Bezoekers

Volgers

zondag 20 augustus 2023

Mams is er niet meer.

 Mams is overleden.

Vrijdagavond op Sint Hélène, de naamdag van mijn moeder, is ze ingeslapen. 
We waren er allemaal bij.

Je moeder wil je niet kwijt maar je weet dat eens de tijd eraan komt en als die tijd er dan is valt het nog niet mee.

Mams heeft nu rust en is nu bij haar twee mannen, mijn vader en mijn broer.

Wij zijn nu druk met alles te regelen. De crematie zal zaterdag a.s. plaatsvinden in een besloten groep. Alleen familie en buren van mams.

Samen zullen we haar leven vieren want dat was wat ze me altijd zei.
"Mijn leven is mooi geweest. Ik zou het zo weer op dezelfde manier overdoen. Dat moet je vieren en niet verdrietig zijn hoor want ik heb toch een mooie leeftijd."

Dat gaan we proberen. Een afscheid in de geest van mijn mams.

Dank jullie wel voor al jullie lieve berichten. Ik lees ze allemaal!!!!!

Liefs, Ellen

51 opmerkingen:

  1. Gecondoleerd, misschien een kleine troost, dat haar bespaard is gebleven, wat ze niet wilde en tot op hoge leeftijd thuis in haar vertrouwde omgeving is kunnen blijven. Heel veel sterkte !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Annie, dank je. Wij zeggen het wel een paar keer per dag dat we blij zijn dat haar dat bespaard is gebleven. Daar was ze echt geen vrouw voor.

      Verwijderen
  2. heel veel sterkte,hoe oud ze ook worden ,je blijft ze missen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je. Je wil ze eigenlijk nooit kwijt maar je weet dat er ooit een dag komt.

      Verwijderen
  3. Gecondoleerd met je verlies. Het zal een bijzondere tijd worden.
    Mijn ouders werden beiden 90, dus dan is het ook niet echt onverwacht. Het regelen is heftig en het verwerkingsproces gaat in golven is mijn ervaring. Je weet dat het goed is zo maar het missen kan heel erg in je leven binnenkomen op momenten dat je dat niet verwacht ook.

    Sterkte de komende weken en schrijf maar veel op je blog dat zal helpen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Lot. Je beschrijft het precies zoals ik het ook ervaar.

      Verwijderen
  4. Ik wens je heel erg veel sterkte toe voor de komende dagen, weken, maanden... en eigenlijk vind ik dat een foute bewoording, want ik wens je vooral ook toe dat je je "zwakte" en verdriet mag tonen aan en delen met zij die je dierbaar zijn. En dat je erover kan praten met gelijk wie. Je mams is en blijft je mams, en natuurlijk is dit moeilijk. Je zal haar voor altijd missen.
    Ik moest toch glimlachen om je tekst, om haar eigen woorden. Vier haar leven, zoals ze dat zelf wilde. Deel de mooie herinneringen, en blijf over haar praten. Zo leeft ze verder in jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je weet dat het gaat gebeuren, maar je schrikt er toch van als je het leest. Heel veel sterkte! Denk terug aan alle mooie mooie herinneringen die gaan nooit verloren. Gelukkig waren jullie er allemaal bij. 🙏🍀

      Verwijderen
    2. Dank je wel Anne voor je lieve woorden. Ze raken me een beetje.

      Verwijderen
    3. HeCo, dank je wel. Zo is het wel.

      Verwijderen
  5. Van harte gecondoleerd met het verlies van jullie moeder en schoonmoeder. Of je nu jong of oud(er) bent, het verlies van een ouder is een gemis.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gecondoleerd met jullie verlies. Een aantal jaren geleden verloor ik een dierbare neef. Afgelopen woensdagavond hebben mam en ik herinneringen opgehaald aan hem. Dit gebeurt inmiddels zonder de traan met wel met een lach. Ik hoop dat jij dat ook zal kunnen na verloop van tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gecondoleerd met het verlies van je moeder, Ellen. Het was haar tijd, maar het is verdrietig als je iemand die jou je hele leven hebt gekend en die jij je hele leven hebt gekend nu moet missen. Ze hoeft nu niet naar een verpleeghuis.....ergens is dat een zegen voor haar en voor jullie als familie. Sterkte ook voor Frits en speciaal voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Dat zijn de dingen waar ik nu ook maar denk. Er wordt haar veel ellende bespaard.

      Verwijderen
  8. Gecondoleerd en veel sterkte met het verlies van je moeder.
    Groet Merel

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gecondoleerd en heel veel sterkte voor jullie allen. Ik sluit me verder aan bij alle mooie reacties hierboven.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gecondoleerd met het verlies van je moeder.
    Heel veel sterkte toegewenst.
    Gr. Renske

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gecondoleerd. Sterkte met het verlies van je moeder. Ik denk dan altijd aan een quote ' rouw is liefde die blijft voortbestaan'. Consumindersingle.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hartelijke deelneming mer het overlijden van je “mams”.Geen verdrietig verhaal hoor…mooie leeftijd…mooi “heen gegaan” zoals ze dat zeggen. Man man , een dochter in de buurt, die zoveel voor haar gedaan heeft..Je kunt bijna juichen ipv huilen. Even een moeilijke dag nog ..maar dan…. Pffffff voorbij…. ! . Nu kunnen jullie je ding doen….met Frits en Puck.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gecondoleerd en heel veel sterkte. Je weet dat ..... dat het eraan komt maar toch....... een moeder missen is...ja vul maar in. Ik vond/vind het lastig.
    Maar bedenk....... wat je in je hart bewaard raak je nooit meer kwijt. Liefs Albèrtje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Albèrtje. Ik denk dat je naasten altijd in je hart zult bewaren.

