Bezoekers

Volgers

dinsdag 27 juni 2023

Hondenparkeerplaats

Ooit gehoord van een hondenparkeerplaats?

Nou ik niet maar vandaag zag ik er eentje. We staan in een haventje en ik zag de COOP dus even een paar boodschappen halen. Nu liep ik toevallig om het gebouw heen en toen zag ik dit.


Het waren 3 hokken die mooi schoon van binnen waren. Aan de voorkant zitten tralies en je kunt je hond hier even in laten wachten als jij de supermarkt in gaat. De honden blijven hier heerlijk droog in als het regent of sneeuwt maar of ze het leuk vinden weet ik niet. Het is ook voor eerst dat ik dit zie of liever gezegd dat het me opvalt.

Komisch toch. In Duitsland zag ik ooit een Frauen Parkplatz in een parkeer garage. Daar moest ik toen vreselijk om lachen maar dit vind ik ook iets lachwekkends.


22 opmerkingen:

  1. Nou, wij hadden vroeger een hond die beet en die kon ik niet aan de lijn voor de deur achter laten. Zo'n hokje was ideaal geweest

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zat nu geen hond in maar ik denk dat als je de 3 hokken vol hebt en er begint eentje te blaffen dat het een spektakel gaat worden. Geen idee eigenlijk.

      Verwijderen
  2. Een vrouwenparkeerplaats is meestal vlakbij het restaurant of de winkel/benzinepomp met als doel dat vrouwen in het donker niet zo lang over straat hoeven. Dus uit veiligheidsoverwegingen. Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jolanda, je hebt gelijk. Ik zag ze in Aken in een parkeergarage en had het idee dat de plaatsen iets breder waren.

      Verwijderen
  3. Wel handig misschien niet zo zeer in de zomer maar als het sneeuwt of ijskoud is. Of juist misschien wel in de zomer. Ik hoorde vorige week verhalen van honden die weer in snikhete auto's achtergelaten worden zo heeft je hond in ieder geval wat frisse lucht! Parkerenplaatsen voor vrouwen zijn inmiddels vrij normaal in Duitsland ook vaak in parkeergarages zijn ze vlakbij de ruimte van de beheerder. Ook heb je in Duitsland tegenwoordig parkeerplaatsen voor ouders met kinderen die wat ruimer zijn. Overigens zijn er in NL ook van de parkeerplaatsen voor vrouwen en daar ageren (vooral mannen) mensen dan weer tegen i.v.m. discriminatie. Wel een punt natuurlijk want waarom zouden mannen zich niet onveilig kunnen voelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt Ilona dat er ook parkeerplaatsen zijn voor ouders met kinderwagens. Dat snap ik ook heel goed want net als invalide plaatsen heb je dan gewoon iets meer plaats nodig.. Ja mannen kunnen er grappen over maken over de vrouwenparkeerplaatsen maar je hebt gelijk want ook mannen zijn niet altijd meer veilig op straat. In wat voor wereld leven we eigenlijk?????????

      Verwijderen
  4. Die Frauen Parkplätze heb je nog steeds in Duitsland. Ze zijn vlakbij de ingang van de parkeergarage en dat vind ik persoonlijk wel een veilig gevoel. Helaas staan ze heel snel vol. En of het alleen maar vrouwen zijn die hun auto daar zetten???

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is toch eigenlijk te gek dat mensen zich onveilig voelen op straat. Ik weet er alles van hoor. Als je één keer van je portemonnee beroofd bent dan houd je daar echt wel wat van over, bah.

      Verwijderen
  5. Ik zou die hondenparkeerplaats meer in het zicht willen hebben, bijv. naast de ingang. Misschien is het in het leven geroepen omdat er hondjes gestolen worden als baasje in de super is.
    Die plaatsen speciaal voor vrouwen liggen altijd erg dicht bij de liften/trappenhuizen en zijn ook heel goed verlicht. Allemaal om tegen te gaan dat je als vrouw alleen zo'n enorme garage moet doorkruisen en de kans loopt om lastig gevallen te worden door idioten. Je ziet ze in Nederland veelvuldig en het schijnt nodig te zijn. Dat is helaas niet om te lachen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wieneke de hondenparkeerplaats lag net naast de winkel. Eigenlijk tegen de muur aan de zijkant. Een slot dat op slot kon met een sleutel was het niet. De hond kan het niet open maken maar ieder mens kan het klepje met de hand omhoog duwen zodat het deurtje weer open kan. Wat de vrouwenparkeerplaatsen betreft is het toch eigenlijk erg dat er zoiets in het leven geroepen moet worden.

