Bezoekers

Volgers

donderdag 15 juni 2023

Naar de dierenarts

Vanmorgen kwam Frits op het idee om vandaag al naar de dierenarts te gaan. Er moest namelijk op  750 meter afstand een dierenkliniek zijn had hij gezien bij google.

Gelukkig was Puck niet ziek maar om met een hond Finland in te mogen en ook Noorwegen ben je verplicht minimaal 24 uur voor dat je deze landen bezoekt een dierenarts te bezoeken die de hond een pil tegen de vossenlintworm moet geven.

Thuis hadden we bij onze dierenarts er al twee gekocht die goedgekeurd zouden zijn want het moet ook nog een bepaalde pil zijn. Met deze pil mag Puck nu 28 dagen in Finland en Noorwegen verblijven. Zouden we langer in een van die twee landen zijn dan moeten we weer naar een dierenarts zodat hij/zij Puck de tweede pil kan geven.

We hadden dus geen afspraak en gingen er op goed geluk heen.


En we hadden geluk!! De dierenarts had tijd voor ons. 

Wat waren we verbaasd toen de assistente ons in het Nederlands aansprak. De assistente haar vriend is namelijk een Nederlander vertelde ze ons vandaar dat zij Nederlands kon spreken. Wij waren deze week de tweede Nederlanders die er kwamen en zo kon de assistente weer even heerlijk oefenen. Ze sprak het werkelijk perfect.

De dierenarts was ook aller vriendelijkst. Puck mocht even op de weegschaal, 16 kg weegt mevrouw al weer.
Ik gaf de pil af die Puck moest krijgen.  De dierenarts verwende die Puck met brokjes waaronder ook de pil zat en Puck ........... die smulde, de rakker en at de pil gewoon mee op 😋

Wij blij, Puck blij en Finland en Noorwegen blij 😅😅 want er zou ontzettend streng op gelet worden bij de grens heb ik gelezen. 
De dierenarts noteerde de dag, de tijd en het merk pil in het paspoort van Puck en daarna kreeg ze nog een mooie stempel in het paspoort.

Toen nog langs de receptie waar mijn gegevens allemaal genoteerd werden en betalen. De reis kan weer voortgezet worden.

Puck heeft gelukkig geen last van de pil gehad. Ik was er al bang voor dat ze soms diaree ging krijgen of braakneigingen maar geen van deze bijwerkingen hebben Puck geplaagd.

Nu genieten we van ons uitzicht. 


Morgen zullen we tot aan de grens rijden en van daar uit is het nog ongeveer 100 km naar de kerstman en wel de enige echte want die willen we natuurlijk gaan bezoeken. 
 

2 opmerkingen:

  1. Dat is toch fijn, dat er nederlands werd gesproken door die assistente hihihi ! gelukkig dat Puck geen last van de pil heeft gehad.
    En nu op naar de kerstman!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat was ideaal José een Nederlandssprekende assistente.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.