      Verwijderen
  14. Lieve Ellen en Frits, Gecondoleerd en heel veel sterkte en kracht. Moeilijk moet dat zijn om ineens je moeder los te laten ook al ben je zelf niet meer jong je bent dan ineens toch 'alleen'. Verder lijden is haar gelukkig bespaard gebleven. Ze heeft een respectabele leeftijd bereikt maar at maakt het gemis niet minder erg.Fijn dat jullie haar leven komende zaterdag vieren en dat er maar mooie herinneringen opgehaald mogen worden, nu en in de nabije en verre toekomst want dood ben je pas als niemand meer over je praat. Lieve groetjes, Ilona Dekker

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Ilona voor je mooie woorden. We zullen zeker heel veel herinneringen gaan ophalen. We zijn er nu al mee bezig ;)

      Verwijderen
  15. Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder en schoonmoeder. Heel veel sterkte gewenst voor de komende tijd.
    Groet, Jonneke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Gecondoleerd en sterkte met het verlies van je moeder. Rouw is liefde die blijft voortbestaan. Consumindersingle

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel enne .... je hebt gelijk.

      Verwijderen
    2. Sorry, ik dacht mijn eerste reactie niet was aangekomen. Excuses.

      Verwijderen
  17. Ach Ellen... verwacht of niet verwacht, het blijft akelig. Maar ze heeft dus geen pijn meer. En ze hoeft niet uit haar huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik lees al weer even mee maar reageer eigenlijk nooit. Ik wil jullie nu toch even sterkte wensen met dit grote verlies. Hoe moeilijk het ook is, maar als leven lijden wordt kan het beter maar klaar zijn. Mijn moeder is vorig jaar bijna op dezelfde dag onder bijna dezelfde omstandigheden overleden. Zij was 93 jaar. Ik leef met jullie mee,. Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Gecondoleerd. Het zijn vanaf nu de herinneringen, zo is mijn beleving, die het op termijn dragelijker maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Gecondoleerd met het verlies en veel sterkte en kracht gewenst om alles te regelen rondom de uitvaart. Hartelijke groet, A.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Och! Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder en schoonmoeder. Je weet dat die dag ooit komt en toch doet het verdriet en overvalt het je. Wat mooi hoe jullie moeder aangaf dat je haar afscheid juist moet vieren om de mooie dingen. Bijzondere vrouw. Komende weken zullen hectisch zijn. Let goed op elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoewel niet onverwacht, op het moment, dat de adem stopt besef je wel, nu heb ik geen moeder meer. Gecondoleerd met jullie verlies.
    Ik hoop, dat jullie na de drukke periode, die er nu is, ook een gevoel van rust kunnen ervaren en terugkijkend zeggen, "het is goed zo".
    Het gemis zal er zeker zijn, dat heeft tijd nodig om een plaatsje te krijgen.
    Ik wens jullie een waardevolle week en een mooi afscheid,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  23. wat is dat snel gegaan. Ik wens jullie veel sterkte om dit te verwerken..Je moeder verliezen , hoe oud je ook bent, is een groot gemis. dikke knuffel van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Gecondoleerd, Wat is het fijn dat jullie haar leven gaan vieren bij haar afscheid. Zij heeft op haar manier een steen verlegd in de rivier van het leven van veel mensen en dat gaat door. Ik hoop dat elke keer als je volschiet omdat je haar mist er een mooie herinnering bovenkomt of een gedeeld grapje om je weer iet sop te beuren. Goede moed voor de komende week.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Gecondoleerd met het overlijden van je moeder. Het is frappant hoeveel overeenkomsten onze levens hebben: wij zijn ook voor langere tijd naar Scandinavië geweest, ook nog niet zo lang terug èn mijn moeder is 10 dagen geleden overleden. Sterkte met alles, Nini

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat fijn dat jullie hier al met haar over gepraat hebben. En dat jullie wisten hoe ze het wilde. Dat geeft ook wel troost denk ik. Sterkte de komende dagen! Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Van harte gedondoleerd en heel veel sterkte.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Dag Ellen, je weet dat het gaat gebeuren en tegelijk hoop je op niet te lang lijden, maar als het dan zo ver is, is het toch "onverwacht" hè, ik wens jullie sterkte bij al het regelen.
    En het verwerken, dat gaat eigenlijk niet weg, al is het er meest op de achtergrond en in je hart.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Lieve Ellen, mijn oprecht medeleven met dit droeve nieuws. Heel veel sterkte voor de komende tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Gecondoleerd. Heel veel sterkte met dit enorme verlies.
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ik lees het nu pas, lieo gigantisch achter. Ge4condoleerd, heel veel sterkte met dit verdriet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.