Bezoekers

Volgers

zondag 16 april 2023

Een ongelukje

Gisterenavond kregen we bezoek. Mede bewoners in onze flat wilden Puck wel eens graag leren kennen.

Voor het eerst in Puck haar korte leventje stond er koffie op de salontafel en Limburgse vlaai. Dat was interessant maar ze begreep al snel dat het niet de bedoeling was dat ze de tafel op kon klimmen om een hapje mee te eten.

Ik gaf haar het cadeautje, een touw, dat de visite voor haar had meegenomen en daarmee was ze al weer snel afgeleid.

Ze deed haar best om zo charmant mogelijk over te komen 😊
Wat hadden wij toch al goed ons best gedaan om zo'n keurig opgevoed hondje te laten zien.

Alleen er gebeurde één foutje, iets wat ze al dagen niet meer heeft gedaan.

Ze poepte in de kamer 😧

Gelukkig is het verder goed gegaan. Al we ongeveer om de 2 uur met haar naar buiten gaan dan gaat het goed behalve gisterenavond dus 😕

Ach ja ze is nu eenmaal nog een baby en dan hoort een ongelukje er natuurlijk ook bij.



12 opmerkingen:

  1. Ach het is haar vergeven (toch). Ze is volgens mij een voorbeeldige dame en zoiets kan altijd gebeuren en beter in huis dan in de camper toch?
    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker kan dat gebeuren Ilona, dat weet je van te voren. Gelukkig hebben we veel keukenpapier, trainingsmatjes en doekjes om even te dweilen. Komt helemaal goed.

      Verwijderen
  2. Wat schrijf je er toch lief over. Ze heeft een mooi nestje gevonden. Groetjes A

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze is ook zo lief. Ik zou haar nog doodknuffelen maar dat doe ik maar niet ;)

      Verwijderen
  3. Valt nog best mee na die paar dagen dat ze er is.
    Onze Hera is al erg oud en heeft soms ook ongelukje, we denken dat ze gewoon niet meer zo goed of anders de aandrang voelt want soms komt een eerste brokje er spontaan uit, of gaat ze wel goed poepen maar ligt een laatste brokje meter verder. Gelukkig maakt ze mooie brokken door de botten die ze elke dag krijgt en is het zo op te rapen met een stukje krant

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lot als een hond op leeftijd is gebeuren dit soort ongelukjes ook net als bij oude mensen er eens iets fout kan lopen. Die tijden heb ik ook gehad met vorige honden en katten. Is ook niet erg. Ik heb nu bijvoorbeeld ons kleed dat normaal in de hal ligt maar even opgeruimd. Ze had er 2 keer op geplast. Nu het weg is hebben we zelf ook meer rust en kan ik het opdweilen mocht het mis gaan.

      Verwijderen
  4. Als dat pas de eerste keer is, dan doet ze het volgens mij heel erg goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Myriam natuurlijk zijn er al meerdere ongelukjes gebeurd maar we zien er toch al wel verbetering in.

      Verwijderen
  5. Je voelt je pas echt thuis als je lekker ff kunt poepen in de kamer, zal ze gedacht hebben. Onze Yazou deed het een keer toen ze al zindelijk was en ook uitgelaten was. We waren toen op bezoek bij mensen, die net nieuwe vaste vloerbedekking hadden. Ik vond het verschrikkelijk genant, maar iedereen moest er erg om lachen en het was ook zo opgeruimd (azijnwater is prima voor dit soort dingen). Dat heb je bij hondenmensen, die doen niet zo moeilijk over zaken als een ongelukje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O Wieneke ik kan het me helemaal voorstellen dat je je verschrikkelijk voelde. Gelukkig maakten de mensen er geen probleem over. Eigenlijk is het niet anders dan met kleine kinderen die kunnen ook iets omgooien of rommel of iets kapot maken. Bedankt voor de tip van azijnwater. Die ga ik zeker ter harte nemen. Nu gebruik ik geregeld de Dasty :)

      Verwijderen
    2. Ik neem altijd de goedkoopste schoonmaakazijn (in 5 liter jerrycans) en giet die steeds over met een trechter in een literfles. Schoonmaakmiddel vlekt vaak zo raar op wollen tapijt. Ik neem voor schoonmaak van bijna alles in huis 1 deel water en 1 deel azijn, dus 50/50. Heb een spuitflacon bij de hand met deze oplossing, zodat je meteen aan de gang kan. Vind je azijn erg stinken, dan kun je ook azijn met een luchtje kopen (Vintastic?) Voor mij hoeft dat niet, want als het opdroogt ben je de geur kwijt. Honden en katten houden niet van de azijngeur, dus op die plek gaat Puck echt niet meer poepen hahahaha

      Verwijderen
    3. Ik ga meteen aan de slag met een spuitflacon te vullen. Bedankt voor de tip.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.