Bezoekers

Volgers

maandag 21 augustus 2023

Alles draait maar door

De laatste dagen leef ik een beetje op de automatische piloot. Ik wil stapje voor stapje alles laten passeren. 
Alles schrijf ik op want ik vergeet de hele boel. Het lijkt wel of de harde schijf vol zit. Ik wil hem eigenlijk formateren maar dat kan nog niet. Eerst moet ik alles achter de rug hebben wat de crematie betreft. Ik geloof dat als Frits niet iets te eten maakt ik dat ook nog vergeet. 

Frits waakt over me en staat me bij waar hij maar kan. Daar ben ik hardstikke blij mee en Puck gedraagt zich voorbeeldig.  Het lijkt wel of ze weet dat ze me nu even met rust moet laten. Het vrouwtje is druk. Ze is zo lief.

Van 's morgens tot 's avonds ben ik bezig met dingen te regelen, abonnementen op te zeggen, teksten te controleren van rouwkaarten, enveloppen schrijven, de advertentie controleren enz. enz.
Wat moet ik aantrekken zaterdag en wat moet Frits aan. Voor Puck wordt goed gezorgd die dag en daar ben ik ontzettend blij mee. Dat is echt een hele zorg minder.

Vandaag zijn de rouwkaarten de deur uit gegaan en vanavond komt er een geestelijke praten over hoe we het afscheid van mams willen, welke muziek, een diashow enz. Als ik zo bezig ben valt me weer iets in wat ik echt niet moet vergeten en zo hobbel ik door. Ik denk dat ik na vandaag weer even op adem kan komen.
Zaterdag is de crematie. Daarna ga ik weer aan de slag met het opruimen en leegruimen van het appartement van mams.

Dan zal ook de notaris en alles wat er nog bij komt kijken aan de beurt komen. Voorlopig zijn we nog wel even bezig.

Dus na morgen ga ik even een pauze inlassen en energie opdoen voor zaterdag.


14 opmerkingen:

  1. Die notaris heeft geen haast. Kan echt even wachten tot je weer rationeel kan denken.
    Gecondoleerd.
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat denk ik ook Marijke maar er zijn meer erfgenamen en die zitten me op de hielen. Ze moeten maar geduld hebben vind ik.

      Verwijderen
  2. Nu je de eerste stappen hebt gehad van rouwkaarten etc is er wel een pauze in het regelen meestal. Kan je je inderdaad voorbereiden en misschien ook er even een paar uur uit gaan voor een wandeling met dit prachtige weer., dat geeft je ook energie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lot gisterenmorgen heb ik een heerlijke wandeling gemaakt met Puck.
      Puck heeft heerlijk een modderpoel gerend. Morgen ga ik dat weer doen en gisterenavond zijn Frits en ik nadat we bij mams waren geweest ergens in Gulpen op een terrasje neer gestreken om een hapje te eten. Het had me echt even goed gedaan.

      Verwijderen
  3. Gecondoleerd en sterkte voor de komende tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. beste ellen,neem de tijd om afscheid te nemen,de papperassen komen later wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik zelf ook. Volgende week ga ik daar eens naar kijken.

      Verwijderen
  5. Herkenbaar. Je wordt zo geleefd de dagen tussen overlijden en het afscheid. Zoveel te regelen en te doen. Na het afscheid is er eigenlijk pas tijd en ruimte voor rouw. Fijn dat Frits nu jouw in de gaten houdt en voor je zorgt. Nogmaals heel veel sterkte voor jullie allemaal.
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Inge. Met zoveel lieve mensen om me heen gaat dat vast lukken allemaal.

      Verwijderen
  6. Fijn dat Frits zo goed voor je zorgt en dat Puck zo lief is. Honden en katten voelen feilloos aan als er iets is met hun baasje. En dan zeggen ze nog dat dieren dom zijn. Zorg in ieder geval goed voor jezelf Ellen want niemand heeft er iets aan als je na zaterdag zelf instort of ziek wordt en ik denk dat je moeder dat zeker niet gewild had. Sterkte met alles!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ilona dat denk ik ook dat dieren dat aanvoelen. Komt goed allemaal.

      Verwijderen
  7. Gecondoleerd met het verscheiden van je moeder. Ondanks de 'gezegende leeftijd' en dat je het verwachtte, komt het toch nog plotseling en blijft het altijd een schok weet ik uit ervaring.
    Veel sterkte gewenst voor jullie beiden in de drukke tijd die je nu hebt. Hol de kop derveur zeggen we in Drenthe.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja Willem we willen nooit afscheid nemen van iemand maar ooit moet dat toch. We weten het en het valt zeker tegen maar ik hold m'n kop derveur hoor!

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.