Bezoekers

Volgers

woensdag 5 april 2023

Techniek

(Onze reisblog is weer bijgewerkt ๐Ÿ˜€)

Vanmorgen toen we onderweg waren gingen de telefoon van Frits. Hmm, een vreemd nummer en dan ben ik altijd een beetje voorzichtig. Maar dat was bij dit telefoontje niet nodig want het was de afdeling anesthesie. Ze hadden gisteren een mailtje gestuurd en Frits had de vragenlijst nog niet ingevuld of hij dat vergeten was?

Nee dat was Frits niet vergeten maar er zat geen bijlage bij de mail waar de vragenlijst in zat.

Er zat ook geen bijlage in zei de vriendelijke dame maar het woord "vragenlijst" was iets gekleurd en daar zat de link van de vragenlijst onder.
Okรฉ, goed dat ze het me vertelde want wij zaten te wachten op de vragenlijst.

Dus maar even aan de kant gaan staan en de lijst invullen. 
Een volgende keer maar even goed kijken voor we op iets gaan wachten.

En nu, nu ik dit aan het typen ben gaat de deurbel thuis in Maastricht ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ We hebben een Ring bel en, ik had het nog nooit geprobeerd, maar het lukte me om te praten met de persoon die voor de deur stond. Een bewoner van ons in de flat. Hij had een pakje voor ons aangenomen vanmiddag en nu kon ik hem zeggen dat we vrijdag zullen thuiskomen en of hij het pakje voor ons wil bewaren. "Geen probleem" zei de bewoner, "tot vrijdag".


Wat een gemak toch allemaal. Wat zouden we toch zonder al die dingetjes moeten doen ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Eerder waren we dit allemaal niet gewend en kon ook alles. De post zou het pakje weer mee kunnen nemen en na een bepaalde tijd weer terug sturen natuurlijk maar nu ligt het gewoon thuis te wachten zonder poespas.

Vroeger hadden we ook geen mobiel en moest alles via een telefooncel. Je moest dan muntjes hebben of een telefoonkaart. Wat een gedoe allemaal. Nu bel je gewoon en kijkt in je mailbox. 
Natuurlijk kun je zonder! Ik hoor het jullie al zeggen maar wij vinden het wel gemakkelijk ๐Ÿ˜‹

8 opmerkingen:

  1. Ik zou nooit zeggen dat het zonder kan, en misschien is het wel mogelijk maar waarom? Ja, je kan ook zonder wasmachine, zonder koelkast, zonder douche, zonder auto. Dan moet je een wasbord en een tobbe hebben, een waterput en een pomp, een kelder waar het niet te warm wordt, een paard en wagen. Doen we toch ook allemaal niet? Persoonlijk ben ik erg blij met alle ontwikkelingen en ik doe er mijn voordeel mee. Wat me niet aanstaat gebruik/koop ik niet, mag ik gelukkig ook zelf beslissen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo is het helemaal mevrouw Niekje. Net wat je schrijft; wat je niet wil dat koop je niet!

      Verwijderen
  2. Vandaag was ik 2x helemaal niet blij met "de vooruitgang" Ik wilde bij tankstation naar wc, kon alleen nog maar met contactloos betalen bij de draaipoortje, of je moest bij de kassa een kaartje met code gaan kopen. Ik heb nog geen contaktloos betalen op mijn kaart of telefoonapp en wil dat ook eigenlijk nog niet.
    Vanmiddag in Utrecht bij de Sonnenborch museum over sterrenkijken etc en de koffie automaat kon ook alleen contacloos.33

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het komt steeds meer Lot dat contactloos betalen. In Zweden en Noorwegen kon je in een kerk alleen nog maar een laarsje laten branden via contactloos betalen en in Maastricht zag ik het ook al op plaatsen. Ik vind het wel gemakkelijk.

      Verwijderen
  3. Nou, nu ik dit lees... zo'n deurbel lijkt me wel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vinden wij nu ook wel wat. Zonder abonnementen want dat hoeft voor ons nu ook weer niet.

      Verwijderen
  4. Ik kan echt niet meer zonder al die nieuwerwetse dingen. Ik denk dat ik ongelukken zou doen mochten ze me mijn smartphone of mijn laptop afpakken. Erg hoor ...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.