Bezoekers

Volgers

dinsdag 13 juni 2023

Eigen brood is goud waard.

We hebben deze keer de broodbakmachine weer bij ons. Eén brood is al gebakken en morgen is nummer twee aan de beurt.


We vinden het heerlijk om ons eigen brood te bakken. Dat doen we thuis ook altijd. Meel hebben we meegenomen en alles wat er bij hoort.

Vandaag zijn we naar het plaatsje Mora gereden waar de Dalahäst (Dalarna paardjes) gemaakt worden. Vorig jaar hebben we er eentje laten beschilderen met onze namen en 2022 erop. Nu we toch weer hier in de buurt zijn leek het me leuk om een kleiner maatje Dalahäst te kopen met de naam van Puck er op en het jaar dat ze er geweest is 2023.

Ik vind het wel grappig.










Puck had het warm vandaag en dus reden we naar een plekje niet zo ver van Mora af waar een zwemvijver is. Helaas mochten er geen honden in maar niet getreurt want we wisten nog heel goed de waterval te vinden waar Puck heerlijk heeft kunnen badderen.


En ja we staan weer op een prachtig plekje waar de nacht kunnen doorbrengen.

Morgen weer een stukje verder richting de Botnische Golf.


8 opmerkingen:

  1. He wat leuk die paardjes stonden ook in ons vakantiehuisje stuk of 10 wek.

    EN




    We hebben weer een hond, Dobermann teefje van bijna 2, vandaag opgehaald. Voorlopig gaat het prima, af en toe even druk, maar ze lag ook na uurtje lekker omgekruld te liggen op kussen. Nu ligt ze languit aan de voeten van baasje.
    Benieuwd hoe het vannacht gaat, dan moet ze naar de keuken want we willen geen ongelukje op de vloer bedekking in de kamer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oooo Lot gefeliciteerd met jullie met jullie nieuwe huisgenoot. Ik hoop dat het goed is gegaan afgelopen nacht.

      Verwijderen
  2. Heerlijk je eigen broodje bakken. Ik haalde het meel bij de molen . Maar die is nu dicht. Als mn meel op is op zoek naar wat anders. Wat zal de camper ook lekker ruiken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij bestellen het meel altijd bij https://molendepere.nl/thuisbakkerswinkel. Het wordt met de post bezorgt dus geen gesjouw meer met meel. We hadden nu een voorraadje laten komen om mee te nemen in de camper. Ik kan je het adres aanbevelen.

      Verwijderen
  3. Ik kan mij bijna voorstellen hoe het ruikt in jullie camper met dat versgebakken brood. In de toekomst is het vast mogelijk om geuren via de computer te ontvangen. Wat een heerlijk rustig plekje en wat heeft Puck het naar haar zin. Toen ik puber was met ouders naar Zweden geweest maar kon de prachtige natuur in combinatie met de rust maar matig waarderen :-) Fijne dag weer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het rook weer heerlijk vanmorgen Ilona en ons broodje is weer prachtig geworden. Ik kan me voorstellen dat je als tiener liever wat meer lawaai hoort maar met het ouder worden is het een weldaad.

      Verwijderen
  4. dat stimuleert me om mijn bakmachien weer eens tevoorschijn te halen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Frits bakt altijd zelf ons brood. We komen maar zelden bij de bakker voor brood.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.