      Verwijderen
  6. Die parkeerplaats is met een reden zo gedaan. Wanneer je als vrouw in een parkeergarage op een speciale vrouwenparkeerplaats parkeert sta je dichtbij de ingang van de garage (qua in- en uitgaan te voet). Zo hoef je laat in de avond niet in het donker of schemer een hele parkeergarage door te wandelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alleen door een parkeergarage lopen lijkt me ook geen pretje zowel voor een vrouw als voor een man. Je hoort zo vaak dat er iemand in elkaar geslagen wordt. Kun je nog blij zijn als ze geen messen bij zich hebben, bah.

      Verwijderen
  7. Die vrouwenparkeerplaats kennen we in Nederland ook in enkele parkeergarages. Dan sta je als vrouw geparkeerd dichtbij de in- en uitgang waar je te voet de garage in- en uitgaat. met de gedachte dat je laat op de avond niet nog door een donkere garage hoeft te lopen naar je auto.
    Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig dat de plaatsen er zijn maar jammer dat het nodig is, toch.

      Verwijderen
  8. Nou zeg, dat heb ik nog nooit gezien, nooit van gehoord ook....
    Wat ik wel handig zou vinden is een soort van vaste plek waar mensen hun hond vast kunnen zetten in plaats van het hek dat om de boodschappenkarren. Sommige honden weigeren om op zij te gaan als we een kar willen pakken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook niet prettig RiaN als een hond je belemmert om een kar te pakken. Je kent de hond niet en weet niet of hij gaat bijten. Gelukkig zie ik zelf niet zo vaak vast gemaakte honden bij ons in de buurt. Alleen bij de schoenmaker op de hoek.

      Verwijderen
  9. Een 'overdekte hondenhaak' bij een supermarkt lijkt me wel passen bij de Scandinavische manier van leven. In Portugal zag ik bij de supers vaak, naast de invalidenparkeerplaatsen, ook een parkeerplaats voor de 'futura mama', compleet met een pictogram van een zwangere vrouw. Ik weet niet of 'futura' in het Portugees meer betekenissen heeft, maar zowel Vrouw Helena, als ikzelf vonden het nogal vrijblijvend. Op de (Nederlandse) keper beschouwd mag ieder meisje dat een kinderwens heeft er gaan staan. Zo wordt kennelijk ook door sommige Portugezen gedacht, want we maakten het mee dat er een ontzettend grote SUV parkeerde waar een man uitstapte die inderdaad het formaat had van een zwangere vrouw, en na hem stapte er nog een jongedame uit van hooguit 15 en die toonde geen enkel teken dat ze binnenkort mama zou worden. Ik kon uiteraard haar gedachten niet lezen, maar we merketen beiden op dat zij misschien wel de wens had om ooit moeder te worden.
    Ter verduidelijking; wij stonden op de naastgelegen invalidenparkeerplaats, maar volkomen legaal; Vrouw Helena is invalide en heeft een internationale invalidenparkeerkaart.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ooo Willem ik moet met je lachen. Je omschrijft het allemaal zo heerlijk. Ik zie het al helemaal voor me :))
      Het lijkt mij dat onder "futura mama" alle dames gerekend kunnen worden die of met een kinderwagen of met een rollator lopen, toch :)

      Verwijderen
  10. Fijn dat ze er zijn, die speciale vrouwenparkeerplaatsen in parkeergarages. Wel jammer dat het nodig is omdat vrouwen kennelijk niet veilig zijn, of denken niet veilig te zijn op deze, meestal beetje donkere, plekken. En daarom kunnen zij bij een ingang/uitgang hun auto zetten. t Schijnt trouwens dat jonge mannen een veel groter, statisch gezien, risico lopen om aangevallen of overvallen te worden, niet vrouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niekje, je denkt hetzelfde als ik als je naar mijn reacties kijkt bij de voorgaande personen. Zowel mannen als vrouwen zijn helaas niet meer zo veilig op straat.

      Verwijderen
  11. Hoi Ellen, ja ik lees het net. Idem voor die hondenhokken, zo'n springende blaffende hond bij de ingang van een winkel vind ik ook wel eens spannend, zo'n hokje is dan een uitkomst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je een punt. Zelf heb ik er nooit zo over nagedacht maar je hebt gelijk.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.