meer aan verleidingen blootgesteld moeten worden. Tja, zo maar wat overdenkingen op een vrijdagavond.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem er zullen zeker in de winkels van Venus veel aanlokkelijke misleidingen te vinden zijn. Maar stel dat wij dames nu nooit eens rondneuzen in bijvoorbeeld de supermarkt. Dan zouden jullie mannen nooit eens iets anders krijgen dan anders. Iets speciaals, iets nieuws. Alleen maar om jullie mannen eens te verwennen met iets lekkers of rondneuzen in de kledingwinkel. Op zoek naar iets leuks om het oog van het mannelijke geslacht te strelen ........ Ik denk dat dat er achter zit. Denk je niet?

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.