Bezoekers

Volgers

woensdag 14 juni 2023

Muggen


Gisterenavond gingen we nog een wandelingetje maken in het bos maar owee dat werd maar een heel kort wandelingetje want we werden zowat opgegeten door de muggen. Dit was echt niet normaal meer.
We hadden al een lange broek aangetrokken en een t-shirt met lange mouwen. Eigenlijk waren alleen ons hoofd en onze handen onbedekt. Er vlogen wel honderden muggen om ons heen. Ze vlogen zelfs onder de glazen van mijn bril en die arme Puck bestond bijna alleen nog uit muggen. We zijn zowat gevlucht uit dat bos.

Voor we de camper weer in gingen hebben we ons eerst goed uitgeklopt en ook Puck haar vachtje. Dat doe ik dus nooit meer.

De donkere nachten worden ook steeds korter hoe noordelijker we komen.
We zijn nu in Härnösand en de zon gaat hier om 22.48 uur onder en gaat weer om 2.47 uur op. Het is hier dus nog maar 4 uurtjes donker.

Vanmorgen ging ik al vroeg met Puck wandelen want nu was het nog heerlijk koel en zo stil dat ik bijna een speld kon horen vallen.
En toen kwam ik deze typische Zweedse huizen tegen. Zien ze er niet prachtig uit?





Dan loop je hier en hoor je alleen een paar vogels en meer niet 💗💗

4 opmerkingen:

  1. Ik vind het erg leuk om met jullie mee op reis te gaan, ik geniet van de verhalen, en ook hoe Puck nu deel uitmaakt van jullie gezinnetje, alsof het nooit anders is geweest. Fijn dat het allemaal zo goed gaat, op die muggen na dan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn Niekje dat je de verhalen leuk vind. Wat Puck betreft die hoort er helemaal bij. Ik weet uit ervaring dat je zielsveel van een hond kunt houden. Het zijn en blijven hun leven lang een soort kinderen met hun gewoonte en streken. We genieten toch zo van dat lieve hondje. Gaan we boodschappen doen dan nemen we altijd wel wat mee voor haar :)) Altijd zit ze in ons hoofd en houden we rekening met haar. Ach dat groeit gewoon zo.

      Verwijderen
  2. Ik sluit mij aan bij Mevrouw Niekje ik geniet ook van jullie verhalen en die lieve Puck die er inderdaad al helemaal bijhoort alsof het nooit anders is geweest. Oh ja muggen ik weet nog toen wij in Zweden waren in mijn jeugd je van die spiralen kon kopen in allerlei winkels. Die moest je 's avonds aansteken en hielden de muggen tegen. Op die breedtegraad heb je altijd muggen dus ook in Schotland en Alaska, wel voorzichtig zijn hoor muggen kunnen ook nare ziekten overbrengen. Oh ja heerlijk die Zweedse huizen in die traditionele kleuren die kleur gaat eeuwen terug en heeft te maken met de kopermijnen uit Falun aldus faluröd zo heet deze kleur. In een kinderboek ( de kinderen van de grote Fjeld) las ik dat Zweden deze kleuren (ook het crémewit) vossenbessen en room noemen en dat schijnt dan weer te verwijzen naar een traditioneel Zweeds gerecht (balletjes van vlees, met vossenbessensaus en room) tegenwoordig worden daar cranberries voor gebruikt. Wil niet de betweter uithangen hoor maar vond het leuk om te vertellen en jullie reis 'brings back memories'. Geniet maar heerlijk verder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn om te lezen Ilona dat jij ook geniet van onze verhalen. Wat een leuke verhalen weet jij over Zweden. Ik had daar geen idee van. Die kopermijnen in Falun hebben we vorige zomer gezien. Ik weet dat die speciale rode verf eigenlijk uit armoede gebruikt werd. Nu zijn de rode huizen een bezienswaardigheid en horen bij Zweden. Ik blijf ze mooi en apart vinden.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.