Bezoekers

Volgers

dinsdag 20 juni 2023

De Rus

Het internet bereik is hier minimaal maar toch probeer ik iedere dag een berichtje te schrijven en te versturen. Ik doe mijn best. Meer kan ik niet doen.
Wil je meer foto's zien kijk dan op onze FritsEllen reisblog  Omdat het internetbereik hier zo minimaal is plaats ik daar de foto's alleen voorlopig althans.

Gisteren op onze wandeling over het strand met Puck kwamen we een fietser tegen. Het was een jongeman van ik denk rond de 30 jaar, een Rus uit Moermansk. Om maar meteen jullie eerste vraag te beantwoorden, we hebben het niet over de oorlog gehad 😌

Onze Nederlandse buren kwamen ook net aanlopen en we kwamen in gesprek met de jongeman. We vroegen hem of hij gemakkelijk de grens over was gekomen. Hij antwoordde dat hij een visum had voor 5 jaar. Dat visum had hij net voordat de oorlog begon gekregen. Hij had geboft want nu kregen ze dat niet meer.

Hij was met de bus vanuit Moermansk naar de grens gekomen en vanaf de grens was hij met de fiets verder gegaan. Hij kwam vaker hier heen vertelde hij. Zijn tentje ging hij opslaan op een windvrij plekje bij het strand. Hij had alleen één probleem hij was de lucifers vergeten en nu kon hij zijn gas niet aanmaken om zijn eten te maken. De buurvrouw had kleine doosjes lucifers bij zich en die wilde hem er wel eentje geven.

Later vroegen we ons af of de jongeman niet in dienst moest want hij had er wel de leeftijd voor.

Onze Nederlandse buren vertelde dat ze gisteren een Russische familie waren tegen gekomen. De oma van de familie tenminste ze dachten dat het de oma was had hun kushandjes toe geworpen.

Hoog op de rotsen om ons heen staan militaire posten en er staan hier en daar gele bordjes dat het verboden gebied is.

Toen ik gisterenavond nog even met Puck een wandelingetje maakte zag ik de jongeman gehuld in donskleding op een rots zitten bij de zee. Het lijkt mij zo eenzaam maar ik denk wel dat je op deze manier het dichtst bij jezelf komt.

Ik heb geen foto van hem gemaakt dat gaf teveel inbreuk in zijn privacy vond ik maar dit uitzicht had hij.



4 opmerkingen:

  1. Deze Rus sprak in ieder geval nog Engels of Duits, neem ik aan. Ik heb ooit een paar dagen een appartement gehuurd en we hadden Russen als buren, maar buiten njet, da en goede morgen, heb ik geen woord met ze kunnen wisselen. Hun beide kinderen spraken een beetje Engels en Duits, maar hun woordenschat was ook zeer beperkt. De enige communicatie waar ze gevoelig voor waren was alcoholgerelateerd en daar zijn noch zoonlief, noch ik liefhebber van. Overdag wel rustige buren, maar 's avonds.... Ze hadden een luidruchtige dronk over zich, om het netjes te zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem deze Rus sprak heel goed Engels. Hij werkte in Moermansk maar ik weet niet wat hij deed. De Nederlandse buurman had het de hele avond met zijn vrouw erover gehad en vond het onbegrijpelijk dat deze Rus zo gemakkelijk de grens over had kunnen komen van Noorwegen. Vanmiddag zag ik zijn tentje nog staan op het strand. Trouwens we zien hier ook regelmatig militairen lopen.

      Verwijderen
  2. Bijzonder om tegen te komen. Mooi verhaal

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je knutselpret en zeker bijzonder vooral in deze tijd.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.