Bezoekers

Volgers

donderdag 13 juli 2023

Mooi

Vandaag hadden we weer een prachtige dag. We hadden goed weer en een mooie omgeving, de Lofoten.

Vorig jaar zijn we hier ook geweest en we vonden het zeker de moeite om de weg nog eens te rijden. Nu is het niet zo'n lekker weg om te rijden en dan bedoel geen ontspannen ritje maar wel een mooi ritje want tjonge, jonge wat is het hier mooi.

Wat ik dan weer jammer vind is dat de plaats Å helemaal toeristisch is aan het worden en dan bedoel ik dat het plaatsje bijna vooral uit vakantiehuizen bestaat terwijl het vroeger een vissersdorp was met 250 inwoners. Het is een prachtig plaatsje en iedereen wil het bezoeken, wij ook hoor. We doen gewoon mee met de meute maar het plaatsje wordt eigenlijk een kunstmatig iets.


Het ziet er zo geweldig uit, toch? Maar wil je iets zien bijvoorbeeld oude materialen in een schuur dan moet je een ticket kopen.
Er is een B & B waar je ook een plekje kunt reserveren voor je camper en dan bedoel ik ongeveer 5 campers. Daar hangt natuurlijk weer een mooi prijskaartje aan 😌

Maar oké dat weet je in zo'n plaatsje.

Voor je de plaats in wil gaan is een enorme parkeerplaats waar je nog wel gratis 6 uur mag staan om de plaats te bezoeken.
En die enorme parkeerplaats staat bijna helemaal vol. Het is nog zoeken naar een vrij plekje.

Ze zijn ook op veel plekken aan het bouwen en verbouwen. Ach, geef ze eens ongelijk. We zouden het zelf misschien ook wel doen maar ik blijf het jammer vinden.

Ik ben blij dat we het nog eens gezien hebben. Morgen gaan we weer verder,

6 opmerkingen:

  1. Morning.......wat een mooie reis maken jullie. Bijzonder ,daar denk ik nu even over na dat je daar nog plekken hebt waar je vrij mag staan. Volgens mij mag dat in Nederland niet. Leuk om te lezen bij mn bakkie koffie 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad in Nederland mag dat niet. In Nederland zie je ons ook niet zo vaak of we moeten ergens op visite, hahaha. Wij houden van de vrijheid.

      Verwijderen
  2. Ja dat is zeker jammer maar zo is het op heel veel plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad. Heel jammer maar ach wij willen er ook heen .............. Als de mensen zich nu maar gedragen en aan de regels houden en dat doen toch wel de meesten.

      Verwijderen
  3. Hoi Ellen ik volg je al een tijdje en geniet van je verhalen, jammer dat Noorwegen nu zoveel touristen trekt,wij waren er in 2006 naar de Noordkaap met de caravan en in 2007. Gelukkig was het toen nog een stuk minder druk,wij hebben nog een foto van het plaatje ÄEr was helemaal niemand, geniet verder van jullie reis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat moet dat mooi zijn geweest toen jullie er waren. Nog zo puur bedoel ik dan. Geweldig!!

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.