Bezoekers

Volgers

woensdag 26 juli 2023

Brandend schip

Hebben jullie het ook gehoord en gezien van dat grote schip wat in brand staat? 

Sinds eergisteren hebben we weer tv bereik dus strakjes bij het journaal maar weer eens even kijken.

Ik hoorde dat de mensen die hebben moeten springen vanaf een hoogte van 30 meter zijn gesprongen. Vreselijk en je moet en hebt geen keus. Je zou toch bijna te pletter kunnen vallen want verkeerd op water vallen kan zeer doen. Vroeger had je dat wel eens als je te plat het water in dook. Dat deed echt zeer.

Van de hoge springplank kreeg je me ook niet af. Dat vond ik nu echt super eng en dan 30 meter ffff. 
Ik denk dat die arme bemanningsleden hier wel een trauma van zullen overhouden.


En daar heb je het weer een elektrische auto die spontaan in brand vliegt. 

In Scandinavië rijden veel elektrische auto's en er zijn dan ook veel oplaadpunten en snelladers. Hoe lang dat opladen duurt??????? Geen idee.
Zonnepanelen zie je hier minder. Er wordt veel met hout gestookt en je ziet nu dan ook dan de mensen hun voorraden zijn aan het aanvullen.

Gisteren zagen we deze.


Ik denk dat die winter wel door zal komen 😁

Nu maar hopen dat het goed gaat aflopen met dat schip en bedoel ik ook het verlies van olie enz en dat er geen milieuramp boven ons hoofd hangt.

12 opmerkingen:

  1. Nou ik las het net op Telegraaf echt een drama zeg hopen dat er idd geen milleu ramp bij komt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb het ook op het nieuws gezien. Wat ik hoorde was dat het schip ca 200 m lang was, ruim 30 m breed en zo'n 20 m hoog. Dat is minder dan de 30 die jij gehoord hebt, maar ook 20 m naar beneden springen vergt moed. Er zijn heel veel gebouwen die die hoogte op geen stukken na halen. Wat ik begreep was dat er een dodelijk slachtoffer was onder de 22 (Indiase) bemanningsleden en dat de bergingsdiensten alleen maar konden afwachten en hopen dat het schip heel bleef.
    Nu nog hopen dat er geen (zomer)storm opsteekt de komende weken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem gisterenavond hoorde ik ook op het journaal dat het 20 meter was maar toch is dat nog een hele hoogte. Vandaar die botbreuken natuurlijk onder de mensen.
      Als er een storm gaat uitbreken dan hebben we echt een ramp.

      Verwijderen
  3. Helaas is er ook een bemanningslid overleden. Erg triest.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja verschrikkelijk die brand en er is ook iemand bij overleden. Het schijnt dat brand in een EV veel moeilijker te blussen is omdat die batterijen zo beschermd zijn dat er geen water bij kan komen. Toen wij in 's Hertogenbosch woonden was er een parkeergarage onder het gebouw voor de bewoners en toen het complex gebouwd werd (2009) was er nog geen sprake van EV's later hadden sommige bewoners zo'n auto en wilden een laadpunt in de garage. De verzekering had als eis dat er een brandweerauto de garage in kon. Dat kon niet of er moest een appartement verdwijnen voor aanpassing dus het ging niet door. Leuk hoor al die vernieuweingen maar hier beneden staan veel woningen met zonnepanelen direct aan de dakpannen vastgemaakt. Bewoners zijn ook bang dat bij brand het moeilijk te blussen is nu niet voor te stellen met die regen maar als het zo heet wordt zoals in juni. Zonnepanelen hebben denk ik veel minder opbrengst in Scandinavië omdat de zomers maar zo kort zijn en volgens mij zijn wij in NL kampioen windmolen en zonnepanelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Windmolens zie je ook niet veel in Scandinavië en zonnepanelen ook niet zoals je al schrijft.
      Ik heb ook gehoord dat EV niet in parkeergarages mogen.

      Al die vernieuwingen .......... prima maar geef de mensen de tijd. Je kunt maar niet zo je auto inruilen en even een nieuwe halen of het een pakje boter is en zo is dat met heel veel dingen. Ze willen alles veel te snel doordouwen. Daar gaat een generatie overheen eer het zover is.

      Verwijderen
  5. De brand op dat schip zou ontstaan zijn in een elektrische auto aan boord, hoorde ik op het nieuws. Vreselijk, als je die beelden ziet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja vreselijk Myriam. Wil je nog een elektrische auto??

      Verwijderen
    2. Nee! Heb ik trouwens ook nooit gewild. Ons elektriciteitsnet is daar nog lang niet klaar voor.

      Verwijderen
    3. Dat zeggen wij ook. Nederland is er nog lang niet klaar voor.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.