Bezoekers

Volgers

dinsdag 11 april 2023

Een late blog maar wel een speciale.

Geen idee of jullie me gemist hebben vandaag maar ik ben jullie niet vergeten. Het was even overmacht maar wel een hele leuke overmacht.

We zijn vandaag Puck gaan halen 😍 

Het gebeurde allemaal heel onverwacht.  En toen ik hoorde dat we Puck mochten halen moest ik nog in sneltreinvaart een drinkbak en etensbak halen. Snel, snel want we moesten voormiddag Puck komen halen en het was al zeker 10 uur.

Een krat gepakt van de AH, een fleece deken erin. Een rol keukenpapier, een handdoek, een trainingsmatje en riempje en weg. We moesten 90 km rijden en of dat niet allemaal al genoeg was kregen we ook nog file bij Antwerpen in de buurt.

Om tien over 12 kwamen we aan bij Puck.

Even gebabbeld en koffie gedronken. Hondenbrokjes meegekregen en haar afscheid laten nemen van haar mama, broers en bewoners van het huis en toen op pad. De rit heeft Puck goed doorstaan in haar AH krat met fleece dekentje er in en ik ernaast.


Anderhalf uur duurde de rit. Puck is geslaagd en vast en zeker camper proof 😋 Wat is het een schatje en wat hebben we al met haar moeten lachen vanmiddag.


Thuis gekomen durfde Puck niet op de geasfalteerde weg te lopen. Ze was alleen gras gewend.
Daarna de lift in en dat was ze natuurlijk ook niet gewend dus Puck gedragen en thuis in haar mandje gelegd.






Dat vond ze wel prettig en ze kwam er niet meer uit.


Ze heeft het uitstekend gedaan vandaag met al die nieuwe gewoontes en omgeving want er komt toch heel wat op zo'n diertje af.

Ze heeft goed gegeten en gedronken en haar poepjes en plasjes gedaan. Nu ligt ons madammeke in diepe slaap want ik ben na het eten met haar naar buiten gegaan waar ze al kennis heeft gemaakt met een honden medebewoner. Ik weet al een heleboel honden namen van uit de omgeving en of ze lief zijn of niet. 
Zo gaat dat nu met een hondje en al helemaal met een puppy. Je komt allerlei mensen tegen die een praatje komen maken en Puck eens willen aaien.
Het is ook zo vertederend zo'n puppy.

Nu maar hopen dat de nacht ook rustig en goed gaat verlopen.


22 opmerkingen:

  1. Wat fijn! En wat klinkt dat leuk en lief! Heel veel plezier met jullie Puck, zeker nu is het een fijne afleiding van wat er op jullie, Frits in het bijzonder, wacht. Nu gewoon lekker veel spelen en knuffelen met de pup!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een hele goede afleiding voor Frits. Het doet hem zeker goed dat hondje.

      Verwijderen
  2. Dat is opeens snel gegaan. Wat een moppie!! Heel veel geluk en plezier met jullie nieuwste gezinslid.
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een schatje, hopelijk niet te veel slapeloze nachten. Heel veel geluk en camperplezier samen. Gr. Marleen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, ik smelt, wat een snoepie. Heel veel plezier met jullie Puck.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Schatje in mandje! 😍
    Ja iedereen wil zo'n pupje graai aaien, heb wel geleerd dat dat niet zo goed voor is die constante extra aandacht. Grootste deel van de tijd moet hij op jullie gaan letten.
    Maar de eerste dagen mag het nog wel hoor 😁

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo'n kleintje Lot kun je nog niet verwennen. Ze moet eerst nog overal aan wennen.

      Verwijderen
  6. Schattig en ja daar zijn jullie heel blij en ondersteboven van. Een nieuwe tijd begint.
    Ik ben benieuwd hoe de nacht is geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ellen, wat een geweldige blog-aflevering. Heb ervan genoten.
    Stap vooral regelmatig met Puck in de auto (en in de camper). Wat ze in deze levensfase meemaken, dat slijpt in en wordt normaal. Je wilt geen hond die t.z.t. niet in de auto te krijgen is! (komt voor...)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eind april gaan we een weekendje met de camper. Kan ze al eens wennen.

      Verwijderen
  8. Wat een mooierd. Geniet van elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Och wat een leukerdje is kleine Puck, hartelijk gefeliciteerd en ik wens jullie allebei heel veel plezier van en met haar. Beetje voorzichtig nog buiten, want ze is nog niet helemaal veilig qua inentingen. De laatste is als ze 12 weken is. Tip van het ene hondenmens aan de andere: wen haar nu al aan een föhn. Ga je veel plezier van hebben als ze mee mag in de camper en het regent of ze heeft gezwommen. Ze is er dan niet bang voor en jij zit niet met een zeiknatte hond in die kleine ruimte.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O Wieneke vanmorgen maakte ze al kennis met de föhn toen ik mijn haren ging drogen :) Met 15 weken zijn ze pas echt veilig. Dan werkt de Rabbies.

      Verwijderen
    2. Oh is dat met die inentingen weer veranderd? Bij onze pups (is wel lang geleden) was het nog 12 weken. Toen ben ik meteen met ze naar puppycursus gegaan en daarna naar andere trainingen. Onze Lola is een herplaatser. Ze kwam bij ons toen ze al vier jaar was en nu op weg naar de 12. Jonge honden die al vroeg allerlei dingen meemaken en veel leuke ontmoetingen met mensen en andere dieren hebben krijgen zoveel mee voor de rest van hun leven.

      Verwijderen
    3. Wieneke, vanaf 8 weken mag je nu de pup ophalen en bij 12 weken krijgen ze de rabbies prik. Dadelijk ga ik even langs de dierenarts om de afspraak te maken. Een puppycursus zal bij ons niet lukken want dan zijn we met de camper weg maar we hebben ons halve leven honden gehad dus we weten er nog wel iets van ;)

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.